Október 4,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megcsóválják a fejüket és visszarúgják az európaiság, a jogállamiság és a demokrácia ürülékét az ágy alá

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 87,668 forint, még hiányzik 2,912,332 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel senkire nem sikerült rásóznom a mai jóreggelt poszt megírását (kapjátok be, kedves pajtások!), beletörődtem a sorosomba, így aztán július iduskáján (meginthétfő) tisztelettel üdvözlök mindenkit, aki éppen ráér! Arra gondoltam, hogy valami saját magán túlmutató, egetrengető bölcsességel indítom a hetet (nem Coelho, bocs), úgyhogy a változatosság kedvéért újfent kedvenc Hamvas Bélámat idézném, mert ő aztán túlmutatott nagyjából mindenen, amin földi halandó túlmutathat.

Az otthontalanság legújabb alakja, amikor az ember saját hazájában nincsen többé otthon. Belső emigráció. Aki nem hódol be, az átvonulhat a direkt morálba és lehet lázadó és főhet bosszújában. Nincs más út: direkt morál vagy rossz lelkiismeret. Aki sehol sincs, az hontalan. (Patmosz I.)

Miután nagy divatja van mostanság a hazaárulózásnak (tágabb értelemben azóta van divatban, mióta az országnak volt szerencsétlensége megmutatni Orbánnak, hogy ellenzékben is elég eredményesen lehet pusztítani és rombolni, ha elég kitartó az ember), és miután a magyarnak lenni kérdés eldöntése már nem mindenkinek a saját magánügye, hanem a fideszes rögtönítélő propagandahadtest kiváltsága, szerintem eléggé aktuális dolog ez az otthontalanság.

Mivel szerintem a hatalomban pöffeszkedve, közpénzzel kitömve nemigen lehet úgy lázadozni, hogy az ember ne csináljon hülyét magából, a rossz lelkiismerettel együttjáró kínokat meghagyom a napos oldalon sütkérezőknek. Nekem tiszta a lelkiismeretem, nem fűt a bosszúvágy, nem forog vérben a szemem csak azért, mert valaki nem úgy érez, ahogy én, nem harcolok egyszerre több fronton mindenki ellen (a Facebooktól a Youtube-on át a brüsszeli gazokig és az ellenséggé kikiáltott ellenzékig), aki báncsa a gazdámat, nem kell kényszeresen bizonyítanom, hogy ma még annál is szervilisebb vagyok, mint két hete voltam. Ez azért jó, mert nem kell a véremet se adnom a bezzeg elmúlt évekre mutogatva olyan becstelen gazemberségekhez, amelyektől tisztességes ember gyomra felfordul.

Mindez azzal függ össze az összes többi mellett, hogy nem tudom, Vadai Ágnesnek már válaszolt-e valamelyik önmagát túlteljesítő szolgalélek terjedelmes publicisztikában arra a kérdésére, hogy mit keresett a költségvetési csalással vádolt Simonka György (az általa elkövetett hazafias cselekedet maximális büntetési tétele: húsz év szabadságvesztés) azon a fideszkádéenpés bulikán, ahol Orbán vendégül látta a harcostársait és futotta egy boldog közös fotográfiára is. Ha jól értettem, Vadai Ágnes írásbeli kérdést is feltett az kormány fejének, majd biztosan valamelyik Dömötörrétvári július 46-án megírja, hogy bezzeggyurcsány. Szerintem is sokkal illendőbb lett volna Farkas Flóriánnal fotózkodni.

Nem erről jut eszembe – mert valójában időm sem volt elfelejteni -, hogy a miniszterek elnöke pénteken tényleg azt mondta a szájával, hogy Magyarországon nincs éhező gyerek, mert a magyar állam eteti őket. Több mint 95 százalékukat. Ez körülbelül annyira igaz, minthogy a cigányokat Flórián kartárs visszavezette a munka világába, és ott sem volt, amikor a hídra szánt pénzt ellopták. ITT találtam néhány elég meggyőző, csokorba kötött statisztikai adatot, ami ennek a kurva ellenkezőjéről tanúskodik. Végtelenül undorítónak tartom, hogy miközben a kormány egyébként is trükkök százaival hamisítja papíron az emberek életét, a tökfőzelékzabáló élőisten a nélkülöző gyerekeket is hazug propagandára használja. Hegedűs naccságával különben mi a helyzet? Rég nem hallottam róla semmit, de remélem, nem éhezik valahol a végeken.

Közben van itt egy adat, amit nem Orbán talpasai hamisítottak, ezért eléggé megbízhatóan mutatja a sötét jövőt. Az Eurostat frissen közzéadott jelentéséről van szó, amely szerint 2100-ra már csupán 7,9 milliónyi ember fog élni Magyarországon, akik meglehetősen öregek lesznek. Vagyis 100 munkaképes korú magyarra 55-60 65 évesnél idősebb honfitárs jut majd. Jó, persze lehet mutogatni az EU-ra, mert ott sem lesz sokkal jobb a helyzet, de én azért megnézném azt a magyar embert, aki 72 évesen megy majd nyugdíjba, mert 72 éves korig emelik a nyugdíjkorhatárt, hogy valamennyire stabilizálódjon az elöregedési rátánk. Különösen úgy, hogy jelenleg a magyar férfiak nyugdíjasként mindössze 6,2 a nők pedig 6,1 évet töltenek el jó egészségi állapotban. Najó, de az Eurostat azért pofázik, mert még nem hallottak Novák Katalin és Orbán Viktor családvédelmi akciótervéről, aminek köszönhetően úgy megfordulnak a demográfiai trendek, hogy csak úgy pisloghatnak. Európa elsüllyed, de mimagyarok majd fiatalon és üdén szedjük a gyapotot a Mészáros-Tiborcz-Orbán leszármazottak ültetvényein.

