Január 20,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért hőbörögnek, amikor még mindig vehetnek levegőt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 975,651 forint, még hiányzik 2,024,349 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ennél, meg a tegnapinál meg a holnapinál is sokkal jobb reggelt kívánok mindenkinek! Akkor most mi van? Egy kicsit nem figyeltem oda és kiderült, hogy nem is győzött a doktorminiszterelnök úr Helsinkiben? Á, dehogynem. A DNS-e rész a győzelem. Nézzenek csak körül (jó, nem kell, én körülnéztem), a Fidesz-udvartartás milyen serényen lapátolja bele az éterbe a főnök kappanhangon elóbégatott aranyköpeteit. Mindegyiknek ki van tapétázva a közösségi oldala Orbán győzelmi hörgésével. Hiszem és vallom, hogy szar lehet parasztnak lenni azon a felcsúti sakktáblán.

Különben szerintem az meg teljesen mindegy, hogy Deutsch vagy a félretájékoztatási üzemegység mit hazudott arról, ami nem is úgy volt, hogy kivették azt a csúnya szót, vagy nem vették ki az EPP kongresszusi határozatának szövegéből, hogy benne maradt még abban az Orbán kézjegyével is ellátott dokumentumban egy csomó idegen kifejezés (jogállam, civilek, sajtószabadság), amitől spontán rohamot kap, vagy nem maradt benne. A lényeg ugyanaz: az Európai Néppárt simán hagyta, hogy egy félázsiai korrupt megélhetési politikus közel egy évtizeden keresztül hülyét csináljon belőlük. Most is hülyét csinált belőlük. Ha átírták a szöveget a kedvéért, akkor azért, ha meg nem írták át, akkor azért.

Itt évek óta nem 1500 eurós tételek szégyenkezve, kéztördelve ellopásáról van szó, itt csilliárdok mentek a levesbe (oppardon, tűntek el a NER fekete lyukában), amelyeknek nem az volt a rendeltetése, hogy Lőrinc mester kivakarózzon a mangalicatrágyából és szaros bottal se lehessen (f)elérni már az orrát. És végképp nem az, hogy a nap végén minden, ami a nevére került, azt átpasszolja a saját lábú vőnek, aki azóta táltosodott meg olyan irgalmatlanul, mióta bebocsáttatást nyert az Orbán-dinasztiába.

Azok az európai politikusok együtt heherésztek (nem múlt idő) ezzel az emberrel és elmondhatja Donald Tusk ET-elnök minden idők legkritikusabb és legharciasabb beszédét arról, hogy aki megtagadja a jogállamot, aki gyűlöli a szabad sajtót és a civil szervezeteket, aki eltűri a homofóbiát, aki a nemzetet szembefordítja az egyén szabadságával, aki konfliktust szít a világban és Európában, aki Putyint támogatja, aki az áldozatot támadja az agresszorral szemben, aki le akarja cserélni a liberális demokráciát egy bűzölgő szarkupacra, az nem kereszténydemokrata, de ez a vonat elment. Nem tegnap, és nem is tegnapelőtt.

Azzal, hogy az Európai Néppárt mai napig ejnyebejnyézve, udvariaskodva, meghunyászkodva megtűri a soraiban Orbánt, akire a fenti leírás minden passzusa tökéletesen illik – hát hiszen állítólag neki akartak üzenni vele -, és közben azt remélik, hogy az ilyen kinyilatkoztatásoktól majd magába száll, összeomlik és jobb belátásra tér, az a hajára kenheti az Európai Unió jövőjét. Benne az összes kereszténydemokratával, akinek akkor jutott eszébe kihívni a tűzoltókat, amikor a fél kóceráj leégett. Amikor már olyan pusztító indulatokat gerjesztett Európában ez az ember, hogy nem csak a Bözsiutalványok és a családbarát támogatások csecsén butuló magyar populációt, de a kontinens egyéb részeit is megfertőzte, és a legalávalóbb reflexeiket hívta életre. Senkit nem érdekel a jogállam és a sokadik halovány diplomáciai rosszallás, amikor Európa szerte vérben forgó szemekkel rázza az öklét és fröcsögve gyűlölködik – amikor éppen nem retteg a migránsoktól – a populista propagandára vevő, IQ-hiányos népi frusztráció.

A meglepődés, csodálkozás, rosszallás helyett csak egyszerűen le kellett volna mászni abból az istenverte elefántcsonttornyból, ahonnan még mindig nem világos, hogy papírfecnikre felirkált, egyébként valóban nagyszerű, de a cselekvést egyáltalán nem helyettesítő gondolatoktól nem váltódik meg a világ. Már ott tartunk, hogy egy munkanélküli vitrines, egy elvetemült szipákolóművész nemzetközi fronton is álhíreket terjeszt, amelyeket csont nélkül átvesz és huhog egy egész dezinformációs – közpénzszivattyúként működő – nehéztüzérség, és amely hazugságok Orbán EU-ellenes, bomlasztó politikájának vezérmotívumait képezik. Közben az Európai Néppárt meg eltartja a kisujját.

