Szeptember 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert hát béremelést elég nehéz ünnepélyes keretek között átadni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány ígéretei szerint 2022-ig – na vajon miért a választás évében? – 8 kórház nővérszállóit fejlesztik, amivel 634 szakdolgozónak fognak kényelmesebb életteret nyújtani. Ettől a döntéstől a minisztérium a betegellátás színvonalának emelkedésére számít. A kérdés már csak az, hogy miért? Szükség van persze a nővérszállók felújítására, az nem vitás, de miért nem emelnek mondjuk fizetéseket? Miért nem javítják a munkakörülményeiket? Persze a nővérszállók felújítása mellett ezekre is sor kerülhet, azonban kevéssé tartom azt valószínűnek, már csak azért is, mert egy béremelést nem lehet díszes magyar szalaggal átadni és nehéz a kampányban fotókat közölni róla.

A nővérszállók átadásakor azonban lehet fotókat készíteni, amiről majd a helyi lapok be is számolnak címlapon, lehetőleg a választás hetében. A kormányt nem érdekli a nővérek bére, hisz ha érdekelné, eddig is megbecsülte volna őket. Béremelési ígéretekkel ámítják őket évek óta, miközben vannak olyanok, akiknek évek óta nem emelkedett a bérük egy forinttal sem. Nagy öröm tehát a 8 felújítani kívánt szálló, csak hát kevés a csodához.

Budapest, 2019. december 21., szombat (OS) – Komfortosabb nővérszállók az egészségügyi szakdolgozóknak

Az egészségügyi dolgozók lakhatási feltételeinek javítása érdekében nyolc kórház nővérszállóit fejleszti a kormány 2022-ig, 634 szakdolgozónak nyújtva ezzel kényelmesebb életteret.

A Békés, a Jász-Nagykun-Szolnok, a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei kórházak, a Csolnoki Ferenc Kórház, az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház, a Dél-pesti Centrumkórház és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet is szerepel azon intézmények között, amelyekben lehetőség kínálkozik az egészségügyi dolgozók lakhatási feltételeinek javítására. A beruházási tervekre, engedélyekre, kiviteli dokumentációra 506 millió forint áll rendelkezésre.

Az egészségügyi dolgozók hosszú távú és kiszámítható lakhatási lehetősége, a munkába járási idő és a lakhatási költségek csökkentése együttesen javítják a szakdolgozók életkörülményeit. A program az egészségügyi dolgozók családalapítását és családbővítését is  támogatja, így az egyszemélyes lakások mellett, nagyobb alapterületű családi apartmanokat is kialakítanak. Az életkörülmények javítását célzó programok, valamint a kiszámítható életpálya biztosítása együtt garanciát nyújtanak a betegellátás színvonalának emelkedésére is

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!