Május 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mielőtt nemzetileg kilovagolunk a sztyeppékre

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 876,448 forint, még hiányzik 2,123,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Alighanem új kifejezés születésének lehetünk élő tanúi: nemzeti felelőtlenség. Én egyelőre még nem tudom értelmezni, de erősen igyekszem. Annyi mindenesetre már világosnak tűnik, hogy a kormány, ezen belül Orbán Viktor azonos a nemzettel, pontosabban ő maga a nemzet. Ezt abból gondolom, hogy ő döntötte el a keleti nyitásnak nevezett akciót (biztosan van hozzá akcióterv is, az mindig, mindenhez van), a nemzetet erről nem igazán kérdezte meg senki.

Nem azt mondom, hogy hátat kellene fordítani annak a régiónak, mert nem kellene, de a türk tanácsos bohóckodással szerintem erősen sikerült túltolni az árvalányhajas, délibábos talicskát. Megint. Már csak azért is gondolom ezt, mert van itt körülöttünk néhány ország, melyekkel nem ártana rendezni a viszonyunkat. Az sem kizárt, hogy gazdaságilag is megérné együttműködni a szomszédsággal, mielőtt nemzetileg kilovagolunk a sztyeppékre.

Nemzeti felelőtlenség lenne, ha a kormány nem nyitna kelet felé – mondta a Nézőpont Intézet igazgatója csütörtök reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: a baloldal általános és éles kritikát gyakorol a kormánnyal szemben a keleti partnerségek miatt, pedig az lenne a baj, ha Orbán Viktor miniszterelnök nem nyitna kelet felé.     Emlékeztetett: a miniszterelnök a héten üzbegisztáni látogatása során részt vett a Türk Tanács online csúcstalálkozóján. A megkezdett tárgyalások azt bizonyítják, hogy számos gazdasági lehetőség van az érintett országokban. Statisztikák szerint a térségben a nyugat-európai és közép-európai országok is kivétel nélkül jelen vannak – fűzte hozzá.     A Türk Tanács nyersanyagban gazdag országaiban, főképp logisztikai hálózatok kiépítésére tárt karokkal várják, nemcsak a nyugati, de a magyar beruházásokat is – hangsúlyozta a Nézőpont Intézet igazgatója. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!