December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megfúrni, meghekkelni, elszabotálni, bojkottálni, elmenni a falig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Civilizált, kulturált jó reggelt kívánok minden kedves olvasónak! Attól tartok, én ma reggel sem leszek kedves, mert nem ez a feladatom. Mondhatnám azt is, hogy Németh Szilárdot se azért szeretjük, mert kedves. Egyesek bizonyára szeretik, tartsák is meg. Kicsit úgy vagyok vele (és itt egy végtelen felsorolás következik, hogy még ki mindenkivel), mint jobboldali morális fölényen nevelkedett mezei rajongó a toleranciával, az elfogadással, midőn a négy fal közé kívánja azokat, akiket kormányzati utasításra utálni kell (itt is egy hosszabb felsorolás következne, de nem most).

Tehát se olyan kedves, és pláne olyan vicces nem leszek, mint Németh Szilárd, aki azt javasolja többedmagával, nemtudomkikkel (javasoljuk) Magyarország kormányának, hogy

továbbra is tartsuk fönt a bevándorlás okozta válsághelyzetet.  

Nem tudom, hogy a padlásra vagy a háztetőre gondoltak ők fönttartásilag, én fenntartani szoktam az álláspontomat például, de most hagyjuk a kultúrharcot és a nyelvtani értelemben vett náculást. Bár azért azt mindig szar érzés nézni és látni is, hogy a kultúra (úgy is, mint helyesírás) elfogy és marad helyette a félművelt sötétség. Ami az esszenciát illeti: ez már csak azért is jó ötlet, mert momentán még egy váratlan-szokatlan időjárási jelenség is képes válsághelyzetet generálni (alagutat ásó bevándorlók nélkül is), gondolok itt a tegnap, azaz december 2-án lehullott hóra. Ami egyrészt tényleg szokatlan lehet sokaknak – mármint az, hogy decemberben havazik -, de kellett, mint egy falat kenyér a fideszes médiának, amely így veretesen karigerizhetett naphosszat. A gúnyolódástól az általános mocskolódásig terjedő skálán.

Hétfő délutáni képernyőfotó

Azt nem tudom, hogy a havazást is személyesen Karácsony intézte, vagy ez még mindig a jó öreg Soros aknamunkája, de ebben a kontextusban az előbbi tűnik logikusnak. Nem akarok mentegetni senkit ebben a helyzetben (pedig Tarlós István nehéz öröksége azért talán nem elhanyagolható ebben az egyenletben: a krónikus munkaerő-hiány és az elöregedett, állandó javításra szoruló gépparkkal küszködő cégek vagy éppen a főváros kasszájából hiányzó súlyos milliárdok), és azt sem hiszem, hogy a közlekedni nem tudó, mindenhonnan elkéső embereket különösebben vigasztalta volna tegnap, hogy pontosan mely okok miatt fordult megint feje tetejére az életük. Mégis az az izzadságszagú vergődés, amit az alkalmatlan Karácsony lejáratásába invesztál a lakájmédia (lásd fent szanaszét a KESMA-univerzumban) akkor is gyomrot háborogtató volna, ha mondjuk a MÁV nem bukott volna el az időjárással vívott harcban, ahol egy váltó időre megszerelése is megugorhatatlan feladatnak bizonyult.

Szóval egyrészt azt akarom mondani ezzel, hogy bármennyire is dörzsölgetik a kezüket az elvtársak a Karmelitától, vagy az Origó szerkesztőségéig, a húsba vágó mindennapok szintjén egyre látványosabb, hogy hova vezet az, ha egy kormány a háborús pszichózis fönttartásába, az agymosásba, a démonokkal való küzdelembe, az általános hidegháború konzerválásába öli bele a közpénzek milliárdjait ahelyett, hogy érdemi munkát végezne, azaz de facto kormányzással foglalkozna. Finkelstein örökségével és trollkodással nem lehet építeni, csak rombolni. De szerintem a bevándorlási álsághelyzet sem fog segíteni még akkor sem, ha az összes államtitkár külön-külön is beleáll Karácsonyba. Vagy bárkibe, aki éppen soros.

Ha nem is jut el a legutolsó zsákfaluba a hírhamisító közmédia aknamunkája miatt, a Fidesz legendás konszolidálódásának újabb fázisánál tartunk. Úgy hírlik, a hatósági feladatokat ellátó, azaz a frekvenciapályázatokról döntő, a közmédia vezetőinek kiválasztásába beleszólással bíró, de pláne a demokratikus nyilvánosság működésének biztosítását szavatoló médiafelügyeletet ellátó úgynevezett független Médiatanácsban 2028-ig kizárólag fideszes káderek fognak ülni. Vagyis az állampárt többsége leszavazta az ellenzék jelöltjeit azért, hogy tiszta legyen a kép: újabb 9 évre kizárólag a saját embereikkel töltik fel a legnagyobb hatalmú magyar médiaügyi döntéshozó fórumot. Nincs itt semmi látnivaló, dübörög az orbánista jogállam, lehet nyakló nélkül tovább hazudozni, közpénzből agyakat mosni, elhallgatni, lejáratni. A demokratikus nyilvánosság nagyobb dicsőségére.

