Szeptember 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék


Megpróbálunk talpon maradni és hallatni a hangunkat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,297,765 forint, még hiányzik 1,702,235 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Ma rajtam a sor, hogy kiverjem a szemetekből az álmot. Jó lesz, ne aggódjatok. Vagy nem annyira. Miután tegnap részleges szabadnapom volt – így próbálunk legalább heti pár óra pihenéshez jutni – nem figyeltem a híreket. Most megnyitottam az MTI-t, hogy mik a történések melyekről lemaradtam, erre szembe találtam magam ezetkétszáz foci hírrel. Mintha más érdekes és fontos dolog nem is létezne ebben az országban, de még a kontinensen sem.

Az első valamire való hír: Gyárfás Tamásról leszerelték a nyomkövetőt, szabadon mozoghat, külföldre is utazhat. A Fenyő gyilkossággal meggyanúsított Gyárfás ugyanis befizette a 200 millió forintos óvadékot. Nem mondom, hogy jó neki, mert én bizony nem lennék a helyében még akkor sem, ha nem gyanúsítják meg, de azért nem tudom, hányan tudnánk előkapni a ládafiából 200 milliót ilyen esetben. Szerintem nemhogy 20 millió, de 2 millió, vagy akár 200 ezer forint előteremtése is sokaknak megoldhatatlan gond lenne. Én az ilyen óvadékoknál azt nem értem, hogy amennyiben megszökik a delikvens, akkor bárkit is kárpótol az óvadék összege, amit megtart az állam? Vagy komolyan gondolja valaki is, hogy ha a vádlott ki tud hirtelen fizetni ekkora összeget, akkor nem fog megszökni, mert vissza akarja kapni a pénzét?

Azt hiszem, a Fidesz minden egyes szavalóművésze előadta már a nagy magyar álmot, este még Hollik István egykori vasárnapi visszhang is belekiáltotta a szélbe:

A Fidesz-KDNP frakciószövetség készen áll a küzdelemre a liberális politikai erőkkel, annak érdekében, hogy a 2019-es európai parlamenti választáson a kereszténydemokrácia győzzön – jelentette ki a frakciószövetség szóvivője szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.

Hollik István Orbán Viktor kormányfő tusványosi beszédével kapcsolatban hangsúlyozta: a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy a magyarok olyan Európában akarnak élni, amely megvédi határait, a keresztény kultúrát, és nemet mond a bevándorlásra.
    Mint elmondta, egyetértenek a kormányfővel abban, hogy ma világosan kirajzolódnak Európában a szemben álló felek. 
    Az egyik oldalon az az európai liberális elit áll, amely feladta a keresztény értékeket, igent mond a bevándorlásra és a multikulturalizmusra, nem védi meg Európa határait. A másik oldalon pedig azok a kereszténydemokraták, akik megvédik a keresztény értékeken nyugvó életformát, és nemet mondanak a bevándorlásra – közölte a szóvivő.
    Hollik István hozzátette: ebben a helyzetben fontos, a liberális erőkkel folytatandó politikai küzdelmek állnak a Fidesz-KDNP előtt. 
    Mert minden európai ország elvitathatatlan joga a keresztény értékek védelme és a bevándorlás elutasítása – mondta.
    Arról is szólt: a miniszterelnöki beszédre adott ellenzéki reagálások újra bizonyítják, hogy a Magyarország és Európa jövőjével kapcsolatos küzdelmekben az ellenzéki pártokra nem lehet számítani. (MTI)

Én nagyon remélem, hogy Európából nem sikerül a Fidesznek egy élhetetlen, nacionalista, populista háromnegyed diktatúrát kreálnia, amit kedvük szerint lerabolhatnak. Az országgal már megtették, elég baj az nekünk. Már csak az hiányzik, hogy a keresztény értékekre való hivatkozással megmérgezzék az egész közösséget. Ideje lenne megállítani ezt a képmutató, beteg, elnyomó, tolvaj bandát, mielőtt visszalöki a kontinenst a középkorba.

