Január 29,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mélyen Moszkva hátsójában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,409,833 forint, még hiányzik 1,590,167 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy a 133 legbátrabbak több ezermilliárdnyi közvagyon fideszes alapítványoknak való átjátszását legalizálták a szavazógépezetükkel, és immár hivatalosan is kirántották az ország alól a vagyona egy részét, nagyjából nem sok tennivaló maradt, mint tudomásul venni. Mármint hogy így néz ki a tankönyvi alkotmányos puccs a felcsúti kultúrkörben, ahol immár már nem csak a gazdasági és politikai, de a szellemi és kulturális erőforrások is az orbánizmus abszolút kontrollja alá kerültek. Ha valaki azt mondja, hogy ezt teljesen törvényesen, kétharmad vagy forradalom nélkül valaha is vissza lehet majd csinálni, annak finoman szólva is érdemes fenntartásokkal kezelni az érvelését.

Mindeközben – mint tudjuk – vasárnap óta a putyinista dezinformációs kottát követve egy széles körben terjesztett áltudományos, hazug táblázattal igykeznek aláásni a nyugati vakcinákba vetett bizalmat (mer’ a kínai jobb, mint a Pfizer, de a legeslegjobb a Szputnyik), tágabb értelemben a tudomány képviselőit rántják le az ócska propaganda fertőjébe, és kvázi zsarolják az embereket a jóval népszerűtlenebb kínai vakcinával.

De ez még sehol nincs ahhoz képest, hogy a V4-ek közös, Oroszországot elítélő, kemény kiállásáról szóló nyilatkozatot – amelyben elítélik az illegális és erőszakos cselekményeket, amiket az orosz hírszerzés emberei követtek el, és világossá teszik, hogy nem fogják engedni a hasonló, Európa megosztására irányuló ténykedéseket – Orbán sikerrel megfúrta, ezért az eredeti, lengyel változathoz képest csak egy jóval rövidebbet, és súlytalanabbat sikerült elfogadniuk.

Ha ez nem lenne elég kerek kórkép arról, hogy milyen mélyen vagyunk Moszkva hátsójában, az egyik fideszes pártlapban ma dörgedelmes interjú jelent meg Oroszország új magyarországi nagykövetével, aki Moszkva háláját közvetítette, amiért az Orbán-kormány elsőként rendelt az EU-ban Szputnyik V vakcinát, és más tagállamokkal ellentétben nem politizálta át a kérdést.

Aztán mint kiderült az MTI-nek köszönhetően, ennek a szuperlatívuszoktól hemzsegő, Orbán-Putyin barátságnak szobrot állító, sötét időket idéző szaftos propagandainterjúnak a párja az Izvesztyija című orosz napilapban található meg, amennyiben a fideszes parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke Putyin propagandamédiájában fényezte az orosz-magyar kapcsolatokat és mosta szégyentelenül az Európai Uniót az alábbiak szerint:

A vakcináció és a határnyitás nem politikai, hanem a járványügyi szakemberek kompetenciájába tartozó kérdés

– jelentette ki Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az Izvesztyija című orosz napilapban kedden megjelent interjújában. Németh a Budapest Moszkvához való viszonyulására vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy Magyarország külpolitikai stratégiájának meghatározásában a földrajzi elhelyezkedéséből indul ki, abból, hogy Németország és Oroszország között helyezkedik el.

További megmondások Németh Zsolt méltán jelentéktelen, de annál kártékonyabb propagandista eszmefuttatásából annak alátámasztására, hogy miért lett az Orbán-kormány Putyin alászolgája Európában Oroszország érdekeinek leplezetlen képviselete az Európai Unióban miért nem az, aminek látszik:

– „Meglehetősen nagy történelmi tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy tudjuk: jobb jó kapcsolatban lenni mindkét országgal. És fontos, hogy a két állam érdekelt legyen a (közép-európai) régió virágzásában. Ebből következik, hogy politikánk az együttműködésre összpontosít, elsősorban a kereskedelemben, de az olyan területeken is, mint a kultúra”.

– Az EU-nak ettől eltérő az Oroszországhoz való hozzáállása, amely abban a tévhitben gyökerezik, hogy az unió globális szereplővé nőtte ki magát. „Mi több, van egy keveredés, amikor az orosz külpolitika befolyásolásának célja és az oroszországi rendszerváltás előmozdításának szándéka nem mindig választható el egymástól”. Németh kifejezte sajnálkozását amiatt, hogy egyes politikusok, noha tisztában vannak vele, hogy ez nem vezet majd politikai változáshoz, a saját belpolitikai céljaik érdekében folytatják az Oroszország elleni kampányt.

A kétoldalú energetikai együttműködésre vonatkozó kérdésre válaszolva elmondta, hogy Oroszország megbízható gázexportőr volt és kiváló a tapasztalat az atomenergetikában is; Pakson korszerű orosz reaktor épül. Budapest a villamosság tiszta és korszerű forrásának tekinti a nukleáris energiát, annak ellenére is, hogy Nyugat-Európa néhány országában nem népszerű.

Magyarországon nagyon sikeres a vakcinációs kampány, ami nem lett volna lehetséges az orosz és a kínai oltóanyagok beszerzése nélkül. „A vakcináció nem lehet ideológiai kérdés, bármely politikus, aki geopolitikai szemszögből tekint erre a folyamatra, nagy kockázatnak teszi ki a honfitársait”.

– A határok megnyitásáról is a járványügyi szakembereknek, nem pedig a politikusoknak kell dönteniük.

– Európában erős az elégedetlenség az uniós intézmények járványügyi teljesítményével kapcsolatban, és világossá vált, hogy a Bizottság több hibát követett el a beszerzési folyamatban. Utalt arra, hogy Németország is kész lenne 30 millió dózis Szputnyik V-t beszerezni, és kifejezte reményét, hogy végül a józan ész kerekedik felül Európában. (via MTI)

Nem nagyon van gyomra az embernek mélyebb tanulságokat levonni ebből a szervilis Oroszország-felszopásból, de ahhoz képest, amit már eddig is tudtunk az ország Moszkva (és Peking) irányába történő kiárusításáról (a drágább kínai, orosz hitel jó, az olcsóbb, kedvezőbb brüsszeli hitel nem kell), az külön erős, hogy Németh pofájára ráfért ez az állítás: a vakcináció a szakemberek, nem a politikusok kompetenciája. Alig egy nappal azután, hogy Karikó Katalinnak kellett kijavítania a szégyenletes, hazug, félrevezető, manipulatív, primitív táblázatukat, amelyet az oroszokkal való kölcsönös, oda-vissza seggnyalásra használnak.

Lehet persze legyinteni, hogy ez csak a szokásos, ehetetlen hab a NER-tortán, hogy tök rendben van, hogy az orosz médiában mószerolják saját európai szövetségeseiket, panaszkodnak, óbégatnak, sajnálkoznak, hogy bezzeg az eltéveleyedett, balfasz Brüsszel, de közben mégiscsak azt látjuk, hogy végérvényesen elszaladt a moszkvai ló a nertársakkal. Mire észbe kapunk tényleg Moszkva Józsefvárosa leszünk. Vagy még annál is rosszabb.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!