December 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mészáros, a milliárdos filantróp

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,769,645 forint, még hiányzik 1,230,355 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

November 28-a van, nagy nap ez a NER fennállásának történetében. Pirosbetűs ünnepnap.

Egyrészt ma fordult elő második alkalommal, hogy az MTI önként dalolva leírta Mészáros Lőrinc nevét, kétszer is (úgy, hogy a legendás üzleti zseni éppen aktuális ügyködése nem valamely ellenzéki párt közleményében kapott helyet).

Másrészt ez az a nap, amikor közpénzszolgálatilag is bevallották a régóta súlyos evidenciát. Nem szégyellik, de legalább büszkék rá, hogy micsoda álságos, mindenkit hülyének nézési színjátékot rendeznek itt a nemzet felemelésére hivatkozva. Adott ez a tehetséges disznószerelő, aki miután évtizedekig titkolta a zsenialitását, egyszer csak elkezdett megmilliárdosodni, úgy körülbelül azóta, mióta a haverja beleült a miniszterelnöki székbe. Összeharácsolt (a nevére írattak, ha úgy tetszik) egy rakat elfideszesített propagandafelületet, aztán most hirtelen elajándékozta az összeset. Az istenadta üzleti érzék már csak ilyen.

Ez így néz ki hivatalosan, hogy lehetőleg ne annak tűnjön, mint ami valójában:

Bővült és alapítványi tulajdonba kerül a Talentis Group médiaportfóliója

További jelentős akvizíciókat hajtott végre a médiapiacon a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt., miután a társaság megvásárolta a Magyar Idők kiadóját, és közvetett tulajdonába került a Lapcom, az Inform Média, valamint a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó vállalat – közölte a cég szerdán az MTI-vel. Ismertetésük szerint az újabb médiafelvásárlásokkal Mészáros Lőrinc célja, hogy a Talentis Group alatt egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza. A tulajdonosváltással összefüggésben az érintettek a Gazdasági Versenyhivatal eljárását kezdeményezik.

A közlemény szerint az Echo Tv, a MediaWorks és a médiafelület-értékesítő Printimus megszerzését követően további befektetésekkel bővült a Talentis Group Zrt. médiaportfoliója. A társaság megvásárolta a Magyar Idők és a Karc FM kiadóját, a Magyar Idők Lapkiadó Kft.-t. Leányvállalata, a Mediaworks, pedig tovább bővítette regionális lappiaci érdekeltségeit: a Kisalföld, a Délmagyarország, a Bors, az Észak- Magyarország, a Kelet- Magyarország, a Hajdú Bihari Napló kiadóvállalatai mellett, megvásárolta a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.-t. Ez utóbbi gondozásában jelenik meg a Szabadföld [Puch László, MSZP-s pénzember tulajdona volt, de már nem kellett neki – szerk.], valamint a Vidék Íze, és a Diéta & Fitnesz magazin.

Mészáros Lőrinc, a Talentis Group Zrt. tulajdonosa a társaságban egyesített médiaérdekeltségeit adomány formájában a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak ajánlotta fel – írták. Az adományozó célja, hogy hosszú távon biztosítsa a nemzeti értékek és hagyományok megőrzését, tovább erősítse a konzervatív értékszemléleten alapuló írott és elektronikus sajtó véleményformáló szerepét, valamint felajánlásával támogassa a helyi közösségek minél szélesebb körű tájékoztatását. (MTI)

Ha jól kiröhögtük magunkat, vagy ha elmorzsoltunk egy könnycsepet (mindenki ízlése szerint cselekedjen) foglaljuk össze: a zsíros nemstróman teljesítette a küldetését, mert ilyen áldott jó lelke van neki, és pláne céljai vannak. Orbánnak vele. Ezért dolgozik évek óta, ezért vásárol, ezért nem tud félreállni a pénz útjából. Hogy felajánlhasson, ajándékozhasson, adományozhasson, ingyen odaadhassa mindenét.

Csak azért, hogy a nemzeti fideszes értékek és hagyományok megmaradjanak, hogy a konzervatív értékszemléleten az orosz dezinformációs propagandán nyugvó, mindenféle szakmai-erkölcsi tartásból kivetkőzött egyesített, nagy véleményformáló agymosó gépezet minél szélesebb körben hülyítse gyűlölködő alattvalóvá a nemzetet.

Így kell ezt csinálni! Az ország a nevükön van, egyik zsebükből pakolják a cégeket, alapítványokat, propagandakanálisokat a másikba, reggeltől-estig tolják a fasisztoid habonyi egyenpropagandát a népek sápadt orcájába, és még mindig meggyőzően siránkoznak a baloldali média túlsúlya alatt görnyedve. Minek ide kormányozni, amikor így is lehet?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!