Május 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miközben az egész fideszes nehéztüzérség a közpénzek széthordásával riogatja a közvéleményt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,080,262 forint, még hiányzik 1,919,738 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, dicsértessék a józan ész és a jóérzés! Nem nagyon tudok mást kívánni, mivel ezek változatlanul luxuscikknek számítanak mostanában, becsüljük meg őket. Szerda van, és a ló néz  kormány ül, Budapest nem fideszes főpolgármesterének pedig jelenése van a Karmelitában. Az ülésen. Miután tegnap megtudtam, hogy Orbán Viktor, anyámborogass, igazságot akar – igaz, hogy csak az Európai Unió következő költségvetésével kapcsolatban, mert kevésnek tűnik a lovetta, és kevesebből kevesebbet lehet (törvényesen) ellopni is, hogy értelmetlen baromságokra is maradjon bőven -, érdeklődve várom, hogy mit sikerült a szívélyes meghívás mögé bújva kitalálni Karácsony és Budapest megszívatására. (Különben remélem, az megvan Szabadságharcos Viktornak, hogy az összes tagállam közül Magyarország nyeri a legtöbbet, !!!évente több mint 1500 milliárd forintot!!! az EU-tagsággal. Remélem, Szabadságharcos Viktor ehhez méri az ő igazságért vívott szellemileg-erkölcsileg toprongyos háborúit Brüsszellel.)

Hogy mi minden jóra számíthat a tegnap megalakult Fővárosi Közgyűlés a Fidesszel való együttműködés terén, és mit kommunikál a Fidesz Karácsonnyal és úgy általában az ellenzéki városvezetéssel kapcsolatban, arra jó példa Székesfehérvár fideszes polgármesterének hangulatkeltő javaslata arról, hogy augusztus 20-án a központi megemlékezéseket az államalapító király városaiban, évente váltva Esztergomban és Székesfehérváron rendezzék meg. Cser-Palkovics András foltokban igazságot, nagyobb mértékben csúsztatást, demagógiát és indokolatlan drámát tartalmazó posztjában azon forgatja a szemét, hogy

a magyarok fővárosa szimbolikusan elutasítja a magyarok államát megalapító királyt. 

Az előzmény az, hogy a tegnapi ülésen a budapesti közgyűlés felfüggesztette a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban, amelyet az előző testület döntése értelmében a park déli részén állítottak volna fel. A most elfogadott javaslat szerint megvizsgálják a szobor elhelyezését a park más részén, és ha ez nem járna sikerrel, akkor keresnének az alkotásnak egy másik helyet. A szobor elkészült, ám HELYI civil szervezetek arra kérték a főpolgármestert, hogy a felállítás tervezett helyét vizsgálja felül az önkormányzat. Tekintettel arra (ahogyan Tóth József, XIII. kerületi polgármester is megerősítette), hogy ebben a formában a szobor zöldterületet vesz el és csökkenti a park használati funkcióit. Ennek a kérésnek, vagyis budapesti emberek kérésének tett eleget Karácsony és a testület, miközben azt is leszögezték, mindenképpen lesz Szent István-szobor, csak nem ott és nem úgy. Ebből azt kihozni, amit Cser-Palkovics kihozott, hogy tudniillik

az államalapító király többet érdemel annál, hogy az emlékét ápoló állami ünnep központi eseményei egy olyan városban kerüljenek megrendezésére, amely város vezetői így viszonyulnak történelmi személyiségéhez,

olyan ócska, öncélú feszültségkeltés, amit legfeljebb Deutsch Tamás szintén tegnapi Facebook-posztja képes überelni. Amelyben a nemzet egyik leghasznosabb, legszorgalmasabb tagja arról rinyál, hogy a nem fideszes média csontig benyal Karácsonynak. Ööö, ez tényleg annyira zavarbaejtő, hogy én kérek elnézést a csontig benyalást és a személyi kultusz építését 10 év leforgása alatt akadémiai színvonalra tökéletesítő pártpropagandától. Ez egyrészt rájuk, szolgákra nézve sértő, másrészt szépen mutatja, hogy a megélhetésileg Brüsszelbe katapultált közösségi média sztárja, az orbánista trollokat kenterbe verő alfahímnek milyen értelmes tevékenységgel telnek a napjai. Hát igen, eltitkolni sem tudnák, de nem is akarják, hogy a független média a legnagyobb ellenségük. Ahelyett, hogy tudomásul vennék az október 13-i választás eredményét, ahelyett, hogy megpróbálnának valami értelmeset és hasznosat alkotni, vagy tisztességesnek lenni, vagy legalább tartalmi kérdésekbe belekötni például Karácsony programjával kapcsolatban, nagy arccal, álhumorosan gúnyolódnak, ironizálnak és törölgetik a lábukat azokba, akik velük ellentétben legalább végzik a munkájukat.

