Április 11,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék


Miért kell hülyeségekkel tömni minket? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 631,442 forint, még hiányzik 2,368,558 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy öröm az mindig, ha Kásler Miklós orvos-miniszter időt tud szakítani bokros teendői közepette az egészségügyre is. Már amennyiben egy Facebook posztot felelős munkavégzésnek tartunk. Nem akarok én belekötni a rendkívüli módon orvos, és hihetetlenül nagyon miniszter munkálkodásába, de azt gondolom, ideje lenne szerződtetni a kormányba legalább egy ötödikes gyereket, akinek nincsenek nagyobb gondjai a matek alapvető feladatainak elvégzésével, gondolok itt az összeadásra és a kivonásra. Nézzük, mit állít a drága miniszter-amatőr régész úr, aztán folytatom a mondandómat:

A járványügyi védekezés legnehezebb hetei jönnek, fegyelmezettnek kell maradni – erről írt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-bejegyzésében vasárnap.

A járványügyi védekezés eddigi legnehezebb hetei állnak előttünk. Hétfőtől olyan korlátozások lépnek életbe, amelyek célja a személyes találkozások számának és lehetőségének minimálisra csökkentése – hívta fel a figyelmet.
    “A legtöbb magyar család már szembesülhetett a koronavírus-fertőzés valóságával, de a tavasz beköszöntével bizonyára vannak, akik a bezárkózás, életünk szigorúbb korlátok közé szorítása ellen zsigerileg tiltakoznak” – írta.
    Kásler Miklós a bejegyzésben orvos-miniszterként arra kért minden magyar embert, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, mert “ezek betartásával tudjuk szeretteink, ismerőseink, honfitársaink életét megmenteni”.
    A mielőbbi szabadulás reményében versenyt futunk az idővel az oltások tekintetében. A társadalmi védettségnek ugyanis a közel egymillió beoltott, valamint az európai és világviszonylatban is előkelő átoltottsági adataink ellenére sem állunk még azon a fokán, amivel a fertőzöttek és a betegek számának meredek emelkedését vissza lehetne fogni. Ezért kell fegyelmezettnek maradni! – fogalmazott Kásler Miklós. (MTI)

Nem óhajtok belefolyni az unalomig ismert klisék elemezgetésébe, kizárólag az az egyetlen adat érdekel a szóvirág-csokorból, mely elhangzott. Pontosabban ez sem adat, ilyet vagy nem tud a miniszter, vagy egyáltalán nem érdekli, vagy pedig nem óhajtja megosztani az alantas országlakókkal. Annyi a fontos: Kásler közel egymillió beoltottról beszél. Ez nagyjából összhangban van a hivatalos kormányzati oldalon, a koronavirus.gov-on megjelent adattal. Ott a számláló 981 401 oltottról beszél, ez emberminiszterül megfelel a közel egymilliónak.

Az én kérdésem – és ez már tegnap is lázas izgalomba hozott, pedig az ember a szabadnapját nem szívesen pazarolja ilyesmire – az Origo címen futó pártlapon megjelent adatokhoz kapcsolódik. Történetesen nem Manyika költött valamit, a törzsi gyűlés sajtótájékoztatójáról írnak. Miután senkitől nem várom el, hogy megnézze az erről szóló felvételt, ez a megoldás a kézenfekvő. Idézem:

Az elmúlt nap 77 ezer oltást adtak be. Ezzel az első oltást már 862 ezer fő kapta meg, és 259 ezer fő már a második adagon is túl van. Így már 1,14 millió oltásnál tart Magyarország, (ez az MTI-n így jelent meg: Összesen túl vagyunk már az 1 millió 142 ezer szúráson – szerk.) ami 10,9 százalékos átoltottságot jelent, mely a harmadik legjobb adat az Európai Unióban. A hétvégén 400 ezer oltóanyag beadására kerül sor – hangzott el az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján. 

György István, az ITM államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője  arról tájékoztatott, hogy rendben halad az oltások beadása.Az elmúlt nap 77 ezer oltást adtak be. Ezzel az első oltást már 862 ezer fő kapta meg, és 259 ezer fő már a második adagon is túl van. Így már 1,14 millió oltásnál tart Magyarország, ami 10,9 százalékos átoltottságot jelent, mely a harmadik legjobb adat az Európai Unióban.

A hétvégén 400 ezer oltóanyag beadására kerül sor:  ebből 114 660 Pfizer-, 40 ezer Moderna- és 250 ezer Sinopharm-vakcina.

Miután én sem kínoztam magam a sajttáj megtekintésével, nem tudom, hogy valaki szólt-e a bizonyára roppantul tehetséges György Istvánnak, hogy nem lehet összeadogatni az első oltást kapott emberek számát azokkal, akik megkapták a másodikat is. Azon egyszerű okból nem lehet összeadni, mert az kap másodikat, aki már kapott elsőt. Ebből eredően ő már benne van az oltottak csoportjában. Ha valaki két oltást kap, az nem lesz két ember attól. Ahogy esze sem lesz senkinek attól, hogy kinevezik államtitkárnak és oltásfelelősnek. Bár az elég rémületesen hangzik, hogy ez az ember az oltási munkacsoport vezetője (bármi legyen az), aki ennyi hülyeséget képes a nyílt színen összehordani.

Tudom, kissé bonyolult a dolog. Egyszerűsítem. A dátumok fontosak! Pénteken azt mondta ez a tehetséges államtitkár, hogy addig (tehát csütörtök éjfélig, mert nyilván lezárt napot tud alapul venni) 862 000 oltást adtak be. Szombaton és vasárnap úgy fognak beadni 400 000 oltást, hogy ebben már nincs benne a botrányos körülmények között beadott és be nem adott 74 ezer AtraZeneca vakcina. Számoljunk! Ha most 981 401 oltott van (szombat éjfélig bezárólag), csütörtökön 862 000 oltott volt, az azt jelenti, hogy pénteken és szombaton összesen 119 401 oltást sikerült beadni. Holott csak szombaton és vasárnap kellene 400 ezret, ami a péntek-szombat-vasárnap (ha arányosan oszlik az oltás) tekintetében 600 ezer vakcina lenne, amiből 400? 500? ezret konkrétan ma kellene beadni.

Tehát a kérdésem: miért kell hülyeségekkel tömni minket?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!