Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mehetünk a füvesasszonyhoz meg a piócásemberhez a kínunkkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát én biztosan egy másik országban élek, mert komolyan mondom, nem látom azt a kirobbanó csodát, amit Kásler Miklós ezek szerint lát. Nem csak az új egészségkultúrát nem látom, ami a legjobb körülményeket biztosítja az egészségügyi ellátórendszer munkavállalói számára, hanem konkrétan azt látom, hogy az eddigihez képest is egyre lepusztultabb a rendszer. Egyetlen kormánynak sem volt kimondott szívügye az egészségügy rendbetétele (már csak azért sem, mert egy kormányzati ciklus alatt nem térül meg a befektetés, nem lehet politikai hasznot kicsikarni), de régebben legalább gyógyszer, lázmérő, kanál, ágynemű volt.

Az kétségtelen, hogy a kormány jelentősen emelte az orvosok bérét – mert belekényszerült -, de a szakdolgozók bérét annyira nem. Eleve, hogy kidobálták őket a közalkalmazotti státuszból, a többségnek csökkent a fizetése. Az emelgetések annyit érnek, hogy hol a kötelező bérminimum alatt van kicsivel a kezdő bér, hol fölötte. Momentán egy kezdő szakdolgozó illetménye 307-330 ezer forint. Bruttóban. De jó hír: a jelenlegi állás szerint 40 év múlva, a nyugdíj előtt is csak 40 százalékkal lesz magasabb. Én elhiszem, hogy az orvosokat nem különösebben érdekli, hogy egy szakápoló kevesebbet keres, mintha elmenne pénztárosnak, de attól még égető szüksége van rájuk, ahogy a betegeknek is. Az orvosok önmagukban nem fogják tudni ellátni a gyógyítás feladatát, ha elfogynak a szakápolók, mert semennyire nem lehet megélni ilyen bérekből, akkor majd leshetünk. És mehetünk a füvesasszonyhoz meg a piócásemberhez a kínunkkal.

A kormány 2010 óta kiemelten kezeli az egészségügyben dolgozók erkölcsi és anyagi megbecsülését, ennek érdekében végrehajtották “minden idők legnagyobb orvosi béremelését” és befejeződött az egészségügyi szakdolgozók négylépcsős béremelése is – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön.

Kásler Miklós a hivatalos közösségi oldalán közzétett videóban kitért arra: a kormány új egészségkultúrát honosít meg Magyarországon, aminek fontos eleme, hogy a legjobb körülményeket biztosítsák az egészségügyi ellátórendszer munkavállalói számára.
    “Ennek érdekében végrehajtottuk minden idők legnagyobb orvosi béremelését” – hangsúlyozta, hozzátéve: a kormány ezzel a lépéssel nem csak tovább növeli az orvosok fizetését, de átláthatóbb foglalkoztatási és bérezési körülményeket is teremt.
    Mint mondta, a most zajló folyamat egy több évig tartó program első állomása, hiszen az orvosok fizetése 2023-ra átlagosan két és félszeresére emelkedik majd.
    Kásler Miklós kitért az egészségügyi szakdolgozók béremelésére is. Azt mondta, az elmúlt években “soha nem látott mértékben” emelkedett a szakdolgozók fizetése is; a négylépcsős béremelés nyomán a szakdolgozói alapbérek 72 százalékkal nőttek a 2018-as illetményhez viszonyítva.
    A miniszter kiemelte: az egész világot sújtó koronavírus-járvány ismételten ráirányította a társadalom figyelmét az egészségügyben dolgozók fontos és pótolhatatlan munkájára.
    Kásler Miklós bízik abban, hogy a most zajló béremelési folyamatok hosszú távon is biztosítani fogják az orvosok és szakdolgozók tudásának, gyógyító és életmentő szolgálatának megfelelő elismerését. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!