Nem ez a legfontosabb kérdés, de azért érdekelne, hogy hol vannak mostanság azok a sértődött, ám a jobboldali morális fölénytől elhomályosult szemű fideszes beszélő fejek, akik rendre kikérték maguknak, hogy Tarlós Istvánra nézve méltatlan, hogy Demszky Gáborral együtt díszpolgári címet kapjon. Nem látom, hogy tömött sorokban tiltakoznának, és arra kérnék a drága jó Pityu bácsit, hogy ne fogadja el a Karácsony indítványa nyomán megduplázott végkielégítést (=7,5 millió forint), amit tegnap jól meg is szavazott neki a Fővárosi Közgyűlés. Sőt, Pityu bácsit sem látom, hogy kézzel-lábbal ellenkezne, hogy ez méltatlan, köszöni szépen, nem kéri. Tök vicces, hogy miközben az egész fideszes nehéztüzérség gyurcsányozik, demszkyzik, és a közpénzek széthordásával riogatja a közvéleményt (úgy, hogy az érdemi munkát alig tegnap kezdte el a fővárosi testület), azért nem sír a szájuk, hogy Tarlós olyan pénzhez jut hozzá, amire – Baranyi Krisztinával, Soproni Tamással, Pikó Andrással, Déri Tiborral és Havasi Gáborral egyetértve – egyáltalán nem szolgált rá.

Mondjuk az biztosan nem fogja megkönnyíteni az ellenzék helyzetét, hogy az MSZP-SZDSZ-korszak több politikusa is bekerült a városi tulajdonú cégek igazgatóságába vagy felügyelőbizottságába. Már csak azért is, mert lesz kire mutogatni a Fidesznek, és mutogatni is fog, már most is mutogat. Államtitkártól a legutolsó propagandistáig. Sőt, szerintem az sem tesz jót ennek az egész ellenzéki imázsnak, hogy Horváth Csaba zuglói polgármester (aki már túl van az első nem túl sikeres mutatványán) ezúttal azzal verekedte be magát a közérdeklődés homlokterébe, hogy azoktól venne parkolóautomatákat, akiket korábban több tízezer rendbeli parkolási csalásért elítéltek. Szerintem ez így nagyon nem lesz jó. Szerintem egy parkolási csalás miatt elítélt alakkal (akinek emberei most is a vádlottak padján ülnek csalás vádjával) üzletelni és azt mondani, hogy az önkormányzat még akár jól is járhat ezzel az üzlettel, nem kicsit morbid. Ezt így nagyon nem kéne erőltetni, nagyon rossz üzenet azoknak, akik valami másra szavaztak, mint ami itt 10 éve megy.

Egyébként nem mondhatja senki, hogy közben nem dübörög a fideszes jogállam: a hétfőn újabb kilenc évre visszatapsolt elsikálóról elhíresült ügyészség hivatali visszaélés miatt vádat emelt Demeter Márta ellen. Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha Demeter az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekményt, ítéljék kétmillió forintos pénzbüntetésre. Az országgyűlési képviselőket egyébként három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik hivatali visszaélésért. Jó látni, hogy üldözik az ellenzéki bűnt, ahogy az összes szolgálatra kész végbélnyílásukon kifér. Csak a magas szintű korrupció fogalmát nem ismeri a drága jó főügyész úr, és ha eddig nem, ezután már biztos nem fogja megismerni. Sebaj. Ha Fekete-Győr Andrásnak igaza lesz esetleg, akkor a Polt nevű milliárdos gengszter a rendszerváltás után is kilenc évet kap majd.

Egyelőre még nincs rendszerváltás, de salak, mocsok az van bőven. Ami az egyebeket illeti: Varga Mihály visszaszólt Matolcsynak euró ügyben, Lezsák alapítványához ömlik a közpénz minden irányból, Orbán brüsszeli bürokratájából, a Várhelyiből lehet, hogy nem lesz bővítési biztos, mint ahogy az is elképzelhető, hogy mégsem kell majd nyelvvizsga a felvételihez. Nahát. Ennyi jó hír után nem maradt más hátra, mint egy újabb öblös kommunistázás a nemzet önjelölt kereszténydemokrata magyarságszakértőitől. Ezúttal nem Kövér, hanem a Rétvári nevű okádta az epét:

A terror minden kommunista diktatúrában megjelenik. Nincs kommunista rendszer kényszermunkatáborok nélkül, és minden kommunista országban voltak, akik kiszolgálták a rendszert. Ezeknek az embereknek gyengébb volt a magyarságuk, mint a kommunizmusba vetett hitük, éppen úgy, ahogy manapság egyes liberális és baloldali politikusoknak Bukaresttől Brüsszelig fontosabb a választott ideológiájuk, mint Magyarország. Ezek a politikusok a hazájukat gyengítik, a magyarság ellen lépnek fel.

Vagyis aki nem fideszes (axióma: Fidesz=Magyarország), annak gyenge a magyarsága, talán nem is magyar, viszont nemzettagadó és hazaáruló. Jól van akkor, legalább ebben következetesek nemzetikeresztényék. Szeretném jelezni, hogy most is vannak, akik kiszolgálják azt a mocskos rendszert, amely még az ügynökaktákat sem volt hajlandó nyilvánosságra hozni. Köszönöm a figyelmet, később folytatódik a móka!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!