November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi vagyunk a migránsok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám jó reggelt! Megint rajtam a sor(os) és az idegbaj, hogy meddig mennek még el maffiadiktátorék, amire már a fotelba ragadt seggű patópálok és patópálnék is azt mondják, ez elég volt. Tudom, hogy nyekeregni sokkal egyszerűbb és bejelenteni, soha nem szabadulunk meg ezektől, kár minden erőfeszítés, de a véleményem változatlan: ez már a végvonaglás. Igaz, az a meggyőződésem sem változott, hogy még nagyon sokat fog romlani a helyzet, mire vége lesz. De már ez sem érdekel, úgysem lehet megúszni. Akkor meg mindegy, legyünk túl rajta.

A Magyar Ateista Társaság feljelentette Kövér Lászlót közösség elleni uszítás vádjával. Nem butaság egyébként, naponta fel lehetne jelenteni a mára teljesen begőzölt portást. Kövér rohadtul keveri a szólás szabadságát a legalja, mocskos uszítással. Persze arról is meg van győződve valószínűleg, hogy neki és elvtárainak joga van bármilyen ocsmány módon gyalázkodni, de róla és imádott gazdájáról senki ne merjen egy rossz szót sem szólni, mert akkor kezdődik a vég nélküli hörgés. Én speciel nem vallom magam ateistának – azon egyszerű oknál fogva, hogy ahogy isten létét, úgy isten (bármit is értünk isten alatt) nem létét sem tartom bizonyítottnak -, a vallást azonban elutasítom. Ami ebben az országban mostanában megy, amit a megélhetési keresztények megengednek maguknak, az bőven túlmegy minden határon. A portás gyógyszere olyan messzire gurult, hogy azt már ötven intenzíven empatikus dilidoki sem tudná összeszedegetni. Eddig még csak – pedig az sem csak – a baloldaliak és liberálisok ellen uszított ez a túlfizetett tahó, de mostanában annyira beleszorult a vakhitbe, hogy a nem vallásosokat átkozza és mocskolja teli tüdőből. És úgy hiszi, neki ehhez joga van. Na, nem baj, tudtommal a böriben is van mód gyakorolni a vallást. Lesz ideje elmélyülni.

A pártlapok veszettül köpködnek, mert ma estére tüntetés szerveződik a Fidesz legújabb terve ellen, ezúttal a színházakat óhajtják felzabálni. Legalja posványék teljes hangerővel nyüszítenek, hazugságot és mocskolódást keverve a vinnyogásba. Egyrészt, hogy drágajó kormányunk nem fizeti a színházaknak járó támogatást, mert az úgy korrekt, hogyha drágajó kormány finanszíroz, akkor ellenőrizhessen is és bele is szólhasson. Aha, meg a lónak a faszát. Pont ugyanezt harsogták akkor is, amikor rátették a mocskos mancsukat a MTA kutatóhálózatára. Mostanra szét is baszták az egészet, ahogy arra lehetett is számítani. Azt pedig már ötezerszer elmondtam, de nem vagyok rest elismételni: nem a kormány fizeti a színházak támogatását, hanem mi, adófizető polgárok. Baloldaliak is, liberálisok is. A geci kormány rajtunk, polgárokon akar bosszút állni. Tőlünk akarja elvenni a színházat, a könyvet. Mindent. Azt pedig csak visszafogott szentségelés közepette jegyzem meg, hogy elmegy a retkes picsába az összes ótvaros görény propagandista, amikor ráfér a pofájukra neves művészek, hosszú évtizedek óta szeretetnek és tiszteletnek örvendő színészek pocskondiázása. Pogány Judit, Gálffi László, Bálint András, Mácsai Pál, Ónodi Eszter, Péterfy Bori nevét még akkor is ismerni fogjuk, amikor Orbán Viktor tyúkszaros diktatúráját elfújta a szél, az érte vergődő bűnözők pedig méltó helyükre kerültek.

Jut is eszembe Mácsai Pálról. Talán ideje lesz leporolni azt a verset. Akkor másféle nagyuraknak szólt. A címzett változott, a mondanivaló nem.

Azt sem árt közben figyelemmel kísérni, hogy alighanem beszartak fideszék. Az asztalra tették az egérutat, nem más mutatja az irányt, mint a nagy (köbméterre legalábbis) Vidnyánszky Attila.

