Január 29,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert a dolgok változnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,409,833 forint, még hiányzik 1,590,167 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem nagyon történt semmi izgalmas az MTI szerint, úgyhogy merüljünk le egy kicsit a múlt sötét gödreibe. Nem volt annyira régen, de olyan ütemben zúdulnak ránk a jobbnál jobb hírek, hogy kizárt dolog észben tartani akár egy hónappal ezelőtti kijelentéseket, főként nem elvárható, hogy évekre visszamenően emlékezzünk arra, miről mit gondolt a Fidesz akkor és most.

Ezért – csupán érdekességképpen – ide teszek egy parlamenti felszólalást 2008.02.11. napjáról, majd egy remekbe szabott plakátot 2020. júliusából, a Fidesz hivatalos közösségi oldaláról. Mindenkinek kellemes időutazást kívánok!

ELNÖK: A mai nap utolsó kérdését Tóth Ferenc, a Fidesz képviselője teszi fel az oktatási és kulturális miniszternek, “Tudja-e még nevelni tanítványait az a pedagógus, aki rendőrt hívott hozzájuk?” címmel. Képviselő úr!

TÓTH FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Egy iskolaigazgató panaszát hallván írásbeli kérdést intéztem Hiller miniszter úrhoz: “Ki nyúlhat egy gyerek táskájába, ha felmerül a gyanú, hogy eltulajdonította mások holmiját?” A miniszter a jogi szabályozásra hivatkozva úgy felelt, hogy a rendőrség. Már a kedélyeket alaposan felborzoló Blaha Lujza téri késelés kapcsán is felmerült a gyanú, hogy a nevelés során valami végzetesen elromlott, ha egy gyerek ügye a rendőrségen végződik.

Tisztelt Országgyűlés! Az oktatás egyik akut kérdése az iskolai fegyelem és ezzel összefüggésben a pedagógusi tekintély megszilárdításának kérdése. Álláspontom szerint a pedagógus egyik fő feladata a szülő helyettesítése. A szülő, ha a gyermeke a boltból elemel valamit, nem fordul a rendőrséghez, hanem igyekszik becsületre nevelni. Amennyiben a pedagógus, az intézményvezető mérlegelési lehetőség nélkül köteles a rendőrséghez fordulni, ha egy gyerekre az a gyanú vetül, hogy elvette egy másik zsebpénzét, telefonját, akkor szakmai tehetetlenségét bizonyítja, ha a nevelés helyett a megalázó hatósági eljárásnak veti alá a gyermeket.

Ezzel el is vágta a további nevelés lehetőségét, hiszen megbocsáthatatlan módon kiszolgáltatta a gyereket, amit egy szülő soha nem tenne meg. A rendőrség beavatkozásával tehát a nevelés végzetesen félresiklik. Egyúttal az a jogos érzésünk támad, hogy olyan módon kap lehetőséget a nevelés kérdéseibe való beavatkozásra a rendőrség, ami már társadalmi szégyen is. Ráadásul a rendőrség cselekvőképtelen a kiskorúak esetén, nem tud bizonyítani egyebet, mint a saját tehetetlenségét, miután szankcionálásra lehetősége nincs.

Tisztelt Államtitkár Úr! Egyetért-e ön azzal, hogy a pedagógusok tekintélyének védelme és megerősítése érdekében is meg kell adni az iskolának a mérlegelés lehetőségét, hogy kezdeményezzen-e rendőri intézkedést a vétő diákkal szemben? Ha egyetért, kíván-e lépéseket tenni a jogi szabályozás megváltoztatására?

Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

Facebook/Fidesz

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!