Szeptember 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megsemmisítő óvodai vinnyogás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,624,552 forint, még hiányzik 1,375,448 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó, drága emberek! Fél lábbal itt, fél lábbal a sírban… Nem, nem, ne örüljenek még azok sem, akiknek minden vágya, hogy befogjuk a pofánkat. Sajnos még sok feladatot el kell addig végezni, sok padlást ki kell söpörni, nem beszélve az udvarokról, úgyhogy a február utolsó napjának tiszteletére elsősorban és mindenek előtt küldöm a gyógyító energiákat Lucának, másodsorban összefoglalom, mi minden történt mostanság NER-csillagos égbolt alatt.

Szerintem az utóbbi vérzivataros hónapok legdurvább és legzsúfoltabb napja volt a tegnapi. Matolcsy Rómeó 330 javaslatos gazdasági felzárkóztatási csomagjától (az megvan, hogy ezek minden évben ugyanazt a dumát tolják a növekedési pálya fenntartásához szükséges versenyképességi fordulatról, és valahogy még egy tapodtat sem közeledtünk Ausztriához?) az Európai Bizottság sorosista országjelentésén át az egyre fényesebben alakuló magyar-német kapcsolatokig. És akkor Gyurcsány Ferenc Angela Merkelnek címzett nyílt leveléről még nem is beszéltünk, pedig egyebek mellett ezt is felhasználta a közpénzszolgálati migránstelevízió arra, hogy beleszálljon a DK EP-listáját vezető feleségébe, aki – mint a hirado.hu írja – korrupciógyanús ügyekbe keveredhet a későbbiekben. Már néhányszor utaltunk rá korábban, legutóbb éppen tegnap reggel, hogy milyen nevetségesen összefosta magát az állampárt Dobrev Klárától, de azt még én sem gondoltam volna, hogy a soha el nem követett, ellenben a jövőben potenciálisan elkövetendő bűncselekményeivel fogják riogatni a szektát. És de.

Mindeközben nincs nagyobb politikai celeb mostanság a magyar ugaron örök nemzeti toporzékolásaink megbízottjánál, örülök, hogy megint nem sikerült hatalmasat tévednem a lábnyomait csókolgató mocsári munkások tekintetében: ők úgy látták, hogy midőn a CNN riporterének bevallotta, hogy a kormány Európa ellenes plakátkampányával tulajdonképpen választási kampányt folytat (és ez senkinek nem szúr szemet és nem kap a szívéhez tőle), akkor valójában MEGSEMMISÍTETTE a kérdezőt. Jól van, nyolcaskák, lesz ez még így se!

Engem ezzel szemben az a középső csoportos óvodai vinnyogás semmisített meg, hogy azt mondja: nem is baj, hogy a németek lemondták a találkozót (a baden-württembergi miniszterelnök nem kíváncsi Szijjártóra pénteken, pedig úgy volt, hogy Petike Stuttgartban osztja az észt), hiszen Winfried Kretschmann egy szélsőségesen elfogult, bevándorláspárti zöld politikus. Aha. Vagyis a teremfocista ellelkendezte tegnap, hogy Baden-Württemberg fontos kereskedelmi partner, hogy gazdasági kérdésekről tárgyal majd Stuttgartban, és a Mercedes vezetőivel is találkozik, ám miután kiderült, hogy a kormány undorító plakátkampánya miatti tiltakozás jegyében nem tartanak igényt a látogatására, kitalálta, hogy nem is baj, mert mi közünk nekünk a bevándorláspártiakhoz. Nem tudom, azt értik-e a kedves szurkolók, hogy itt Magyarország gazdasági kapcsolataival szórakozik egy minden józan eszéből kivetkőzött bagázs? Most akkor fontosak a kereskedelmi partnerek, vagy nem fontosak, mert sorosisták? Értem.

