Február 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megható aggodalom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,010,188 forint, még hiányzik 1,989,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egészen megható, ahogy Orbán Viktor védi az európai gazdák érdekeit. Nagyon helyesen, minden közösség alapvető érdeke az, hogy a saját termelőit, saját piacait hozza kedvező helyzetbe. Nekem csupán az lenne a kérdésem, hogy ugyanez miként érvényesül a Magyarországra települő kínai és egyéb, harmadik országokból érkező összeszerelőüzemek esetében, főként, mert egyre gyakoribb, hogy a munkaerőt is távoli országokból hozzák. A magyar polgárok pedig hiába tiltakoznak, hogy nem akarnak az adójukkal finanszírozni ilyen betelepülő üzemeket, nem szeretnék, ha a nagyon szennyező üzemek tönkretennék a környezetüket, a termőföldet, vizet, levegőt, elértéktelenítenék az ingatlanokat. Szóval erről kellene esetleg mesélgetni, mert szerintem ez van annyira fontos Magyarország lakóinak, mint a miniszterek elnökének a belga gazdák keservei. Vagy esetleg azt kellene csinálni országon belül, amit országon kívül? Traktorral tüntetni a miniszterelnök úr ablaka alatt? Vagy a TEK nem engedné, a kordonok megvédenék? Az Alapjogokért Központ vállalná esetleg a demonstráció szervezését? Orbán Viktor nem menne esetleg a magyar adófizetők közé csacsogni, ahogy tette ezt Brüsszelben? Vagy ami itthon van, az nem annyira érdekes, most csak a brüsszeli (hiú) remény lebeg a szeme előtt, mert itthon már megkaparintott minden hatalmat? (link kommentben)

Orbán Viktor a gazdatüntetésekről szólva úgy értékelt: nem fair az európai gazdákkal szemben, hogy miközben Brüsszel a termelést egyre költségesebbé tevő szabályokat hoz, olyan országokból enged Európába hozni mezőgazdasági termékeket, ahol ezek a szabályok nem érvényesek.

    A kormányfő kijelentette: nem szabad beengedni az ukrán mezőgazdasági termékeket az európai piacra így, ahogy ez most történik, de a legjobb sehogy sem beengedni.
    A gazdák azért tüntetnek, mert úgy érzik, hogy ég és föld a távolság köztük és a brüsszeli döntéshozók között, és nincs más eszközük, hogy hallassák a hangjukat, “oda kell állni a terekre, meg kell nyomni a dudát, és össze kell csapni a rendőrökkel”.
    Elmondta: a miniszterelnökök csúcstalálkozóján nagy vita volt erről, többen ingerülten szólították fel a bizottságot, hogy hagyja ezt abba.
    Közölte, Brüsszelben találkozott tüntető gazdákkal, akik azt kérték, hogy a lengyelek, a szlovákok és a magyarok blokkoljanak, vagyis állítsák meg az ukrán szállítmányokat Európa határánál, “ha már a brüsszelieknek nincsen eszük”.
    Kiemelte: nem ok nélkül alakul ki az az érzés, hogy Brüsszel gyakran más érdekét képviseli az európaiak érdeke helyett, éppen úgy, mint a magyar parlamentben. “Itt is arról van szó, például az ukrán fegyverek ügyében, hogy a magyar baloldalt külföldről pénzelik” – fogalmazott a miniszterelnök.
    Hozzátette: azok, akik a pénzt adják nekik, mind háborúpártiak, és azért adják a pénzt, hogy a baloldalon keresztül belekeverjék Magyarországot a háborúba. Tehát világos, hogy a baloldal Magyarországon nem a magyar emberek érdekét képviseli. Brüsszelben is gyakran azt látni, hogy a másik oldal érdekét képviselik – jegyezte meg, emlékeztetve: amikor például az amerikaiak büntetőintézkedéseket vezettek be az európai autóiparral szemben, akkor kisebbségben maradt azokkal, akik azonnali tükörintézkedésekkel válaszoltak volna.
    Orbán Viktor figyelmeztetett ezért a “demokráciadeficit” veszélyére: ha túl nagy a távolság a választók és vezetők között, akkor elzavarják a vezetőket, ebben pedig a magyaroknak is lesz módjuk közreműködni a júniusi európai parlamenti választáson. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!