Addig is védjük a hont, ha belegebedünk is. Itt van egy másik csinos adat hétfő reggel éhgyomorra: több mint 22 millió forint határvédelmi kiadás jutott tavaly minden egyes illegális bevándorló megállítására. Az ötéves afgán kisgyerek megállítására is, meg a 75 éves iraki nyugdíjas megállítására is, a védekezés tavaly összesen 146 milliárd forintot emésztett fel. Szerintem nézzük a jó oldalát. Ez a 146 milliárd picsafüst ahhoz képest, hogy 572 milliárdért vásárolnak az elvtársak fegyvereket Németországtól. Hogy ez körülbelül négyszer annyi, mint amennyit háziorvosi és ügyeleti ellátásra költenek… nos erről a propagandakontingens ma sem fog írni. Meg holnap sem. Ehelyett keződhet a hisztéria ott, ahol abba sem maradt, miután Berlin a menekültek önkéntes befogadását javasolta. Az önkéntest hipphopp át kell írni kötelezőre, a szektának fel se tűnik, és lehet óbégatni megint reggeltől estig. A Fidesz közben szépen sunyulva, a fal mellett osonva visszalopakodik a Néppártba, holnap megszavazza Ursulácskát az Európai Bizottság élére, a bölcsek megcsóválják a fejüket és visszarúgják az európaiság, a jogállamiság és a demokrácia ürülékét az ágy alá.

Közben Moszkva – a felcsúti mangalicatrágyától bűzlő Illiberáliától brutálisan lemaradva – még csak most ügyeskedik a választási törvény megbuherálásán, mert Putyin elvtárs elszámította magát. Már úgy értem 2024-ben lejár az elnöki mandátuma, és hiába cselezett egy ciklus erejéig Medvegyevvel, hogy az új szabályok szerint immár hatéves második cikusát kitölthesse, arra nem gondolt, hogy a hatályos törvények szerint második ciklusa után vissza kéne vonulnia. Ehhez azonban alkotmányt kell módosítani, ám Oroszország egyre jobban teljesítése okán elképzelhető, hogy a másfél év múlva esedékes parlamenti választáson a pártja nem szerez kétharmadot, amivel alkotmányt lehetne fércelni. Semmi gáz, először meghekkelik a választási törvényt, az már máshol is bevált. Ehhez csökkenteni kell a pártlistás mandátumok arányát, a képviselők  75%-át (az eddigi 50 helyett) egyéni körzetekben választanák. Ez természetesen a legerősebb pártnak kedvez, amely így aránytalanul sok képviselői helyet szerezhet, és mint láttuk, ez már máshol is bevált. Ha igazán biztosra akarna menni a cáratyuska – annyira hülye nem lehet, hogy nem gondolt még erre -, érdemes volna a helyi Mészároslölöre bízni a választás tisztaságának felügyeletét, ahogy az elmúlt héten ez Budapesten nyélbe üttetett. Nem igaz, hogy ennyire szájba kell rágni ezt a dolgot, nehogy a végén Lölö építsen atomreaktort Moszkvának, mert ahhoz is jobban ért. Höhö.

Arról most bővebben képtelen vagyok pofázni, hogy a Magyar Nemzet nevű pártlap ezzel döngeti a mellét hétfő reggel:

Sikerült kimaradnia a Kínában élő muszlim kisebbség, az ujgurok helyzete körül kibontakozó nemzetközi konfliktusból a magyar kormánynak.

Fényes siker, valóban. Újabb hatalmas dicsősége az emberi jogi handabandák lábbal tiprásának, hogy miközben 22 nyugati állam ENSZ-nagykövete nyílt levelet írt a világszervezet Emberi Jogi Tanácsának, elítélve, hogy Kína legalább egymillió embert tart átnevelő táborokban nyugati tartományában, A magyar kormány nem írta alá ezt. Najó, veregessük meg a Kínához dörgölőző, kínai hitelből az országot eladosító elvtársak vállát, amiért kivételesen azt a levelet sem írták alá, amelyben Kína szövetségesei (Észak-Korea, Mianmar, Szaúd-Arábia, stb.) méltatják az emberi jogok területén hatalmas eredményeket elérő országot. Pedig ez lett volna az igazi.

És végül ITT egy zavarbaejtő írás, amely azon lamentál, hogy mi van, ha Kocsis Máténak igaza van abban, hogy az ellenzék rossz módszert választott az Európai Parlamentben, amikor élénken szervezi a fideszes bizottsági alelnökjelöltek leszavazását. Kivételesen ezt most nem kommentálom, jobban járunk, de alkalomadtán még visszatérünk rá. Azt viszont tök viccesnek találom, hogy a cikk nem kommentelhető.

Akkor hát veszem a búcsúmat, tartsanak velünk ezen a héten is, és vigyázzanak, mert lopakodva visszatér a kánikula. Pedig pár napig már egészen embernek éreztem magam. Puszipacsi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!