Január 18,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még véletlenül sincs egy se köztük, aki nem sunnyog, nem menekül, és felveszi a telefont is?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 804,828 forint, még hiányzik 2,195,172 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Péntek van és az élet meg a NER zakatol tovább, vagy az élet a NER-ben, ahogy jobban tetszik. Tegnap reggel ott hagytam abba: lenne bőven mondanivalóm azzal kapcsolatban, hogy az állampárt gumicsizmájának és a még foltokban létező nem fideszes médiának a találkozásán túl az érintett dolgozók, újságírók saját szuverén döntését illetően milyen következtetéseket érdemes levonni a HírTv újrafideszesítéséből és az akörül rendezett mámoros vérfürdőből, de változatlanul nem szeretnék durva és igazságtalan szentenciákat puffogtatni. Najó, annyit azért hadd pakoljak ide, hogy miután megzsarolnak, megfenyegetnek, a kollégáimat kibasszák, majd az egész undormányt levezénylő fideszes pártkatonának van pofája azt nyilatkozni, hogy kulturáltan zajlott le az egész átadás-átvétel, akkor én nem hiszem, hogy tudnék min gondolkodni. Nem ítélek el senkit, aki marad, de ez itt mégiscsak egy lehetséges magyarázat arra, hogy miért tart itt ez az ország ahol.

Erről ennyit. Másfelől örömmel nyugtázhatjuk, hogy az elvtársak nem dőltek hátra a baloldali médiatúlsúly elleni ádáz küzdelemben. Az van, hogy a Heti Válasz hulláján új kormánypárti hetilap indulhat. Ha a sajtóértesülések helyesek, ez úgy fog kinézni, hogy hamarosan egy körülbelül 60 oldalas hetilappal jelentkezik a médiapiacon (höhö) a kormányközeli tulajdonban álló Mandiner.hu. A korábban Habony Árpád informális miniszterelnöki tanácsadót/munkanélküli vitrinest és gipszfaragót is hitelező Tombor András tulajdonában álló portál a csődeljárás alatt álló, korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Heti Válasz romjain tehát egy új fideszes hetilapot indítana úgy, hogy annak előfizetőire is igényt tart. Mekkora seggfejnek kell lenni ehhez? El sem tudom képzelni. Szóval az emberek előfizettek egy újságra és most kapnak egy pártlapot, tele propagandával, faszfejék szerint meg ez rendben van. Fizessenek csak elő ezen túl a moslékra, amit nem kértek, és ami amúgy is további kismillió helyről folyik bele az arcukba. 60 oldalas hetilap? Kinek? Ki olvas ennyit? Fideszes szavazó? Ja, jó… Hát Simicska, öcsém, amennyi kárt okoztál ennek az országnak a felemelkedéseddel, annál többet csak dicstelen bukásoddal és gyáva megfutamodásoddal okozol. Kitaláltad, felépítetted, te nyerted a legtöbbet, most meg segítesz befejezni a nagy művet. Remélem, hozzád is kegyes lesz a sors, mint kollégiumi cimboráidhoz. Mert hát ha ez nem atombomba, akkor semmi nem az.

Mínuszos hír, meg kétnapos, de azért elmesélem. Az Ungár Péter tulajdonában/résztulajdonában lévő azonnali.hu készített egy interjút a mostanság viszonylag keveset emlegetett Jobbik (hol van már a napi, menetrend szerinti csicskapártozás?) elnökével, Sneider Tamással. A kurvahosszú interjú egyik alapállítása az, hogy a Jobbik szeretne csatlakozni az úgynevezett jobboldali konzervatív Európai Néppárthoz, vagyis a Fidesz pártcsaládjához.

Igen, megcéloztuk, hogy az Európai Néppárt tagjai legyünk, és vannak is arra utaló jelek, hogy ez nem lehetetlen.

– így fogalmazott Sneider. A Magyar Hírlap nevű megkérdezte Pedro López de Pablót, a néppárti képviselőcsoport sajtófőnökét, hogy mik ezek a jelek. Ő erre ezt bírta kipréselni magából:

Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos, szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.

Micsoda frappáns úriember ez a sajtófőnök, Havasi Bertalan-díjat neki most azonnal! Nem tudom, azt vágja-e a néppárti képviselőcsoport alkalmazottja, hogy normális, józan ember számára a Fidesz néppárti tagságánál és annál, hogy még mindig vigyorognak és simogatják az illiberális diktátorkezdeményt, nemigen képzelhető el nagyobb aberráció. Itt leginkább az Európai Néppárt hozható összefüggésbe a szívással, és ha még mindig nem értik, akkor ezután már nem is fogják.

