Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mielőtt a nyugdíjasok hanyatt esnének a boldogságtól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az mindig jó hír, amikor az elvtársak kiállnak a kamera elé elmondani, hogy most megint valami letaglózóan jó hírt fognak közölni. Mint tudjuk, a kommunikációs látványkormányzás lényege, hogy semmit nem szabad a véletlenre bízni, békeidőben és vérzivatarban egyaránt nyomni kell a cirkuszi műsort, folyamatosan dübörögtetni szükséges a sikerpropagandát. Olyan szélsőséges esetekig elmenően, amikor azzal döngetik a mellkasukat, hogy történetesen nem hányták telibe a hatályos törvényeket.

Amellett, hogy a baloldal mocskolása nélkül a kétharmados önkényuralom 14. évében sem képesek három mondatot egymás után rakni, azt mondja Nyitrai Zsolt, miniszterelnöki főtanácsadó a soros szemfényvesztő videójában, hogy

• jó hír a nyugdíjasok számára: hamarosan érkezik a kiegészítő nyugdíjemelés, novemberben így átlagosan 80 ezer forinttal többet kaphatnak,

kiállunk az idősek érdekeiért és megvédjük a juttatásaikat: megemelt formában visszaadtuk a baloldali kormányok által elvett 13. havi nyugdíjat is”,

• az idén januárban 15 százalékkal nőttek a nyugdíjak, novemberben pedig kiegészítő emelésre számíthatnak az idősek,

• januárban ismét megemelik a nyugdíjakat, februárban pedig a 13. havi ellátás érkezik majd, „köszönjük a nyugdíjasok támogatását, számíthatunk egymásra”.

Na akkor  mielőtt a nyugdíjasok hanyatt esnének a hálától és a gyönyörűségtől, azért nem árt tudni, hogy valóban érkezik a nyugdíjkorrekció, de az elég távol lesz a Nyitrai főnöke által nagy pofával beígért közel félhavitól. Ez önmagában is átverésnek tűnik, de a legnagyobb átverés ebben az egészben, hogy 2010 óta rendre azt hazudják, hogy itt valamiféle különleges szövetségről van szó, amit a mocskos baloldallal ellentétben a Fidesz a nyugdíjasokkal kötött, és minden, amit kapnak, annak köszönhető, hogy az Orbán-kormánynak szívügyének tekinti az idősek megbecsülését. Ezzel szemben az igazság az, hogy egy sokkal korábbi törvény rögzíti, hogy novemberben korrekciót kell fizetni, ha az első nyolc hónap alapján becsült infláció meghaladja a januári emelés mértékét. Következésképpen amennyiben a nyugdíjasok fogyasztóiár-növekedése magasabb, akkor azt kell figyelembe venni. Nos, az Orbán-kormány rendszeresen alulbecsüli a következő évi inflációt, ami alapján januárban emelést adnak, vagyis az idősek „hitelezik meg” a különbözetet a korrekcióig.

Ennek is, meg sok minden másnak is (például annak, hogy Orbán Bözsi néni disznóival beszéli meg a nyugdíjemelést, vagy a kocsmából üzen Feri bátyám társaságában a soron következő, nagylelkű adománynak hazudott nyolcvanas alamizsnáról, de komoly szakpolitikai megfontolásokról szó nincs a nyugdíjrendszerrel kapcsolatban), az az eredménye, hogy amíg 2010-ben a nettó átlagkereset 74,5 százalékát tette ki az átlagnyugdíj, 2022-re ez az arány 50 százalék alá olvadt, vagyis tavaly már a nettó átlagkereset felét sem tette ki az átlagnyugdíj. Vagyis a szakpolitikát helyettesítő orbáni kommunikációs tűzijáték politikája olyan szegénységi csúszdára ültette a nyugdíjasokat – akiknek Nyitrai rezzenéstelen pofával köszöni a támogatást -, aminek nem látszik az alja. Pedig azt még meg se említettem, hogy még csak arról sincs szó, hogy tiszteletben tartanák a törvények betűjét és számokat, amelyek alapján legalább 4 százalékos emelés járna. Ehhez képest csak 3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak. Miért? Csak nem a baloldal miatt?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!