 A Magyar Teátrumi Társaság, a Vidéki Színházak Igazgatóinak Egyesülete, a Magyarországi Nemzetiségi Színházak Szövetsége, a Mozaik Művészegyesület, a Szabadtéri Színházak Szövetsége és a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében a magyar kulturális élet működése szabályozásának egyes területeit érintő jogszabály-módosításokkal kapcsolatban nyugalomra kérte a politika és a kultúra minden szereplőjét. Egyúttal hozzátették: szervezeteik készen állnak a kormánnyal és más színházi szervezetekkel folytatandó egyeztetésre.
    A érdekképviseleti szervezetek a jogszabály-alkotóknak öt szempont figyelembevételét fogalmazták meg.
    Kiemelték, hogy a magyar kulturális élet összességében nem kaphat kevesebb állami támogatást a jövőben, mint eddig, így a Nemzeti Kulturális Alap forrásai sem csökkenhetnek. A Nemzeti Kulturális Alap forrásainak elosztásában a magyar kulturális élet szereplőinek kell döntő szerepet biztosítani. Az önkormányzatok fenntartásában levő színházak finanszírozásáról az államnak és az önkormányzatoknak több évre előre meg kell állapodniuk. Az önkormányzatok, amennyiben vállalják, önállóan működtethetik a fenntartásukban levő színházat, színházakat. Ha erre nincs forrásuk, akkor több évre előre állapodjanak meg az állammal.
    Közölték, a megállapodások nem térhetnek ki arra, hogy az önkormányzatok vagy az állam beleszóljon a színházak művészeti munkájába. A színházak vezetőinek megbízása és felmentése közös fenntartás esetén csak közös döntés alapján történhet. A független színházak nem kaphatnak kevesebb forrást, mint eddig – szögezték le.
    Közleményük végén kiemelték azt is: magyarázatot várnak a Fővárosi Önkormányzattól arra, hogy miért nem bízta meg a fenntartásában álló Szabad Tér Színház vezetésével – a pályázati javaslattevő bizottság által, annak jogszerű eljárása alapján támogatott – Bán Teodórát, aki az elmúlt tizenöt évben a színházat sikerrel vezette, a posztra egyedül pályázott, és akit kitüntettek a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével, valamint Bánffy- és Budapest-díjjal is. (MTI)

Tetszünk érteni? A kormány kihátrálhat az ötletből. Hiszen szakmai szervezetek kérik, a jó kormány meghajolhat a szakma akarata előtt. Főleg, ha túl nagy az ellenállás. Simán kitolathatnak. Hát így.

Pillantsunk át egy kicsit a szanaszét ostromolt csirkehálón. Csütörtökön a brit polgárok döntenek. Mármint választás lesz. Boris Johnson, reménybeli kormányfő el ismesélte, hogy mik a tervei a győzelem után. Azt mondta, meg fogja állítani a bevándorlást, mert:

Az 580 milliós Európai Unióból nagy számban érkezők azonban jelenleg gyakorlatilag hazájuk részének tekintik Nagy-Britanniát, és ezzel az a gond, hogy teljesen ellenőrizhetetlen.

Remélem, a fideszes média kurvára figyelt. A bevándorlók bűnbakká nyilvánítása nem most kezdődött persze, ez már a Brexit-kampánynak is a témája volt. Propagandistáék mindvégig igyekeztek elkenni a dolgot, miközben Johnson – és a többi populista agyhalott – mindvégig az uniós polgárokról beszéltek. Lengyelekről, magyarokról. Ezt már nem lehet félreérteni. Mi vagyunk a tetves migránsok, akiktől félti Nagy-Britanniát ez a drága ember. Ahogy eddig sem, most sem érdekli Johnsont, hogy az a volt gyári munkás, aki beszopta, hogy minden baját a migránsok okozzák, ott fog megdögleni a sürgősségi várójában, ha a gyűlölt migráns orvos és nővér nem lesz ott, hogy megmentse az életét. Nem baj, majd a gyári munkás vagy a marhatenyésztő beáll operálni. Közben az európát – többek között Spanyolországot – elárasztó brit nyugdíjasok is eltöprenghetnek a jövőn, mert esetleg az uniós tagországok is úgy döntenek, menjenek csak haza a napfényes hazájukba, mert így ellenőrizhetetlen a helyzet. Különösen kíváncsi leszek rá, hogy döntenek most a brit szavazók.

Végezetül – mintegy levezetésként – egy cím az Origóról:

Szabó László is kiáll a baloldal által a kora miatt meghurcolt Rácz Zsófia mellett

A szokás szerint Manyika  néni által gányolt írás az a csodája a magyar propagandának, ami már a címben elmond mindent, továbbolvasni is felesleges. Azt nem tudom, kicsoda Szabó László. Nyilván egy rendes fideszes káder. Éppen, mint Lázár János volt, amikor még jó elvtárs volt. Amikor kiállt a mikrofon elé és szemrebbenés nélkül belemondta: a baloldal azért támadja Farkas Flóriánt, mert cigány. Na, ez pontosan ugyanaz a sunyi geciség. Centire ugyanaz. És ez a kommunikáció az ország lakóinak tökéletes lenézése, sőt, valamennyi magyar fiatal leköpése, megalázása, eszközként való felhasználása. De meg sem lepődöm, minden ráfér a pofájukra.

Én mostmegyek, mert már így is túlságosan hosszúra nyúltam. Majd hamarosan jön az első beszólás.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!