December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mennyi a gyerek kilója?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez nagyon zseniális ötlet. Szerintem pedig azt kellene csinálni, hogy teljesen eltöröljük a személyi jövedelemadót. Mert az nem fair, hogy mindig azok szívnak, akik középkorúak, a fél életüket átdolgozták és még a másik felét is át kell dolgozniuk, akinek vannak gyerekei, ám azokat már felnevelte, akinek nincsenek gyerekei semmiféle kedvezményt, támogatást, fülvakargatást, koncot soha nem kapott, ellenben ő viszi a terhek döntő részét. Félre ne értse senki, ingyenleves nincs. Bármilyen bevételről mond le a kormány nagyvonalúan, azt soha nem önmagán spórolja meg, hanem a társadalomtól veszi el. Ez azzal jár, hogy azok, akiknek nincs gyerekük – mert nem akartak, mert még nem jött el az ideje, mert nem lehet, mert már felnevelték – és az egyedülállók egységesen fizetik a mások kedvezményeit. Ezért – persze nem csak ezért, de ez is az egyik ok – a büdös életben nem fognak többet keresni, nem jutnak ötről a hatra, nem tudnak gyereket vállalni vagy nem tudnak megtakarítani egy büdös fillért sem.

Nem sajnálom én a pénzt a gyerekektől, de nem az adó elengedése a megoldás. A gazdaságot kell fejleszteni, az oktatásba tolni minden mozdítható erőforrást, legyen valóban ingyenes az oktatás, a kajától a tankönyveken át az utolsó ceruzáig, laptopig, nyelvtanárig. Legyen a gyerekneveléshez szükséges összes cikk adómentes. Aki önhibáján kívül rászorul, az kapjon érdemi segítséget. A gyerek legyen az első, de mindjárt a második az idős, a beteg, a bármilyen okból kiszolgáltatott. A szülők pedig tudjanak annyit keresni, hogy normálisan meg lehessen élni belőle gyerekkel is, gyerek nélkül is. Stabilan, kiszámíthatóan. Aki szorgalmasabb, okosabb, igyekvőbb, magasabban képzett, az kereshessen többet.  De ezt döntse el a piac, ne pedig a kormány. Főként ne tegyenek úgy, mintha valami nagy jót tenne bárkivel, mert nem tesz. Csak még jobban szétcseszi a társadalmat.

Javítaná a demográfiai mutatókat a 25 és 30 éves koruk között szülő nők személyijövedelemadó-mentességének bevezetése – hangsúlyozta a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapító-elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

   Király Nóra a kormánynak arra a tervére reagált, amely szerint ha egy 25. évét betöltött nő – akinek már nem jár a fiatalok szja-mentessége – gyermeket szül 25 és 30 éves kora között, akkor 30 éves koráig adómentességet kap.
    A Ficsak alapítója kiemelte: bármilyen helyzet van, háború vagy megszorítások, akkor is gondolni kell arra, hogy a jelenlegi demográfiai küzdelemben áttörést lehessen elérni.
    A kormány 12 éve küzd azért, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon, és a küzdelem eddig sikeres volt – fogalmazott. Felidézte, hogy 2010-ben a hazai termékenységi ráta 1,27 százalék volt, ma pedig 1,5 százalék, tehát látszik a lassú javulás.
    A családpolitikai rendszer bővítése azt segítené elő, hogy még a 20-as éveikben váljanak anyává a nők – mutatott rá. Hozzátette: az egyik legnagyobb probléma, hogy nagyon kitolódott a szülés időpontja, a legtöbb nő 30 éves kora után vállalja az első gyermeket. Emiatt azonban nem születik meg annyi gyerek, amennyit a fiatal nők szerettek volna, mert kifutnak az időből.
    Király Nóra jelezte: jövedelemtől függően akár 50-100 ezer forintos havi megtakarítást is jelenthet egy, a munkaerőpiacra visszatérő fiatal anyának az újabb családpolitikai intézkedés bevezetése. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!