Az Orbán-klán feje bejelentette, hogy új szellemi és kulturális közegre óhajtja cserélni a mostanit, mert ez neki nem tetszik. Ezt mondjuk már hónapok óta tudjuk, mert a cselédmédia minden prostija ezen rugózik, egyenként próbálják sárba rántani, eltaposni és bemocskolni a nekik nem tetsző tudósokat, művészeket és lehetőleg mindenkit, aki gondolkodik és ezt meg is tudja fogalmazni valamilyen módon. A csúti hobbifocista látható módon képtelen kiheverni ifjúkori traumáit, ezért kompenzálni óhajt, ameddig csak a nyakunkon ül. A szegény sorban felnőtt nagy (hasú) ember mára milliárdost csinált minden családtagjából, vett magának igazi kisvasutat, tele szórta az országot stadionokkal. Úgy erőszakoskodik az országgal, ahogy egykor az apja erőszakoskodott vele. De ezek szerint maradt még egy kompenzálatlan trauma: amikor az ifjú Orbán bekerült az egyetemre (akkor még a szegény családok gyermekei számára is elérhető volt a továbbtanulás, azóta ezt a Fidesz tulajdonosa eltörölte), akkor eléggé frusztrálta őt, hogy sokan olyan kulturális közegből, értelmiségi családokból érkeztek, amiben neki nem volt része. Az egyetemen szembesült vele, hogy ameddig őt az apja pofozta, másokat színházba vitt az apjuk, ameddig ő a libalegelőn focizott Mészáros Lölövel, mások olvastak. Ilyenkor vagy az történik, hogy az ember beleveti magát abba az új közegbe, olvas, színházba, múzeumba, moziba, koncertekre jár és hamarosan tud olyasmikről beszélgetni a társaságban, amikről előtte nem. Például foci helyett egy színdarabról.

Európa reménybeli ura nem ezt választotta, hanem a másik útra lépett. Először is kacifántosan megsértődött, amiért őt kirekeszti a nagyképű elit – holott nem, csak nem nagyon volt közös téma -, ezért létrehozta a saját bandáját magához hasonlóakból. A Kövér testvérek, Simicska, Áder, Szájer, Handó, Lévai Anikó tartoztak többek között a belső körhöz. Elég csak ránézni bármelyikre most: egy élet kevés volt, hogy megtanuljanak viselni egy öltönyt, vagy hogy rájöjjenek: egy középkorú, magasan jegyzett közszereplő nem festeti húgysárgára a haját, nem fésülködik habverővel és nem rak fél kilós csillárokat a fülébe, de nem is lestrapált otthonkában megy hivatalos látogatásra, nem otthon nyírja körömollóval a négy éves kora óta változatlanul viselt frufruját és nem fogja össze befőttesgumival a zsíros haját.

Ők egymás között jól érezték magukat a lábszagban és most ezt óhajtja Orbán kötelezővé tenni az egész országban. Nem adok sok időt, és személyesen ő fogja kinevezni a tehetséges tudósokat, művészeket. Németh Szilárd és Kósa Lajos kaliberű tudósok és Nemcsák Károly tehetségű művészek, Mága Zoltánok és Mándokik lepik el az országot. Az Origo névtelen szalagmunkásától G. Fodor Gáborig terjedő skála fogja jelenteni az újságírást, de lehet, verseket is nekik kell majd írniuk és persze színdarabokat is. Semjén Zsolt talán megkapja az Operaházat, mert oly szépen vinnyogott Orbán Viktor mellett a mikrofonba.

Mindenki más megy a kukába. Megpróbálnak eltaposni mindenkit, kivéreztetni minden színházat, szerzőt, előadót, tudóst és eltaposni minden független hangot, az utolsó bloggerig bezárólag. Már most is ez történik, de rá fognak kapcsolni. Mi pedig nem tudunk mást tenni, mint megpróbálunk talpon maradni és hallatni a hangunkat. Ez vagy sikerül, vagy nem. Hamarosan kiderül.

Miután jó hosszúra sikerült a jóreggelt, nem marad más hátra, mint hogy keressek egy jó kis zenét, aztán belecsapunk a pacalos pincepörköltbe.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!