Elmondanám ennek a kedves úrnak (én aki a büdös életben nem voltam semmilyen szélsőséges alakulat szimpatizánsa), hogy miközben ő ilyen büdöstahó módon nyilvánul meg, a Jobbikból kivált vadhajtásai a nettó náci-rasszista-antiszemita-homofób- stb. gyűlölködésnek, már arról ábrándoznak (az egész Fidesz legnagyobb gyönyörűségére), hogy az Európai Unión kívül is van élet. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alapembere ezt a halálbüntetés kapcsán lelkendezte Mészáros Lőrinc jó minőségű Echo Tv-jében.

Vannak olyan nemzetközi egyezmények, amelyeket módosítani kellene ahhoz, hogy ezt be tudjuk vezetni, ugyanakkor úgy gondolom, hogy sem az Európai Unió, sem a nemzetközi egyezmények nem írhatják felül a magyar emberek akaratát

– így reagált Novák Előd kedves neje arra a felvetésre, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból, ahhoz hogy a halálbüntetés jogerőre emelkedhessen. Szép is lesz, amikor ezek a Fidesszel összehajolva taszatják kifelé az országot az EU-ból (Schmidt asszony is jól megmondta, hogy addig maradunk, ameddig megéri) és a hasonszőrű elmeháborodottak majd Európa-szerte követik a példájukat. Fasza lesz, Pedro López de Pablo úr majd akkor kérdezze meg, hogy ki mit szív.

Miközben a tudatrepedés nyaral és nem szabad őt zaklatni, a gyülekezete köszöni szépen, jól van. Mondjuk ahhoz képest, hogy korábban egy olyan telket kaptak meg ingyen, amit az állam 650 millió forintért vásárolt meg, nevetségesnek tűnhet a mostani tétel: a Svábhegyi Református Egyházközség 27 millió forintból fejezheti be a parókia felújítási munkálatait. 2016-ban 120 milliót költöttek az épületre, akkor azonban ez az összeg kevésnek bizonyult, így az elmaradt műszaki fejlesztésekre kértek pénzt az Emberi Erőforrások Minisztériumától, Kásler Miklós tárcája pedig – hatalmas meglepetésre – pozitívan bírálta el a kérésüket. Nahát.

Apropó Kásler professzor: tudja valaki, miből szedett össze kórházigazgatóként 57 milliós jövedelmet? Azt írja az újság ugyanis, hogy az új Orbán-kormány tagjai közül messze Kásler Miklósnak jött be legjobban az élet 2017-ben. Ebben az évben Kásler az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója volt, ebben a minőségében kapirgált össze 4,75 millió forintos havi bruttót. Ez több mint a négyszerese a jelenlegi miniszteri fizetésének. A 24.hu június elején fordult a tárcához pontos információkat kérve arról, hogy milyen forrásokból állt össze az 57 milliós, politikusok között is kiugróan magas éves jövedelem. A minisztérium sajtóosztályán júniusban többször is ígéretet tettek a gyors válaszra, de július közepe óta már a telefonra sem válaszolnak, írásos visszajelzés pedig azóta sem érkezett. Jó, nem 90 milliárdról van szó, de tényleg ezek között még véletlenül sincs egy se, aki nem korrupt, sunnyogó geci, akinek nincs miért lapulnia, aki egyenesen beleáll a kérdésekbe? A megfejtés ott lehet valahol, hogy valószínűleg ez alapfeltétel, követelmény, elvárás. Kásler az alufóliasisak alá szorult fejével, meg a tízparancsolattal gyógyításával miniszter sem lehetett volna, ha nem illik ebbe a profilba.

Már csak röviden, mert kifutok az időből. Ukrajna megmutatta, hogy ha kell, ők is tudnak toporzékolni Szijjártó Péter módjára. Az Ukrajnában állomásozó magyar ügyvivőnek Orbán tusnádfürdői kijelentései miatt kellett magyarázkodnia – miszerint nem reális, hogy Ukrajna az Európai Unió és a NATO tagja legyen – , miután bekérették az ukrán külügyminisztériumba. Én már nem tudom követni, hogy most akkor a tisztelet hangján beszélés, vagy mások belügyeibe való beleugatás esete forog fenn, vagy mi a franc van, de az biztos, hogy az orbáni Magyarország EU-tagsága legalább tök reális. Vagy valami.

Ennyi fért ma reggeli műsorunkba, köszönöm a figyelmet, itt egy kis muzsika, jövünk vissza később!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!