Mint ahogy azt is jobban értem, mint szeretném, hogy Gulyás Gergelyt és Balog Zoltánt viszont fogadták kedden Berlinben, igaz nem a szélsőségesen elfogult migránssimogatók, hanem a CDU elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer (és jól sejtik, az MTI nem verte nagy dobra, titokban történt a látogatás), aki a svédekhez, finnekhez és mindenféle válogatott Orbán-ellenségekhez hasonlóan – akik szerint a Fidesznek nincs helye a Néppártban – egyáltalán nem lelkesedik azért, hogy a Fidesz ennyi év után sem tud, és pláne nem hajlandó késsel, villával táplálkozni az európai asztaloknál. Gulyás és Balog kifejezetten fideszes, és nem kormányzati minőségben járt a német fővárosban és magyarázkodásra kényszerültek ők. Gondolom, beszélik a nyelvet, azért szalajtották őket, Kósát mégse küldhették. Egyfelől az állampárt azzal nyugtatgatja magát, hogy a büdöstalpú, primitív plakátosdijuk okán a rájuk zúduló össztűz nem remélt kampányajándék lesz számukra (ennek némiképp ellentmond, hogy mennyi energiát pazarolnak Dobrev Klára mocskolására), másfelől azért nekem eszembejutott, hogy ha az EU és főleg a néppárt csak fele ekkora lelkesedéssel, közösen lépett volna fel az elmúlt 9 évben a Fidesz ellen, mint ahogyan most, a választási hajrában aggodalmaskodnak, sem ők, sem mi nem itt tartanánk. Más szavakkal: szép lett volna, ha legalább ekkora felhajtást csináltak volna Orbánék megszámlálhatatlan jogállamisági és demokrácia sárbatiprási hadműveletei kapcsán, és nem akkor, amikor egy konkrét néppárti politikus került célkeresztbe. Pedig Verhofstadt és Sargentini is kapott bőven a pofájára, az valahogy nem hozta lázba ezeket a derék európai kereszténydemokratákat. És most is csak annyira, hogy még mindig a Fidesz zsarolja őket, a kizárás szerintem a március 20-i néppárti közgyűlésen sem lesz komolyan vehető opció. Ők tudják, de hogy ebből jól nem fognak kijönni, az biztos is.

Akkor sem, ha Palkovics Lászlónak, az MTA kivégzéséért felelős innovátornak sincsenek kifejezetten jó napjai mostanság. Éppen azok a németek határolódnak el tőle, akikre oly gyakran hivatkozik, amikor a tudományosság legfőbb műhelyének átszervezését és kivéreztetetését menedzseli. Az történt, hogy Palkovics politikailag prostituálódott tudósnak kilenc darab ekintélyű német tudományos intézmény jelezte, hogy nagyon aggasztónak tartják az Akadémia átalakítására tett kísérletét. Az aláírók között ott van az a német alapkutatásokat folytató Max Planck Intézet, melyet Palkovics állandóan példaként hurcol a Hír Tv-től az Echo Tv-ig, azt állítva, hogy az ő modelljüket honosítaná meg Magyarországon. Nem tudom, hogy ez lenne a péniszerdőben tátott szájjal rohangálás iskolapéldája, de ha az is, akkor sem hiszem, hogy pontosan érti a világ civilizált fele: az udvarias elhatárolódás, a diplomatikus aggodalom, a kultúrkörökben elterjedt emberi kommunikáció semmire nem alkalmas, amikor Orbánékról van szó.

Azzal most ne foglalkozzunk (DE!), hogy az aufóliasisakban közlekedő Kásler doktor közel egy évvel kinevezése után Orbán elé tárja a maga komplex, tudományos-fantasztikus egészségügyi programját, amelyből sok egyéb mellett az is kiderül, hogy 1500 milliárdot forgatna az egészségügybe. Ez tökéletes, bár amekkorát a minap a várólistákkal kapcsolatban lódított, tartok tőle, hogy a csomagocska hemzseg az egyéb borzalmaktól is. Az viszont mindennél is többet elmond, hogy a dokumentumban ez olvasható: becslések szerint 2017-ben „a legjobb időben történő beavatkozással” 24 ezer haláleset megelőzhető lett volna. Vagyis az egégszségügyről szóló rémhírek csak álhírek, ugye? Ja, nem.

És arra mit lehet mondani, hogy miután a XVI. kerületben Bálint gazda díszpolgári címét leszavazták a fideszesek, a XV. kerületben más fideszesek az ápolók és bölcsődei dolgozók béremelését akadályozták meg. Gondolom, nem azért, mert mind eszdéeszesemeszpés múlttal rendelkeznek, hanem mert csak. Nem milliárdokról van szó, mintegy 1200 közalkalmazott havi bérét 20-25 ezer forinttal emelnék, amit cafetéria és egyéb juttatásokkal egészített volna ki az új költségvetés. Ha nem, hát nem. Ebben a tudatban tessenek tapsikolni ezeknek a drága embereknek.

Jól van, tudom, nem kell mindig hörgős muzsikával riogatni a békés olvasót, kivételesen nem is fogom.  Köszönöm szépen, hogy ma is itt voltak, később folytatjuk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!