Hogy csak a legutóbbi néphülyítési offenzívát említsem: isten tudja hányadik napja azon rugóznak testületileg, hogy Soros György pénzzel feltöltött bankkártyákkal segíti a migránsokat abban, hogy leigázzák Európát, és a kurvanagy üzletben az Európai Unió és az ENSZ is szügyig benne áll. És nyomják torkuk szakadtából – Kósától Halász Jánosig – az ordas hazugságukat, és Helsinkiben azon megy a vergődés, hogy ki a kereszténydemokrata és ki nem az, a soraikban Orbánnal?

Miközben itt egy hosszú ideje húzodó, mindenkire nézve méltatlan, a propagandagépezet által egyéb ordas hazugságokkal megtámogatott politikai cirkusz kíséretében éppen kipaterolják az országból az egyik legjobb oktatási intézményt, mert Soros. A genderszakot már betiltották, a talpnyalók meg tömött sorokban vinnyognak és értetlenkednek azon, hogy mire az ELTE oktatóinak tiltakozása, hát hiszen semmi égbekiáltó gaztett nem történt, és még mindig vehetnek levegőt.

Miközben a Magyar Tudományos Akadémia elnökét egy szaros miniszter, egy közönséges szolga egy órán keresztül előszobáztat úgy, hogy bent sincs az irodájában.

Miközben az Európai Csalás Ellenes Hivatalt és Brüsszelt szemberöhögi egy Rogán kaliberű bűnöző úgy, hogy kiderül: a rendőrség be sem kérte az egyik érintett önkormányzattól (Siófok) a potenciálisan bizonyító erejű dokumentumokat. A polgármester az összekészített iratokon ülve tudta meg, hogy már le is zárták a nyomozást.

Miközben a Fidesszel tökig összefonódott elsikálóhatóság azért emel vádat a munkáját végző újságíró ellen, azért vádolja bűncselekménnyel (személyes adattal való visszaélés), mert nyilvánosan elérhető adatok alapján végzett nyomozást, aminek eredménye vérciki az állami propagandára nézve.

Miközben a rendőrségi statisztikákat úgy manipulálják az össznépi riogatás és a fideszes hazugságok alátámasztása céljából, hogy 365 migránsból egyszercsak hopphirtelen 4480 lesz. Mert a migrációs álsághelyzet és a határt ostromló migránshordák lebegtetése nélkül már a félhülye hívő sem hiszi el, hogy mindmeghalunk.

Miközben álságos nemzeti konzultációkra hivatkozva terelik a figyelmet saját magukról, a fideszes Nemzeti Választási Bizottság csont nélkül dob vissza minden ellenzéki népszavazási kezdeményezést. Most éppen a felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók képzési költségével kapcsolatos kérdést (ez konkrétan az akkor ellenzéki Fidesz 2008-as kezdeményezése volt, amiből érvényes és eredményes népszavazást írtak ki, az úgynevezett szociális népszavazás egyik kérdése volt), valamint az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetéséről szólót. Mert itt a néppel konzultálni és a népet megkérdezni szemfényvesztésileg, kizárólag a kétharmad előjoga.

Miközben az MDF-et szétverő, hithű fideszessé avanzsált Lezsák Sándor népfőiskolájára több pénz jut, mint a teljes magyar vidéki tömegközlekedésre egy év alatt. Nem baj, mert az infláció igen nagy valószínűséggel elviszi a nyugdíjemelést is, úgyhogy lehet örülni: levegőt azért még szabad venni. Innen lehet tudni, hogy milyen jó nekünk.

Derék kereszténykonzervatívoknak, hithű bálványimádóknak és családbarát szemforgatóknak is nagy szeretettel ajánlom ezt az interjút, ínycsiklandozásul ideparakok belőle egy passzust:

A magyar nacionalizmus intő jel volt számomra, hogy az identitáskeresés hogyan futhat rossz vágányra. A makacs valósággal való szembenézés és a múlttal való elszámolás helyett a fellengzős nacionalista szólamok összetákolt, fantazmagórikus mártíridentitással fedik el a problémákat, ami elkerülhetetlenül sodorja Magyarországot az újfasiszta állam kiépülése felé. (…) az identitás lehet felszabadító, amikor önmagunk megértését és felfedezését szolgálja, ugyanakkor lehet nagyon pusztító is, amikor az önismeret helyébe lép.

A fényestekintetű egyébiránt már igét hirdetett, bele is hallgattam, azt mondta, hogy mi láttunk már karón varjút, különben meg migráció, hasítunk, migráció, hasítunk. Arról nem esett szó, hogy Tiborcz István Ferenc nevű családtagja brüsszeli pályázatát miért tüntették el a kormányzati pályázati portálról, és miért kussolnak erről. Ne kérdezősködjek, hanem örüljek, hogy még mindig vehetek levegőt? Értem. Szebb napokat kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!