Május 25,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megfeszített erővel spájzolnak a nehéz időkre. Mert nekik a haza az első

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,461,961 forint, még hiányzik 1,538,039 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok, drága emberek! Telik-múlik az idő, és bár én sem leszek már fiatalabb, de ha jól látom, a nagy ember állapota jelentősen hanyatlik. Ámazonban azt akartam kezdésnek elmesélni, hogy mennyire örülök annak, hogy végre helyreállni látszanak a világ és a NER dolgai zsírosodás, vagyonosodás tekintetében. Ideje is volt.

A nemzet, valamint a nagy ember szeretve tisztelt veje (jó, mondjuk Habonnyal ellentétben Tiborczra legalább még sose mondta, hogy nem ismer ilyen nevűt, vagy hogy nincs a kifizetési listájukon, höhö) végre-valahára felkapaszkodott a leggazdagabb magyarok százas listájára. Igen, már lassan tűrhetetlen volt ez az igazságtalanság, hogy Lölö bezzeg mindenütt ott nyomul (most éppen 4,4 milliárdnyi uniós pénzből visz interaktív táblákat az iskolákba, mert a Klebelsberg Központ pályázatán sem volt nála alkalmasabb versenyző, az informatikához is ő ért a legjobban, nahát), miközben a még mindig csak krisztusi korban (állítólag nem is a 33 év a krisztusi kor, hanem a 37, úgyhogy kussoljak szépen) leledző Tiborcz meg sehol. Hát tessék, végre. Az meg gondolom, hogy csak a véletlen, Soros meg a balliberális hazaárulók bűne lehet, hogy az első húsz helyezett közé jellemzően kormánypárti és/vagy fideszes, a Fideszhez közeli politikusok és üzletemberek kerültek. Csányi a maga 360 milliárdjával első helyezett (Lölö mester vagyonát 296 milliárdra becsülték a kiadvány szerkesztői), állítólag még mindig ő a legvagyonyosabb magyar, de apóspajtás 10 éves, megszakítás nélküli uralkodása a közpénzek fölött (is) 35 milliárdos vagyonkát fialt Tiborcz Istvánnak.

Zárójel: bezzeg a sokoldalúan tehetséges népes Matolcsy családnak nem fut ilyen jól a szekér. Szemerey Tamás, Matolcsy-unokatestvér például egy év alatt elveszítette vagyona kétharmadát. A 2018-ban még 47 milliárd forintosra becsült vagyona 16,5 milliárd forintra csökkent, ezzel pedig az említett lista 23. helyéről a 74. helyre esett vissza. Brühü. Hát tényleg nem mindenki lehet akkora zseni, mint a fapados szellemi felszereltséggel közlekedő mangalicaszerelő, ez van.

Nade. Miközben nekik a haza az első, ezért lassan tíz éve megfeszített erővel spájzolnak a nehéz időkre (egyebekben Orbán Viktor minden jót kíván egy, a kilakoltatás előtt álló kilencgyerekes családnak, mert a családok évtizede is van és ez egy családbarát kormány), és azt tetoválták a homlokukra, hogy nekik a haza az első, a póroknak (határon innen és túl) marad a migránsozás, a migránsozás és még egy kis extra migránsozás, illetve a homályos, dagályos, patetikus, hamis önazonosságot csiklandozó, hazug agymosó dallamok. Egy nappal a nagyszebeni EU-csúcs előtt Kolozsváron többek között az alább olvasható viccességekkel zsibbasztotta a hallgatóságot, és szerintem vastapsot kapott. Attól tartok – a szellemi hanyatlásról majd később bővebben, másutt szó lesz -, hogy ezeket véresen komolyan gondolja, pedig csak simán félelmetes úgy, ahogy van:

… „egyedi fajta vagyunk”, van egy senki máséval össze nem keverhető, sajátos kulturális gyökérzetünk, történelmünk, nyelvünk. Másrészt azért van jogunk a létezésre, mert olyan teljesítményt nyújtunk a világ számára, amely nélkülünk nem született volna meg, és nem lenne a jövőben sem. Máig érvényes „a magyarok karakterének örök motívuma”, hogy ösztönösen el akarják kerülni a szolganép sorsot, senkinek az alávetettjei nem akarnak lenni, és minden alá- fölérendeltségnek világos és méltányos indoka kell, hogy legyen.

