Január 27,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben Polt Péter az egyetlen rábízott feladatot üzembiztosan teljesíti…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,243,767 forint, még hiányzik 1,756,233 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Egészen jó reggel volt, sőt, tulajdonképpen vadhajnal, amikor Bálint kolléga a másik oldalára fordult, úgyhogy ameddig ő jól megérdemelten alszik, nézzük, merre csordogálnak kis nemzetünk hatalmas közügyei.

Bár nem friss, nem is ropog, de bőven túlmutat a holnaputánon is, ezért bátorkodom megjegyezni, hogy két napja nem sikerült kihevernem az egyik legsúlyosabb kijelentéshalmazt, ami ebben a banán alakú megboldogult köztársaságban a demokrácia fedőnevű hibrid népnyúzás évei alatt elhangzott, még ha csupán írásban is. Nem, a migránspropaganda televíziók egyikén sem volt főműsoridős hír.

Egészen pontosan a mindennemű fideszes bűnügyek elsikálásáért felelős Polt Péter legfőbb ügyész tollából hangzott el, aki egyéb mondvacsinált képtelenségek mellett, ezekre hivatkozva sem szíveskedik elvonszolni magát az Európai Parlamentbe megvitatni az OLAF által is vizsgált honi korrupciós ügyeket. Mivel nem volt alkalmam ezt az történetet a súlyának megfelelelő helyén kezelni, ideteszem az állampárt nagyformátumú bűnözőinek védőszentjeként funkcionáló Polt megfutamodó, beismerő vallomás jellegű sirámát (február 19-én, kedden néhány órás késéssel sikerült csak kapcsolni Jeruzsálemet, ahonnan megérkezett a miheztartás):

– A magyar ügyészség nem fejthet ki politikai tevékenységet.

– Még a látszatát is kerülni kell annak, hogy a legfőbb ügyész közreműködésével tartott bizottsági meghallgatás (az EP Költségvetési Ellenőrző Bizottságáról van szó) kampányeseménnyé váljon.

– Nagyon szoros a határidő (március 4!!!), és az előzetes egyeztetés hiánya is fennáll.

Az Európai Ügyészséghez szuverenitási okokra hivatkozva nem csatlakozó ország fideszes pártkatonából lett fideszes pártkatona legfőbb ügyészének két hét az szoros határidő, Orbánnal szotyolát köpködni futballmeccseken nem politikai tevékenység, Orbán vejének korrupciós ügyeit tisztára mosni nem politikai tevékenység. És nem politikai tevékenység az sem, hogy Czeglédy Csaba ellenzéki politikus meghurcolásának ügyében azzal gyakorolt nyomást több alkalommal a fideszes ügyészség az egyik vádlottra, hogy mondjon már valami nagyon ütőset és extrát (vádalku) az ellenségről, ellenkező esetben hosszú évekre börtönbe kerülhet.

Polt Péter, aki emberemlékezet óta még a látszatát is kerüli annak, hogy egy tetőtől talpig független igazságszolgáltatási intézmény első embere volna, Polt Péter, aki életvitelszerűen mossa tisztára a fideszes holdudvar összes szennyesét, sajnálatos módon nem fejthet ki politikai tevékenységet, ezért az általa vezetett sóhivatal érdemi nyomozás nélkül utasította el az MTVA székházából kirángatott-kilökdösött ellenzéki politikusok hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt tett feljelentését. Polt elvtárs politikai tevékenység kifejtésétől minden körülmények között tartózkodó makulátlan munkavégzése okán az érintettek pótmagánvádat nyújtanak be elvégzik azt a munkát, amit Polt nem hajlandó: ők maguk viszik bíróság elé az ügyet.

És miközben Polt Péter az egyetlen rábízott feladatot üzembiztosan teljesíti (bűnözőket pártol és véd), a törvényesített korrupció kormánya Trócsányi László kottájából újabb bűvészmutatvány végrehajtására készül. A Fidesz EP-listájának első helyére katapultált igazsgágügyi miniszter ama pompás javaslattal állt elő, amely szerint egy olyan új típusú alapítványi formát hoznának létre, amely családi vagyonok professzionális kezelését (!!!), illetve közfeladatokat is ellátna. Sajátlábon forgó vagyonkezelő alapítványok, ez a kulcskifejezés és bármennyire próbálom ártatlan, jóhiszemű, hasznos és előremutató kezdeményezésnek tekinteni a dolgot, nem sikerül. Mert igaz ugyan, hogy ezeket az új entitásokat a Corvinus kiszervezésére hivatkozva hozzák létre, de egyáltalán nem mellékesen, lehetőséget adnak majd a legnagyobb magyar vagyonok alapítványba mentésére is. És akkor gondolkodjunk el azon, hogy kik a legnagyobb magyar vagyonok tulajdonosai, gondolkodjunk el a milliárdos fideszes médialapítvány létrehozásán és azon az egyszerű tényen, hogy bár eddig is lehetett családi alapítványokat létrehozni, ezek nem végezhettek nyereségcélú, gazdasági tevékenységet. Ezután meg majd fognak. Nem tudom, mennyire világos mindenki számára, hogy ismerve az elkövetőket, mire megy ki a játék. Olyan nyíltan és szégyen nélkül csinálják, hogy az ember belepirul. Igen, ez lesz a megoldás arra, hogy az Orbán-dinasztia birtokába kerüljön az a közösből összeharácsolt, felhalmozott százmilliárdos nagyságrendű vagyon, ami jelenleg még formálisan strómanok nevén van. Ezt jelenti a generációkon átívelő magánvagyon kezelés, amire hivatkoznak az indoklásban: bármi történhet, a dinasztia épül, amit elloptak, az már az övék.

