Augusztus 1,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért éppen a Zöld-foki Köztársaság?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,721,906 forint, még hiányzik 1,278,094 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem arról van szó, hogy felburjánzott bennem a vakcinairigység (amúgy sem tudtam eddig sem értelmezni, hogy ez mit jelent), de az azért fel tud bosszantani, ha hülyének néznek. Oké, Szijjártó Péter elröppent a Zöld-foki köztársaságba valamiért. Az is oké (nem az, csak úgy mondom), hogy nyilvánvalóan mi fizettük a röpködést, és baromira nem hiszem el senkinek, hogy Magyarországnak bármiféle gazdasági érdeke indokolta volna a külügyminiszteri kiruccanást. Az is oké, hogy a magyar adófizetők pénzéből vásárolt vakcinákat ilyen bőkezűen osztja a kormány. És természetesen nem a kínait, pedig abból aztán van rogyásig.

Az is oké, hogy gyakorlatilag az egész Zöld-foki Köztársaság lakosságának 10 százalékát oltották be a magyar adófizetők ilyen formán, hiszen az egész országban nem él félmillió ember, a 100 ezer vakcina 50 ezer ember beoltására elég. Szóval ezeket értem, de azt nem, hogy minek kellett ehhez ilyen mesét kerekíteni. Mi a fenében stratégia partner a két ország? És főként, mikor indultak onnan migrációs hullámok Európába? A komplett szigetvilág összes lakója elindul Magyarországra? Nem sikerült olyan országot találni, amelyik közelebb van, és indokolt lenne ott segíteni? Vesz ott valamelyik NER-es egy kisebb szigetet? Vagy már ezen is túl vagyunk?

Magyarország százezer adag koronavírus elleni oltóanyaggal segíti a Zöld-foki Köztársaságot – közölte a külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

    Az afrikai országból nyilatkozó Szijjártó Péter kiemelte: Magyarországon van már elég oltóanyag, be tudnak oltani mindenkit, aki regisztrált, így megvan a lehetőség arra is, hogy segítsenek azoknak, akik nehéz helyzetben vannak.
    A Zöld-foki Köztársaság stratégiai partnere Magyarországnak – hangsúlyozta -, és mivel átoltottságban nem állnak túl jól, a magyar kormány úgy döntött, hogy kérésükre segítséget nyújt nekik. A magyar szállítmány százezer AstraZeneca-vakcina, amellyel ötvenezer embert tudnak beoltani.
    Ez hozzásegíti őket ahhoz, hogy újraindítsák a gazdaságukat – ezen belül a Zöld-foki Köztársaság számára legfontosabb turizmust -, ezáltal lehetővé tegyék, hogy az élet valahogy visszatérjen a normális kerékvágásba – közölte.
    A miniszter hangsúlyozta: “fontos, hogy valódi segítséget nyújtsunk az afrikai országoknak, hiszen ha ez nem történik meg, akkor Afrikából újabb migrációs hullámok indulhatnak ki, márpedig ezt Európa biztonsága érdekében el kell kerülni”.
    “Mi nemcsak beszélünk arról, hogy helyben kell segítséget nyújtani, hanem valóban teszünk is érte” – jelentette ki Szijjártó Péter. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!