Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még valami, amit nem értek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyáltalán nem állítom, hogy igazam van, nyitott vagyok az érvekre. Most – a saját eszem szerint – nem értem ezt az elektromos rásegítésű kerékpár-dolgot. Az én agyam szerint (amiből nincs túlságosan sok, de legalább az a sajátom) ez az eszköz nem olyasmi, aminek a megvásárlását közpénzből kellene támogatni. Sorolom, miért gondolom ezt: a bicaj lényege éppen az, hogy tekerni kell. Akkor környezetbarát. Az elektromos áramot meg kell termelni, az már önmagában nem környezetbarát akkor sem, ha nincs kipufogógáz a kerékpár működése közben. Az akkumulátor környezetszennyező. Aki életkora vagy fizikai állapota miatt nem tudja tekerni a pedált, az aligha tudja biztonsággal használni a kerékpárt, hiszen felszálláshoz, leszálláshoz és a kettő között is kell megfelelő fizikum és egyensúlyérzék. A három- és négykerekű kis elektromos mopedeknek látom értelmét, azt valamiért nehezebben mozgó, de azért járóképes emberek tudják használni, a bicajt szerintem nem.

Amennyiben az ilyen kerékpár inkább sporteszköz vagy – szerintem inkább – hobbikellék, akkor azt miért kell nekünk finanszírozni? Én az adómból inkább azokon segítenék, akiknek az élhetőbb mindennapjaihoz szükségük lenne egy rendes motoros kerekesszékre, de támogatás csak olyan eszközhöz jár, ami nem felel meg a célnak, vagy akiknek a kihordási időn belül szétesett a készülék, de csak ötévente kaphat támogatást újra, holott a régi már használhatatlan. Aztán szívesen támogatnám az adómból az ágyhozkötött betegek mozgatásához szükséges eszközöket, kádlifteket, különféle akadálymentesítő eszközöket. Az elektromos kerékpárt pont nem.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a kilencedik fordulója nyílik meg augusztus 2. és 6. között, a kormány eddig több mint 4,8 ezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 522 millió forinttal – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára vasárnap a tárca MTI-nek küldött közleményében.

 Schanda Tamás jelezte: az 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat következő szakasza augusztus 2-án reggel 8 órakor nyílik meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.
    “A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is” – fogalmazott Schanda Tamás.
    A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás.
    A dokumentumokat ebben a fordulóban augusztus 6. éjfélig lehet benyújtani – olvasható a közleményben. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!