Január 29,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megint sikerült bebújni a függöny mögé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,409,833 forint, még hiányzik 1,590,167 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezd büdösödni a szituáció. Legalábbis onnan nézve, ahonnan én lesem kimeredt szemekkel. Népünk hős vezére egy mukkot nem beszél a járványról, a forint gyengüléséről, az ország nemzetközi megítéléséről, a Brüsszellel folytatott levelezéséről, sem semmi olyasmiről, ami döntően befolyásolja az országlakók életét. Ehelyett ünnepli a Nézőpont Intézet 15 éves szülinapját, majd újrahasznosítja a fotót, és rezsiharcot hirdet (ezt választottam címlapképnek, mert vicces), majd szorosan ezek után elkacsázik Siófokra, hogy hülyeségeket beszéljen.

Szó esett zakatoló gazdaságról, hazaszeretetről, de elsősorban és főként arról, hogy meg kell nyerni valahogy a választást. Civil szervezetekről is szót ejtett a miniszterek elnöke, koncepcióm sincs, mire gondolt közben. Mindenesetre az elég élesen látszik, hogy megint sikerült bebújni a függöny mögé. Gondolom várja, hátha elvonul a vihar. Sok sikert hozzá.

Meg kell védeni az adórendszert, mert annak eredményeként állnak rendelkezésre a források a fejlesztésekre – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Siófokon.

  A kormányfő az Aktív Magyarország Korszaknyitó Konferencia 2021 elnevezésű rendezvényen tartott beszédében kiemelte: ahhoz, hogy fejlesztések legyenek, zakatoló gazdaságra van szükség, amely nem elnyeli, hanem megtermeli a pénzt.
    Sok oka van annak, hogy zakatol a gazdaság, de fontos, hogy ne engedjék, hogy “szétbarmolják a nehezen fölépített, működő magyar gazdasági rendszert” – fogalmazott.
    Ennek a gazdasági rendszernek a szíve az adórendszer, ha nem ez lenne Magyarországon, a gazdaság teljesítménye jelentős mértékben csökkenne és a fejlesztésekre fordítható források is csökkennének – mondta.
    Kifejtette: sok mindent csináltak az elmúlt 12 évben, de különösen sokat az elmúlt két esztendőben, amióta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság működik.
    Ez egy gazdátlan terület volt a magyar politikatörténet ’45 utáni korszakát tekintve, mert a politika állandóan nagy dolgokat keres, és azokat a kis dolgokat, amelyektől az élet igazán élhetővé válik, elhanyagolja – mutatott rá.
    Közölte: ha vannak civil szervezetek, akkor jönnek igények, szempontok a politikai döntéshozás felé, és ha van egy csatorna, ahol összefoglalják ezeket a javaslatokat, akkor könnyen lehet, hogy kormányzati döntés lesz ezekből a javaslatokból.
    Úgy tűnik, ahhoz képest, hogy milyen akadályokat kellett legyűrni, nagyon komoly eredményeket sikerült elérni ezen a területen – mondta Orbán Viktor.
    Hangsúlyozta: ez a terület most már nem gazdátlan, van egy intézményrendszer, és jó lenne, ha lennének javaslatok arról, hogy ezt hogyan fejlesszék tovább.
    Fontos az is, hogy legyenek konkrét tervek, így az alkupozíciója is erős lesz a területnek – tette hozzá.
    A kormányfő szerint ugyancsak fontos a pénz, amelyet a gazdaság megtermel, és az adórendszer, amely ennek a gazdaságnak a szíve.
    Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az dönti el a nemzetek jövőjét, melyik ország és melyik közösség szereti jobban a hazáját. A hazaszeretet alapja kétfajta ismeret: az ország- és a nemzetismeret.
    Mindkettő erősítése növeli a hazaszeretetet és ez határozza meg a következő 10-20 évben, hogy milyen mértékben lesznek a magyarok nyertesei a nemzetek versenyének – tette hozzá.
    Közölte: ez legalább olyan fontos, vagy talán fontosabb, mint a pénz és a gazdasági erő, “a jövő ezen fordul majd meg”.
    Az érzelmi tényezők lesznek döntők a következő évtizedekben a nemzetek közötti versenyfutásban, és ahol a haza, a közösség iránti elkötelezettség erősebb, ott több és sokkal jobb dolgok fognak megvalósulni – közölte.
    Megjegyezte: nem lehet alábecsülni a jelentőségét ennek a gondolkodásmódnak, mert a kommunizmus megdöntéséhez szükséges érzelmeket tekintélyes részben éppen a hazaszeretet váltotta ki. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!