A büdös francba már, tényleg. Mi a retkes kurva életet jelent az hogy fajta? Sajátos kulturális gyökérzet? Miért? Más fajtáknak nincsen senki másokéval össze nem keverhető történelmük? Ami senki máséval össze nem keverhető? Másoknak nincsen teljesítménye? Másoknak nincsen joguk a létezésre???? Mások élvezik a szolganép sorsot? És a magyar miért élvezi? Mert én úgy látom, hogy tíz éve egyebet sem tesz, de még élvezi is. Nem az egész fajtánk (ha már itt tartunk), de egy része biztosan. Az Orbán-Tiborcz-Mészáros ültetvényen szedik szorgalmasan a gyapotot, talán még danolásznak is közben némelyek. Mikor jön el az idő, hogy már nem lesz szükség az ilyen szektás baromságokra és fajelméleti filozófálgatásokra (hanem mondjuk becsületre, tisztességre, a valós és legfontosabb problémákkal való foglalkozásra) ahhoz, hogy valaki hatszáz évig királyt játszhasson a szemétdombon? Mikor lesz az egyáltalán, hogy annak a bizonyos fajtának nem lesz igénye sem arra, hogy valaki a nyakán taposson? És mikor lesz az, amikor egy ilyen bullshit felöklendezése nyomán (lásd egyebütt: Bayernek például el akarják lopni a nemét, és a nyugdíjas közönségének is, akiket a Fidesz világvégét vizionáló kampányának hevében ezzel rémít halálra) az a bizonyos fajta simán kiröhögi a bullshit-generátort?

Nem úgy néz ki, hogy mostanában. Viszont hír, hogy az állampárt kebelén hízó szélsőségek újra erőre kapnak, miközben mi a próféta elénk hányt gyöngyeit tanulmányozzuk. Ha hinni lehet –  és szerintem érdemes a Toroczkai nevű alakot komolyan venni – az előzetes bejelentésnek, akkor május 21-én erőt demonstrál a Mi Hazánk Mozgalom meg a Betyársereg. Hiányzott már egy kis félelem, rettegés, ökölbeszorulás, mint egy falat kenyér. Meg is kapjuk. Törökszentmiklóson a cigányterror ellen lépnek fel a fent említett erőszakszervezetek és szövetségeseik, úgy mint a MIÉP (üdvözlöm innen is Kocsis Nembuzeráns Máté ex-MIÉP-es figurát csak azért, hogy az együvé tartozó dolgok összenövéséről se feledkezzünk meg) és a Független Kisgazdapárt. A cigányterror ékes bizonyítéka az, hogy egy idióta (egy!) néhány héten belül, mindenféle előzmény nélkül összevert embereket a városban. Toroczkai a Facebookon jelentette be (azóta eltüntette a posztot sajnos), hogy érkeznek ők rendet rakni, mert „elég volt abból, hogy néhány cigány család terrorizálja a várost”. Arra való tekintettel rakom ide, hogy micsoda fényes szép jövő vár erre az országra a jelenlegi fényes szép jövő után, ha ezek esetleg megerősödnek és a kormányrúd közelébe kerülnek valaha is: Toroczkai szerint ha kormányon lennének, bérrabtartási megállapodást kötnének Oroszországgal, és az ilyen bűnelkövetőket szibériai börtönökbe küldenék, de mivel ellenzékben vannak, ezért vonulnak. Hát így.

De szerencsére az Európai Néppárt ezt sem hagyná (vicceltem), mint ahogy azt sem engedi meg, hogy Orbán hülyét csináljon belőlük, szidja a felmenőiket és felmossa velük a padlót. Képzeljék el, Joseph Daul, az EPP elnöke már ott tart (remélem toppantgatott is közben), hogy ha Orbán tovább becsmérli az Európai Uniót, kibaszkodják a Néppártból. Hogy mikor? November előtt!!!!???!??!?!!!! Jó, akkor lehet, hogy én vagyok a hülye, hogy nem érzem a súlyát ezeknek az összevont szemöldököknek, az ejnyebejnyézésnek, de az EP legnagyobb pártcsaládja tényleg megérdemli a sorsát.

Azt nem tudom, hogy Szájernére is ugyanez érvényes-e (mármint a megérdemelt sors tekintetében, de úgy tűnik, az Országos Bírói Tanácsnak végre és valahára tele lett vele és a visszaéléseivel az összes cipellője. Ezért aztán arra jutottak tegnap, hogy a menesztését indítványozzák a fideszes Országgyűlésnek. A helyzet az, hogy ennél durvább eszköz nem áll rendelkezésére a Handó Tündét törvény szerint ellenőrző testület arzenáljában ahhoz, hogy fellépjen ellene. Ezt is meg kell becsülni, én a magam részéről feltétlenül meg is becsülöm, bármennyire is halovány dolog ez. Ha az MTA is a végsőkig ellenállna a kormányzati erőszaknak, a kalapomat is megemelném. Addig is gyorsan veszem a búcsúmat, mert megint kifutottam az időből. Jobb napokat kívánok mindenkinek, tekerjék fel a hangerőt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!