Abban is van valami egészen tragikus, hogy miközben az egykori KGST-bank teljes mentességet kap a fideszes magyar hatóságok ellenőrzései alól, a fideszes Állami Számvevőszék szanaszét szívatja Orbán politikai ellenségeit úgy, hogy bár a Fidesz és a KDNP hivatalosan még nem mentesült a számvevőszéki vizsgálat alól (ami késik…), de valahogy mindig az derül ki, hogy egyszerűen makulátlan a működésük. A Jobbik összbüntetés 1 milliárd forintnál tart, a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását megvonták, de a közpénzből gyűlölködő, tájékoztatás címen az országot primitív hazugságplakátokkal elárasztó kormánypártok köszönik szépen, jól vannak.

Természetesen értékeljük, hogyne értékelnénk, hogy az ellenzéki pártok és független képviselők – a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd, Bősz Anett és Szél Bernadett független országgyűlési képviselők – közös beadványban kezdeményezték az Országgyűlés fideszes (!) Mentelmi bizottságánál Domokos László leváltását az ÁSZ éléről. De mégis miért tesznek még mindig úgy, mintha ezeknek az akcióknak bármi finalitása lehetne? Egy alapvetően illiberális, önkényuralmi rendszerben a demokratikus eszközök már annyiszor besültek, hogy egyszerűen nem értem, miben bíznak ezek az emberek. Ők maguk mondták el rengeteg alkalommal, hogy ez itt nem demokrácia, a játékszabályok nem érvényesek, akkor miért erőltetik? Ez pont annyira sehova nem vezető erőfeszítés, mint azt kezdeményezni, hogy de akkor Mészáros és Garancsi is kötelezően tegyen vagyonnyilatkozatot. Minek? Orbán vagyonnyilatkozata mennyit ér, miután azt ír bele, amit akar és nem sül le évek óta a bőr a képéről.

Továbbá nem tudom, hogy hol tart aktuálisan a Svédország ellen indított diplomáciai hisztéria, és hogy ki kéretett be hamarabb kit, de az biztos, hogy Annika Strandhäll svéd szociális miniszter Orbán családvédemi szemfényvesztését bíráló megjegyzése után az önérzetes nemzeti  kormány azt találta megfelelő válaszlépésnek, hogy Semjén hangján keresztül aberráltnak nevezze a skandináv ország miniszterét. Emiatt a svéd külügyminisztériumba tegnap bekérették a magyar nagykövetet, de a toporzékolási tárca is bekérette Svédország budapesti nagykövetét, én meg nem tudom követni, hogy ki ütött vissza először. Mindenesetre ez a színvonal egészen riasztó. Legalább annyira, mint Orbán elhíresült, ingyentízmilliókkal kecsegtető akcióterve, amelyről szinte naponta derül ki, hogy a sok gyermek futószalagon legyártása még egyáltalán nem garancia az állami támogatások hátán történő üdvözüléshez.

Közben a világ civilizáltabb fele csodálkozva/megrökönyödve/eltartott kisujjal (ki hogyan) szemléli Orbánék Sorossal és Junckerrel riogató földszintesen primitív tájékoztatónak csúfolt propaganda kampányát (alig több mint két év alatt 56,6 milliárd adóforintot költött a kormány sorosozásra, ami sehol nincs ahhoz képest, hogy az államháztartás tavaly 1174 milliárd forinttal költött többet a költségvetési törvényben elfogadott kiadási tervnél), az Európai Néppártban rendkívüli frakcióülést is kezdeményeztek a svéd mérsékeltek az ügyben, de várhatóan erre nem fog sor kerülni. Szerintem sem kell ilyen butaságokra időt pazarolni, pláne, hogy a Professzorok Batthyány Körének elnöke is megmondta: a sorosozással nincs gond, mert az nem az értelmiségnek szól. Erre pedig én már semmit nem tudok lépni, úgyhogy elköszönök csendben. Viszontlátásra, szép napot!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!