Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Menthetetlen. Úgy, ahogy van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És látá a magát úrnak képzelő, várban trónoló kisformátumú önjelölt nagyember, hogy a világszínvonalú magyar egészségügy még mindig nem omlott össze, hogy 30 ezer ember koronavírus-járvánnyal szorosan összefüggő halála a sánta kutyát nem hatotta meg (nemhogy a választóit), látá, hogy egy nyunyókával, egy alufóliasisak-pozitív ősmagyarkutatóval meg egy olajszőkített belügyminiszterrel még a legelcseszettebb járványkezelést is túl lehet élni politikailag, és pontosan eszerint is viseltetik az egészségügyi (szak)dolgozók iránt. Is.

Akik ma délelőtt 10 órakor a Hősök terén gyűltek össze több ezren (bővebben: ITT, ITT, ITT vagy ITT) a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szigorúan politikamentes tiltakozó rendezvényén, hogy megkíséreljék emlékeztetni a nagyurakat arra, hogy a szolgálat nem azonos a szolgasággal. Márpedig a mindenhez, ezért semmihez nem értő, az emberi erőforrásba nagy erőkkel beleszaró nagyurak szerint dehogynem. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a világjárvány csúcsán önkényesen keresztülvert új szolgálati jogviszonyról szóló törvény. Amely az ápolókra csak terheket rótt, a mellettük dolgozó, egyébként szintén agyonterhelt orvosok viszont legalább béremeléshez jutottak. De miután az ápolók és a szakdolgozók nem kaptak jelentős béremelést, így tovább nőtt az orvosok és az ápolók közötti bérszakadék, ami bizony a szolgaság irányába mutat.

A jegyzőkönyv kedvéért írjuk ide: az öt szakszervezeti föderáció által támogatott tiltakozáson egyedül a Cser Ágnes-féle nevében szakszervezet, valójában a kormány szekerét toló gittegylet nem képviseltette magát. Kivételesen nem az jutott eszembe, hogy de hol volt ez a többezer ember, amikor Sándor Máriát az egész társadalom, és főleg annak érintett fele magára hagyta, pedig akkor is pont olyan állapotban volt az egészségügy, mint 50 évvel ezelőtt. Az pláne nem jutott eszembe, hogy miért nem 100 ezer ember van az utcán, mert ezt a hiú ábrándot már egy ideje elengedtem. Hanem az – miután sem Kásler Miklós, sem Pintér Sándor nem volt oly bátor, hogy szembenézzen azokkal, akiknek a nevében reggeltől estig arról pofáznak, hogy itt minden rendben van, szárnyal és hasít az orbánizmus súlya alatt a magyar egészségügy -, hogy az elmúlt másfél évben hogyan használta fel az oltásellenes ellenzék lejáratására ezeket a szerencsétlen, átvert embereket Orbán és udvartatása. Hogy hányszor olvasta fel a papírjából a miniszterelnök a parlamentjében, hogy a magyar egészségügy ellátja a betegeket. Hogy a legjobb orvosaink, ápolóink, mentőorvosaink vannak, akik kiválóan teljesítenek, akik mindenkinek megmentik az életét, akinek egyáltalán megmenthető az élete, ezért pedig elismeréssel tartozunk nekik, nem pedig vádaskodással.

Hát itt van az elismerés. Kétszáz százalékon teljesítettek a járvány alatt, mindenkit megmentettek, aki megmenthető volt, most örüljenek a NER-pátosznak és az udvarias lózungoknak, a nertársak még annyira sem méltatják őket, hogy odatolják a képüket a segélykiáltás helyszínére. Kásler is, Pintér is levelet írt a kormány által szétszívatott, megalázott egészségügyi dolgozóknak (Pintér saját részvételét nem tartja indokoltnak, tekintettel a Belügyminisztérium hatáskörére, höhö), érjék be azzal, kenjék a hajukra, csináljanak, amit akarnak. Ők ebben az egészben mellékszereplők, eszközök, ugyanúgy, mint mindenki más is, a maga területén. Leszarják a kétségbeesett jelzéseiket, nem igénylik, de még válaszra sem méltatják a javaslataikat, aztán majd ha jön a negyedik járványhullám, és esetleg újra szükség lesz az emberfeletti munkájukra, akkor majd kapnak egy sokadik adag vállveregetést a triplaműszak mellé. Amit aztán vagy kifizetnek nekik, vagy nem.

Vagyis nem történt semmi különös, csak ami ebben a brutálszabadságharcos, fülkeforradalmi országban tizenkét éve a normális ügymenet. A közpénzből működő állami hírügynökség és a közpénzből működő fideszes sakálmédia ingerküszöbét e sorok írásáig el sem érte a megmozdulás. Majd ha megkapják a propagandaközpontból, hogy mit szabad leírni, akkor biztosan azonnali hatállyal tájékoztatnak. Hogy Soros, Gyurcsány meg a buzilobbi. Bezzeg ha a Békemenet vonulna a narancsbolsevik hatalom védelmében, már reggel óta semmi mással nem lenne tele az állampárti revolvermédia. Szóval csak annyi a lényeg, hogy úgy szomorú ez az egész, ahogy van. Úgy menthetetlen ez az ország, ahogy van.

Frissítés: Valószínűleg megjött az ukáz. Az olimpiáról szóló hírfolyamot megszakítva az MTI 13:07-kor tette közzé a tüntetésről szóló tudósítását, amelyet most nem teszek ide, de amelyben leírták, hogy az egészségügyi szakdolgozók közalkalmazotti jogviszonyának visszaállításáért demonstráltak szombaton a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) szervezésében. Az utolsó mondatban azért fontosnak tartották kiemelni, hogy a rendezvényen több ellenzéki politikus is részt vett. Jól van akkor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!