Február 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi az, hogy „a gazdaság helyzete jelenleg ennyit tesz lehetővé”?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 898,378 forint, még hiányzik 2,101,622 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagy volt ma a fennforgás Orbán demokráciát szimuláló parlamentjében, egyik miniszteri meghallgatási érte a másikat, miközben a harci propaganda közhelyszótárát hibátlanul felmondó nertársak plenárisan védték a szuverenitásukat. Naná, hogy az ország szuverenitására hivatkoznak, de természetesen saját magukat védik az ellenségtől. Varga Mihály, Gulyás Gergely vagy éppen Lantos Csaba mellett Pintér Sándornak is jelenése volt ma az Országgyűlés ún. népjóléti bizottságának ülésén, ahol az egészségügyért is felelős rendőrminiszterként mondott nagyokat. Pintér jó hírekkel szolgált, midőn belengette, hogy miután

januárban átlagosan 11 százalékos béremelés volt az orvosoknál, jövő márciusban a szakdolgozók, szakápolók bérrendezésének második üteme következik.

Semmi köze ehhez, de éppen ma reggel olvashattuk, hogy miután a Direkt36 egy cikksorozatban és dokumentumfilmben bemutatta a kórházi fertőzések magyarországi helyzetének romlását, az oknyomozó portál megszerzett egy belügyminisztériumi belső dokumentumot is, amelyből az derül ki, hogy miközben a tárca hivatalos kommunikációja szerint minden fasza, valójában Pintérék pontosan tudják, hogy súlyos a helyzet. Olyannyira pontosan, hogy a dokumentumban az a beismerés áll, hogy az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések gyakorisága egyre nő és „kedvezőtlen tendenciát jelez”, az egészségügyi ellátórendszerben pedig „humánerőforrás krízis” tapasztalható. Azt írja az MTI rövidhírében:

Éves meghallgatásán Pintér Sándor emlékeztetett: jelenleg az orvosok átlagos bére 2 197 000 forint, a szakápolóké pedig 595 ezer forint. A szakápolók javadalmazásának megállapításánál az orvosokét vették alapul, és annak 37 százalékában állapították meg A miniszter szavai szerint a szakápolók természetesen ennél többet is érdemelnek, de a gazdaság helyzete jelenleg ennyit tesz lehetővé. 

Egyrészt azt akarnám mondani, hogy a hivatalosan valamit hazudó és belső dokumentumokban valami mást leíró Pintér Sándornak az ígéreteire nem/sem biztos, hogy érdemes mérget venni, bár tekintettel a választási évre, azt is el tudom képzelni, hogy kínai hitelből osztogatják majd a választási zsák krumplikat, ha a szükség úgy hozza.

Másrészt ahhoz képest, hogy Varga pénzügyminiszter mennyire elégedett saját magával és a kormánya teljesítményével, valamint a költségvetés állapotával, és mindennel, amihez az állampárt hozzányúlt gazdasági értelemben (a költségvetés stabil, továbbra is biztosítja a nyugdíjak értékének megőrzését, a családtámogatások és a rezsivédelem fenntartását), nem nagyon értem, hogy mit akart mondani a rovott múltú rendőrköltő azzal, hogy a gazdaság helyzete ennyit tesz lehetővé? Mi az, hogy a gazdaság helyzete ennyit tesz lehetővé?

És ha a gazdaság helyzete jelenleg ennyit tesz lehetővé, akkor az egykori közszolgálati média helyét betöltő, egy okleveles hírhamisító által vezetett MTVA (=közpénzből működő fideszes propagandamonstrum) száznegyvenkétmilliárd-ötvennyolcmillió-ötszázezer, azaz 142 058 500 000 forintos, a tavalyinál 12 milliárddal zsírosabb rekordköltségvetését mi indokolja?

És azt mi teszi lehetővé, hogy a kormány repülőteret vásároljon, mert ezek szerint a gazdaság jelenlegi helyzete még egy becsületes egészségügyi szakdolgozói, szakápolói béremelést se?

És a fideszes Századvég által elnyert közel 24 milliárdos kormányzati szakpolitikai tanácsadási közbeszerzést hogyan teszi lehetővé a magyar gazdaság jelenlegi helyzete?

Egyáltalán hogy lehet az, hogy miközben egyfelől lehetetlen túlordítani a sikerpropagandát, amely arról szól, hogy minden sínen van, mindenki hálát adhat, hogy ez a kormány van hatalmon, közben ugyanolyan szemrebbenés nélkül üvöltik, hogy sajnos az országot működtető, becsületesen adót fizető humánerőforrás normális bérezését, megbecsülését nem bírja el az ország jelenlegi gazdasági helyzete? Végül is igazuk van. Ameddig jól van az így is, csak rosszabb ne legyen, ameddig minden fontosabb, mint a pórnép emberhez méltó élete, addig 2 percenként is az ellenkezőjét höröghetik annak, amit két perccel azelőtt hörögtek, semmi jelentősége nincs. Csak szuverenitás legyen meg adómentes internet.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!