Aztán amikor nemzetközi szervezetek, uniós grémiumok szóvá teszik, hogy az EU-ban példátlan médiakoncentrációt eredményezett Magyarországon a sajtószabadság rendszerszintű lebontása, akkor kezdődik újra meg újra elölről a Soros-szuverenitás-beleszólás-támadás-megvédés nóta. Pedig attól, hogy Magyarországon még nem zárnak börtönbe újságírókat, az állam még nem alkalmaz fizikai erőszakot velük szemben, a kritikus sajtó elnémítása gyakorlatilag kormányprogram. Erre a következtetésre jutott az a jelentés, amely hat nemzetközi médiaszervezet november végi magyarországi tényfeltáró látogatásáról készült. És igen, nem csak idegenszívű hazaárulókkal találkoztak, hogy Soros megrendelésére meghajlítsák a valóságot, hanem Kovács Zoltán nemzetközi kommunikátorral is. Az más kérdés, hogy nem sok mindenről győzte meg őket a nemzeti arrogancia egyik csúcstartója. A gazok átláttak a szitán, szerintük a narancsba borult médiabirodalom lényegében nem más, mint az Orbán-kormány propagandagépezete, és azt a célt szolgálja, hogy elzárja a nyilvánosság jelentős részét a kritikus információktól és ezzel a Fideszt a hatalomban tartsa. Pont. Magam sem mondhattam volna szebben, pedig már számtalanszor elmondtam.

Mert ugyanis a kétharmad azért kétharmad, mert kétharmad. Bármit meg lehet hekkelni, bármit meg lehet fúrni, el lehet szabotálni és bojkottálni lehet, mindenhol el lehet menni a falig. Ahogyan megfúrták a fóti gyermekváros ügyét, az is valami egészen hányingerkeltő. De végül is érthető, a gyermekvédelem ügye hol érdekli az állandó háborús lázban égő elvtársakat? Van abból valami hasznuk? Nincs. Fönt lehet  tartani a pszichózist, ha a Fidesz emberi döntéseket hoz annak ellenére, hogy az ellenzék javasolja? Nem. El sem mentek a népjóléti bizottság ülésére, ahol Szél Bernadett javaslatát kellett volna tárgyalni, amelynek lényege, hogy a kormány azonnali hatállyal állítsa le a hivatalosan Károlyi István Gyermekközpontnak nevezett gyermekvárosban gondozott speciális szükségletű gyerekek elköltöztetését és biztosítson forrásokat a központ működésére. Lófaszt, mama! Itt demokrácia van, az lesz, amit ők akarnak. Ehhez képest van bőr Varga Judit futballista miniszter orcáján, midőn kongatja a vészharangot: az Európai Unió mindenkire tekintetel van, kivéve az európaiakra. Ööö… Jól van akkor. A Fidesz is mindenkire tekintettel van. Mindenkire, aki elég fideszes ahhoz, hogy érdemes legyen a tekintetükre.

A majdnem no comment rovat jegyében továbbá Novák Katalint idézem Kósa Lajos zsidózása ügyében:

– Azt hiszem, hogy képviselő úr erre reagált, tehát ő maga hogyha jól tudom, a saját Facebook-oldalán elnézést kért, hogyha bárkit megbántott volna, akkor mindenkitől elnézést kért minden zsidó honfitársunktól, akit ezzel megbánthatott esetleg, és azt is elmondta, ami a mondanivalójának a lényege, hogy ma Magyarországon összeborult egymással a szélsőjobboldal és a baloldal, és ez az, amit elfogadhatatlannak tart ő is és ezt én is elfogadhatatlannak és nagyon szomorúnak tartom.

– A baloldal az a zsidósággal egyenértékű?

– Természetesen nem. Egyszerűen annyit mondott, hogy van olyan, hogy nyilván mondjuk valaki, aki nem antiszemita érzelmű választó – márpedig ilyenek vannak többségben – az nem szívesen támogat egy olyan politikai közösséget, amelyik antiszemita szólamokat hangoztat, vagy antiszemita képviselői vannak, vagy antiszemita megnyilvánulásai voltak a korábbi képviselőinek. Tehát ez valószínűleg nem könnyű annak, aki nem tud ezzel azonosulni. Én azt hiszem, hogy ő arra gondolhatott, de nem tudom, és nem is akarom az ő szavait értelmezni, én mindenképpen ezt érzem problémának, és egy olyan jelenségnek, amelyre sajnos nem figyel oda eléggé a nemzetközi közvélemény sem eléggé. Hogy Magyarországon a szélsőjobbtól a baloldalig mindenki összeborult egymással kritika nélkül.

Értjük. Tehát a zsidóknak talán még jól is esett a nyilasokra szavazni, ebből következik az, amit Novák állít. Tehát a nyugati közvélemény nem ugasson bele a belügyeinkbe, de abba ugasson bele, hogy ki kivel borul össze, mert a Fidesznek ez nem tetszik. Világos. Ehhez tolmács sem kell. Meg ahhoz sem, hogy Lezsák Sándor és Szájer József hős szabadságharcosok kapták idén a Petőfi-díjat Schmidt Máriától és Hernádi Zsolttól. Szegény, szegény Petőfi! 🙁 Ez majdnem annyira tragikus, mint az, hogy Orbán többször is kormánytagságot kínált Szájernek, de ő hős volt, és ellenállt. Ez az ország egy rossz vicc. Minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!