Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi lenne, ha életében először hasznossá tenné magát?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Deutsch Tamás, örökös EP-képviselő, az iskolapéldája annak, hogy milyen sokra viheti bárki, aki semmihez nem ért, de fideszes vallású és  internetes trollokba oltott kocsmatöltelékeket megszégyenítve, életvitelszerűen habzik a szája, a hatalmával visszaélő brüsszeli bürokráciát szapuló ma reggeli közpénzrádiós öklendezése során, amelyben a Magyarországnak JÁRÓ uniós ezermilliárdok fölött panaszkodott és vagdalkozott (mi mindent megteszünk, de ezeknek semmi nem elég), egyebek mellett ezt is mondta:

A „félhivatalos kiszivárogtatások” szerint a bizottság további feltételül szabja majd a gyermekvédelmi törvény módosítását. „Ennek kapcsán lassan mondjuk, hogy az összes brüsszeli bürokrata megértse: a gyermekvédelmi törvény módosításának kérdése olyan elvi kérdés, amivel kapcsolatban semmilyen politikai nyomásgyakorlásnak Magyarország nem fog engedni”. Nem is engedhetnek, mert a 2022-es országgyűlési választással egyidőben tartott népszavazáson majdnem négymillió magyar döntött úgy, hogy támogatja a gyermekek védelmét „a genderideológia ártalmas hatásaival szemben”.

Deutsch Tamás azt hiszi, hogy ha valamit lassan mond, akkor attól igazzá válik, és akinek sose voltak elvei, annak majd hirtelen lesznek attól, hogy lassan beszél. Maga Navracsics Tibor pénzbehajtó tette világossá, hogy amint egyébként az Európai Ügyészséghez való csatlakozást, úgy a gyermekvédelmi törvény módosítását sem szabta semmilyen feltételül a Bizottság. Azt igen, hogy nem kéne lopni, csalni, hazudni és kamuintézkedésekkel megpróbálni megúszni a felelősségre vonást.

Szóval elvi alapon azt is lehetne csinálni, hogy mondjuk az ember teljeskörűen kibontja az igazság szálait, miközben toporzékol. Az a gyermekvédelmi népszavazás ugyanis, amire Deutsch mutogat, nem az én elhibázott értékítéletem, hanem a Nemzeti Választási Bizottság állásfoglalása szerint mind a négy kérdésében ÉRVÉNYTELEN lett. Érvénytelen népszavazásokból levezetni, hogy igazunk van, különösen egy jogászkormánypárt részéről ciki. De van itt még valami. Mi lenne, ha Deutsch Tamás, aki annyira aggódik a gyerekekért (jogos, van neki is néhány innen meg onnan), hitelesen, elvi alapon aggódna értük? Az összes gyerekért. Kezdhetné azzal, hogy két genderideológiától való álrettegés között kikéri magának, hogy pártja és kormánya a szolgálatában álló független állami, igazságszolgáltatási intézményekkel kimondatja, hogy a melegeket le lehet pedofilozni, mert a Fidesz szerint ez rendben van.

Mi lenne, ha Deutsch Tamás életében először hasznossá tenné magát, és felháborodna azon, hogy családbarát, keresztény elvtársai a magyar parlamentben a brüsszeli szankciókra és az üres kasszára hivatkozva rugdossák az árokba a fogyatékossággal élő gyermekeket (is)? Hát milyen ország az, ahol a sajátos nevelésű igényű gyermeknek, akinek a lakóhelyén nincs olyan intézmény, ahol a fejlesztését, ellátását meg lehetne oldani, és akit ezért egy másik településre kell vinni, kilométerenként szaros 21 forintos költségtérítést biztosítanak? Brüsszeli szankciók? A kurva életbe. 

A Fidesz ismét elutasította a fogyatékossággal élő gyermekek megsegítését – közölte a Jobbik alelnöke vasárnap online sajtótájékoztatóján.

Z. Kárpát Dániel elmondta: a parlament törvényalkotási bizottságában a Fidesz-KDNP-nek lehetősége lett volna a sajátos nevelési igényű gyermekek és családjaik támogatására, mégsem tette ezt.

Az ellenzéki politikus ismertetése szerint ha sajátos nevelési igényű gyermekek lakóhelyén nincs olyan intézmény, ahol fejlesztésüket, ellátásukat meg lehetne oldani, akkor másik településre vitelük esetén „megalázóan alacsony”, kilométerenként 21 forintos költségtérítés áll rendelkezésre. 

A Jobbik ezt az összeget megduplázta volna, azonban a Fidesz-KNDP költségvetési okokra és a szankciókra hivatkozva nem támogatta – mondta Z. Kárpát Dániel.

Tájékoztatása szerint javaslatuk 1,5 milliárd forintos költséget jelentene, ugyanakkor a kormánypártok legutóbbi plakátkampánya 8 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek.

Úgy vélte, ez tökéletesen mutatja, hogy miként vélekedik a Fidesz a családokról. Mint felidézte, pártja ezt tapasztalhatta, amikor az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek „rekorderáfáját” le akarták nullázni, valamint családi kártya bevezetésével kívánták megduplázni a családi pótlékot.

„Az összes hasonló javaslatra nemet mond a Fidesz” – fogalmazott Z. Kárpát Dániel, jelezve: az érintettek érdekeinek képviseletét a Jobbik mindenképpen folytatni fogja. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!