November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mesterséges intelligencia? Előbb a természetes, de az legyen kötelező

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most megint az van, hogy nem igazán értem (sőt, igazán nem értem) Varga Juditot. Eddig az égvilágon mindennel egyedül akart (a mi nevünkben) megküzdeni, minden nemzeti hatáskörben van jó helyen szerinte, senki ne ugasson bele, mi itt mit csinálunk keresztényileg és konzervatívilag. Erre éppen a digitalizációban nem tudunk sajátosan magyar, agyafurmányos megoldásokat találni? Az meg hogy lehet?

Nekem lenne ötletem, hogy merre van az előre. Mielőtt a mesterséges intelligenciáról konferenciáznának, érdemes lenne legalább kormánykörökben bevezetni és kötelezővé tenni a természetes intelligencia meglétét és használatát. Az sokat dobna az ország helyzetén.

Aztán. Az állampolgároknak arra is lenne igényük, hogy a titkosított, vagy nem titkosított, de csak hosszas kuncsorgással, adott esetben pereskedéssel megszerezhető (vagy úgy sem megszerezhető), többnyire értelmezhetetlenné satírozott, ám közérdeklődésre számot tartó iratokba betekinthessenek. Kezdhetnénk esetleg a TAO pénzek elköltésének dokumentumaival, mondjuk Felcsúton. Lehet persze más is, ez csak egy ötlet.

Egyetlen állam sem tud egyedül megküzdeni a digitalizáció összes kihívásával – jelentette ki az igazságügyi miniszter kedden Gödöllőn.

Varga Judit az Igazságügyi Minisztérium és az Európa Tanács (ET) által a Miniszteri Bizottság soros magyar elnöksége keretében rendezett Digitális technológia és mesterséges intelligencia – az igazságszolgáltatás új kihívásai Európában című igazságügyi miniszteri konferencián szólalt fel.
    A Facebookon is közvetített angol nyelvű beszédében azt mondta, az állampolgároknak egyre nagyobb az igényük arra, hogy online betekinthessenek az őket érintő iratokba, ne kelljen ehhez felkeresniük egy hivatalt. A koronavírus-járvány pedig még fontosabbá tette a digitális megoldásokat – fűzte hozzá.
    Marija Pejcinovic Buric, az Európa Tanács főtitkára angol nyelvű beszédében hangsúlyozta, hogy nem a nulláról indulnak, hiszen az ET a 2000-es évek eleje óta segít tagállamainak, hogy hatékonyan tudják használni az információs technológiát az igazságszolgáltatási rendszereikben. Ezt az online eljárások bővülő használatával érik el – jegyezte meg. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!