Január 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Még néhány szó a külhoniak szavazatáról

Két hete írtam, hogy dilemmát fog okozni a felvidéki magyaroknál a sorosozás.

Mert hát egyik oldalról tudja, hogy a szlovákiai sorosozás egy kamu dolog, és jómaga a szülőföldjén a kormány korrupcióra épülő és gyilkossággal záruló politikája ellen tüntet, viszont akkor Magyarországon miért is szavazna a Sorossal és migránsokkal riogató Fideszre?

Ha viszont elfogadja Soros beavatkozásának magyarázatát mind Szlovákiában, mind Magyarországon, akkor elfogadja a Fico (aki idő közben lemondott) és Orbán kormány létjogosultságát, tehát folytatódik mindaz, ami eddig volt, azaz az állami szintű, szervezett harácsolás, lopás, sikkasztás. Érdekes szituáció.

Tűrjem-e, hogy az adómat és az ország uniós pénzeit elsíboló korrupt vezetők maradjanak, vagy álljak ki a korrupció ellen, küldjem a francba a becstelen kormányt? De akkor milyen erkölcsi jogcímen szavazok egy másik országban a szintén becstelen, korrupt, sorosozó kormányra, pártra?

Na, ez az eset mutatja be legjobban, hogy igenis mennyire számít, hogy csak ott lenne szabad szavazni, ahol adót is fizetsz és életvitelszerűen tartózkodsz az adott országban, viselve ezzel a szavazatod ódiumát. Kívülről, felelősség és minden nélkül könnyű szívvel adhatja le bárki a voksát, hiszen a kibicnek semmi se drága, viszont nekünk, magyaroknak, a külhoni magyarok szavazatai nagyon sokba kerültek/kerülnek, és nagyon fognak majd fájni.

V. Z. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.