Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mennyire lehet hülyének nézni egy országot? Ennyire

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Máris itt a péntek, ami nem igazán tér el a keddtől, ha csak annyiba nem, hogy totálisan más. Bár azt még vadhajnalban nem tudom, hogy ma ki fogja megtámadni dicső hazánkat, de tegnap például olyan koncepcióssorosaljasliberális támadás ért minket, hogy talán még a kipcsakok vezére sem tudott szerelmetes szívvel gondolni a szép új, föld alatti bunkerére sem.

Tegnap volt a napja, amikor az Európai Unióban Magyarországról csacsogtak. Orvul. Aljasul. Mármint fideszék szerint. Orbán Viktor sajnos nem tudott jelen lenni a vitán, mert Varga Amazonnal a teraszon harcolt éppen. Sajnálatos módon kiderült, hogy a magyar igazságügyi miniszter nem tagja az Európai Parlamentnek, ezért ott nem nagyon volt fizetőképes kereslet a mondandójára. Talán helyet kellene cserélnie Trócsányi Lászlóval, esetleg Szájerrel, Deutsch Tamással, vagy valamelyik fideszes EP képviselővel, és akkor szóhoz jutna ő is. Az én nagy bánatomra azonban a kedves hölgy idehaza hegedülget, holott itt már annyira rendben van minden jogállamilag, hogy igazából nincs is szükségünk igazságügyi miniszterre. Ilyenre legalábbis teljesen biztosan nincs szükségünk.

Egyébként nem is értem, Orbán miért nem ment el a tegnapi vitára? Őt – ellentétben Varga Judittal – meghallgatták volna, de valamiért nem érezte borzasztóan fontosnak a megjelenést. Vírust irtott inkább, pedig tudomásom szerint nem kimondottan ez a szakmája. Márpedig ő könyökölte ki magának a teljhatalmat, azzal pedig felelősség is jár. Pláne, ha az asztalra szarik valaki, akkor nem elegáns mást küldeni maga helyett a takarításhoz. Az elkenéshez sem.

Mivel a komplett pártmédia azzal van elfoglalva, hogy az Európai Parlament csütörtöki üléséről hazudozzon, szegény Deutsch Tamásra maradt a másik fontos feladat, Karácsony Gergely ócsárlása. A nagyszerű politikus azonban eddig sem a kimagasló szellemi képességiről volt híres, úgyhogy egyáltalán nem meglepő, hogy megint sikerült hülyeségeket beszélnie. Konkrétan ezt írta ő a közösségi oldalára:

Karácsony főpolgármester egy járvány-populista.
Másfél hónapon keresztül, mert úgy gondolta, az a jófejség, szakadatlanul szigorítás pártibb volt még a virológus főorvosoknál is, most meg mikor azt érzi divatosabbnak, hát lazítás pártibb a lazítás pártiaknál is.
Ennyi.

Megpróbálok segíteni a gondolkodásban, bár túl sok reményt nem fűzök a sikerhez. A járvány nem olyasmi, ami egyszer beütött, és örökre úgy is marad. A becsapódó meteorit ilyen, a vírus meg nem. Változik, tehát nekünk is alkalmazkodnunk kell hozzá. Amikor az volt a célszerű, akkor a szigorításnak volt ésszerűsége, ahogy csitul a járvány, ámde omlik össze a gazdaság, el kell gondolkodni az enyhítésen. Hiszen éppen Orbán Viktor, Deutsch Tamás kenyéradó cimborája volt az, aki azért taposta ki magának a rendeleti kormányzást, hogy azon nyomban reagálni tudjon a helyzet változására. Mert az ezek szerint változik (amúgy tényleg), tehát reagálni kell rá, az éppen szükséges mértékben változtatni kell a dolgokon. Ehhez képest szánalmas baromság, amit sikerült kiposztolnia Deutschnak.

Felkerestem Németh Szilárd Facebook oldalát, hátha mostanában is főzött valami fincsit. Lehet amúgy, hogy főzött, de én elakadtam az első posztnál. Elsőre a látvány rázott meg (megint eszembe jutott, hogy nálunk a koleszterin fog kormányt váltani), másodikra pedig a felirat.

Ha esetleg túl apró lenne a szöveg, ide másolom, nehogy lemaradjon róla valaki:

Orbán Viktor miniszterelnök úrral kötött fejlesztési megállapodásom alapján újul meg teljesen 50 év után a csepeli HÉV vasúti hídja, a 70 éves a Kvassay híd, és mindössze 180 nap alatt.

Nem (csak) az a mellbevágó, hogy miközben más önkormányzatoktól súlyos pénzeket von el a kormány a járvány miatti költségekre hivatkozva, pont akkor kell felújítani egy hidat, ami ötven évig elvolt magának. Nem vagyok csepeli, fogalmam sincs, mennyire sürgős a felújítás. Talán nagyon. Na de az mi, hogy erről Orbán Viktor és Németh Szilárd állapodik meg? Orbán a magánvagyonából adja a Németh család magánvagyonát képező híd felújításához szükséges összeget? Amennyiben nem, Szilárd mit kavarog ott? Nem az önkormányzattal szokás ilyenkor megállapodni? Vagy demonstrálni kell az urambátyám jogviszonyt? Egyébként nem az volt, hogy a vírusharc miatt nem ér rá a kormányzó úr megvédeni a diktatúrát az Európai Parlamentben? Ehhez képest aznap a teraszon napozott Varga Judittal, valamint Németh Szilárd kicsi kacsóját szorongatta. Egyik ténykedés sem tűnik létfontosságúnak.

Végül a nap viccét szeretném megosztani mindenkivel, akinek nem ment szembe a 24.hu tegnapi cikke. Azért vitték be Andrást rémhírterjesztésért, mert valaki feljelentette.

„A Szerencsi Rendőrkapitányságon rémhírterjesztés miatt folytatott eljárás lakossági jelzés alapján indult” – válaszolta arra a kérdésünkre a Borsod-Abaúj-Zempén Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy miért tartóztatták le a Szerencshez közel élő 64 éves Andrást kedden.

Hogy tetszenek mondani? Ezek szerint, ha én megharagszom a szomszédra, mert a macskája ide jár szarni, és feljelentem – biztos szokott a szomszédom is posztolni a Facebookon, nem tudom -, akkor jön négy rendőr, házkutatást tart a szomszédnál, levideózzák a lakását, nyilvánosságra hozzák a személyes cuccairól, a privát szférájában készült videót, majd két rendőr két oldalról megmarkolja a karját, begyűrik a rendőrautóba, és rabosítják? Mert én feljelentettem, a rendőrség nem tehet mást? Tényleg? Beszarás, mennyire lehet hülyének nézni egy országot. Pont ennyire.

Menjünk aludni, jóéjt! Ja, nem, reggel van. Akkor meg riadó!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!