December 6,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi a franc közöm van nekem a papokhoz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 287,293 forint, még hiányzik 2,712,707 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És máris itt a szombat, már csak egyet kell aludni vasárnapig. Igaz, akkor sem történik semmi, amikor kitör a vasárnap, de mégis jó kis önvigasztalás erre gondolni. Ma annak sem kell mennie dolgozni, akinek egyébként de, mert pont van még munkája, tehát valami cirókamarókásan bársonyos cukisággal kezdek, hogy vidoran teljen a raggel.

Két lépésen, júniustól és januártól megduplázódik a kistelepüléseken szolgáló lelkészek, papok, rabbik kiegészítő jövedelempótléka – közölte Balog Zoltán társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Balog Zoltán elmondta: az eddig 2,6 milliárd forintos támogatás június 1-től 60 százalékkal, 2021. január 1-től újabb 40 százalékkal emelkedik.
    A támogatásra idén plusz 1,6 milliárd forintot, jövőre jövő évtől összesen 5,2 milliárd forintot fordít a kormány.
    Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban “sokat beszéltünk arról, hogy milyen egészségügyi, gazdasági vonatkozásai vannak a járványnak”, de talán nem a “lelki vonatkozásairól”.
    Hozzátette: a járvány az egyházközségek működésében is nehézséget okozott, és a legnehezebb helyzetben a kisebb egyházközségek voltak.
    Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta: a vidéki lelkészek támogatását követően, várhatóan a jövő héten dönt a kormány a külhonban szolgálatot teljesítő papok, lelkészek jövedelempótlékának emeléséről. (MTI)

Hogy mi a retkes, bánatos franc van? Mi fizetjük a papokat? Én is? Ki kért erre engedélyt és kitől? Milyen alapon? Csóró az egyház? Amúgy nem is tudom, ki szokta fizetni őket, de rohadtul nem is érdekel. Hogy nem az államnak kellene közpénzből, az viszont hétszentség. Nem vagyok vallásos, mióta a tálibok térítenek fideszileg, kifejezetten rühellem az üvöltve keresztényeket – hívő ismerőseim eddig is voltak, most is vannak, egyáltalán nincs köze az ő hitüknek a megélhetési vallásosokhoz -, de amennyire én tudom, az egyházak – a katolikus garantáltan, van élményem erről – rohadtul nem grátisz teszik a jót. Kell fizetni a híveknek valamiféle egyházi adót, aztán esküvő, temetés, keresztelő is eléggé zsebbenyúlós. A templomban is hurcolják a kunyeradobozt. Az egyházak milliárdos támogatásokat, ingyen ingatlanokat, büdösfrancokat kapnak. És akkor hogy jövök én ahhoz, hogy pluszban még ki is egészítsem a jövedelmét? Akkor mi a faszért nem fizetjük közpénzből a fodrászokat, kozmetikusokat, műkörmösöket is? Ha már egyszer. Hány pap lehet ebben az országban összesen? Katolikus papokra vonatkozó adatot találtam – az sem mostani, hanem 2016-os, akkor 2110 volt belőlük, a számuk folyamatosan csökken -, egyéb egyházakat nem leltem. De mivel a katolikus egyház a legnagyobb, szorozzuk meg kettővel, az már körülbelül fedi az összlétszámot. Az azt jelenti, hogy nagyjából a minimálbérrel egészíti ki drágaszép kormányunk a papok fizetését, mert ha jövedelempótlék, akkor van jövedelem is, amit gondolom a hívek dobnak össze. És még a külhoniakat is mi szponzoráljuk, mert egyvérbőlvalókvagyunk.

Emberek! Már aki ide sorolja magát. Mi fizetjük a falábú focistákat, a szaunát a seggük alá, a stadiont, a fűtött gyepet, amin botorkálnak – ismételjük szépen: a TAO közpénzből csinálódik -, mi fizetjük az összes minisztert, államtitkárt, helyettes államtitkárt, Orbán Viktortól Varga Juditon át Farkas Flóriánig és Semjén Zsoltig mindenkit mi fizetünk. Ezen kívül mi fizetjük a közpénztévében pártszolgálatot teljesítő összes ízeltlábút. Erre kiderül, hogy a papokat is mi fizetjük, vagy kipótoljuk a pénzüket, mert nekünk olyan kurvajólmegy, hogy ez is belefér. A pofám szakad le, komolyan.

Valaki, aki ért ehhez – én nem értek ugyanis – igazán kiszámolhatná, hogy mennyi pénzt basznak el drágaminiszterelnökuramék ezekre a teljesen felesleges baromságokra. És akkor még nem is jöttem az ócska, demagóg szövegemmel, hogy a tűzoltók, akik bemásznak értünk az égő házba, liánon lógva a szakadék fölött akár foggal kirágnak a roncsból, gondolkodás nélkül kockáztatják az életüket vadidegen emberekért, ők mennyit keresnek? Az ápolók, a mentősök, az idősotthonokban dolgozók, a szociális munkások mennyit keresnek? Nem menne már el drágajó kormányunk a rézveretes büdös picsába? Ideje lenne. Már régen ideje lenne. A járvány lelki vonatkozásait meg mindenki oldja meg úgy, ahogy akarja. Komolyan… gondoljunk bele annak az egészségügyben dolgozónak a helyzetébe, aki kénytelen két, de akár három munkahelyen is dolgozni, hogy meg tudjon élni valahogy. Na, az ő lelkük rendben van? Ők hová fordulhatnak a kínjukkal, a halálosan fáradt, idő előtt kiégett lelkükkel? Menjenek templomba? Beszarás.

Lehetséges, hogy mégsem sikerült teljesen pihepuhára az ébresztő, na de majd holnap. Vagy valamikor. Jó ébredezést, hamarosan jövünk az első beszólással.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!