December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi Hazánk: Lépjünk ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának fennhatósága alól

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz szélsőjobboldali – na nem mintha maga a Fidesz nem lenne az – leágazása és vadhajtása, a Mi Hazánk azt javasolja, hogy Magyarországot vonják ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) fennhatósága alól. Ennek oka, hogy máskülönben nem lehet megfékezni az iparággá vált börtönkártérítési bizniszt. 

Az persze már mellékes, hogy egy esetleges kilépés következtében olyan döntésekben is szabad kezet kapna Orbán, amelyek legalább valamilyen szinten kontrollálhatóak voltak az EJEB által. A kilépés következményei szinte beláthatatlanok lennének, de ez persze a Mi Hazánkat nem zavarja, hiszen ha sikerül visszaszerezni szuverenitásunkat, akkor minden csak jobb lehet. 

A Mi Hazánk azt javasolja, hogy Magyarországot vonják ki az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) fennhatósága alól, mert különben nem lehet megfékezni az “iparággá vált börtönkártérítési bizniszt”.

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján indoklásként kijelentette, hogy az EJEB az ország önrendelkezését is csorbítja és az elítélteket védi. A független képviselő hangsúlyozta, hogy Magyarország 1993-ban csatlakozott az Emberi Jogok Európai Bíróságát megalapozó egyezményhez. Az egyezmény szövege alapján azonban egy, az Európa Tanács főtitkárához intézett értesítéssel fel lehet mondani a megállapodást. Franciaország és Törökország részlegesen már élt ezzel a lehetőséggel, Oroszország pedig kimondta, hogy az egyezmény pontjai és a strasbourgi bíróság ítéletei nem lehetnek ellentétesek az orosz alkotmánnyal – hívta fel a figyelmet a politikus.

Dúró Dóra korábbi esetekre utalva kiemelte, hogy két bangladesi menekültnek fejenként tízezer eurót kellett kifizetni, mert a tranzitzónában nem voltak megfelelőek a körülmények. Hozzátette, hogy Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes szintén Strasbourgban tudott magának kiharcolni mintegy hatmillió forint kártérítést.

Más témában kérdezték arról, hogy Bencsik János szerdán a Jobbikból és a párt országgyűlési képviselőcsoportjából is kilépett. Dúró Dóra azt felelte, hogy a Jobbikban “elkezdett uralkodni a proletárdiktatúra” és Jakab Péter pártelnökké választása után újabb “boszorkányüldözés” indult. Már csak az a kérdés, hogy ki lesz az utolsó, aki majd lekapcsolja a villanyt – fogalmazott.

A Mi Hazánk elnöke és elnöksége már korábban nyilvánvalóvá tette, hogy akik még mindig ott vannak a Jobbikban, azok túl sokáig asszisztáltak a balliberális fordulathoz, ezért velük nem tudnak közösséget vállalni velük – válaszolta egy újabb felvetésre.(MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!