Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még mindig van értelme hétről hétre azt hallgatni, hogy kinek miért nincs joga bírálni a szent kormányt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 890,629 forint, még hiányzik 2,109,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szájer József ereszcsatornán menekülésbe és az EP-mandátumáról való lemondásba fulladt, drogoktól sem mentes szexorgiás lebukása helyett (ami késik az jön), beszéljünk most valami sokkal kevésbé keresztény gyökérségről. Nekem Borkai meztelen seggének látványa után még idő kell egy kevés idő az emésztésre.

Tehát. Mielőtt az abszolút fideszes többségű parlament nekiállt volna átpréselni a gépezetén a mára betervezett nem kevesebb, mint húsz darab előterjesztést (köztük az Egyenlő Bánásmód Hatóság járványügyi megfontolásokból rendkívül sürgőssé vált megszüntetését, vagy éppen a pártállami kézivezérléssel irányított MTVA jövő évi 117, 7 milliárdos költségvetését), napirend előtti felszólalásokra is sok került az egyre szűkebb körben, de legalább egyre kevésbé tisztelt házban. Ahol az ellenzék képviselői egyebek mellett a közpénzek gyalázatos felhasználásáról, a kormány siralmas gazdaságpolitikájáról beszéltek, a kormány kivezényelt ügyeletes államtitkárai pedig reagáltak a felvetésekre.

Tény, hogy miután tegnap szintén jó munkát végeztek a nertársak, amennyiben megszavazták Jakab Péter zsák krumpliért házelnökileg kiszabott 4,4 millió forintos büntetését, majd amikor Tiborcz István miniszterelnöki vő korrupciótól bűzlő Elios-ügyéről beszélt volna, egyszerűen kikapcsolták a mikrofonját, és amennyiben közölték, hogy a Demeter nevű udvari nácit nem áll szándékukban meneszteni, ma is kitettek magukért.

Csak néhány példát hozok ide (via MTI) annak a régóta közszájon forgó evidenciának az alátámasztására, hogy mennyi értelme van (semennyi!) az abszolút fideszes többségű parlamentbe ellenzéki képviselőként egyáltalán bejárni, és úgy tenni, mintha ott egyenrangú felek korrekt párbeszédétől lenne remélhető az ország ügyeinek jó irányba fordítása. Békeidőben is gyalázat, ami megy, de egy ocsmány gazdasági pofáresés felé tartó világjárvány idején, egyenesen vérlázító. Íme:

  • Tordai Bence (Párbeszéd) felvetése: 2020 a fordulat éve, a „Fidesz-rezsim végének kezdete”. A fordulatot a nemzetközi politikai és gazdasági környezet változása és az ellenzék megosztottságának felszámolása hozta el. Donald Trump amerikai elnök választási vereségével fontos bástyája dőlt le Orbán Viktor nemzetközi támogatói rendszerének, a magyar miniszterelnök pedig az Európai Unióval folytatott szélmalomharcban „19-re lapot húzott”, a vétóval minden, a rendszere iránti eddigi jóindulatot felszámolt. Továbbá a nemzetközi gazdasági környezet is megváltozott, kiderült, hogy amikor valódi válsággal és nem képzelt ellenséggel kell megküzdeni, akkor a kormány rosszul teljesít. Nem utolsó sorban az ellenzék egyesítette erőit, deklarálta, hogy közös jelöltekkel és miniszterelnök-jelöttel indul 2022-ben. Megbuktatjuk a kormányt, és felszámoljuk az igazságtalan rezsimet, amit létrehozott – összegezte Tordai.

 

  • Dömötör Csaba, rogánista államtitkár reagálása: az ellenzék a járvány közepén is a 2022-es választási kampánnyal foglalkozik, nem az emberéletek és a gazdaság védelme érdekli, hanem a hatalmi marakodás. A magyar választók mondják ki a végső szót arról, hogy ki vezesse Magyarországot, és ez 2022-ben is így lesz. Amikor az ellenzék a győzelmi esélyeiről beszél, elismeri, hogy minden, amit a diktatúráról összehordtak, „egy nagy kamu volt”. Az ellenzék nem az akadályokat, hanem a saját elveit számolta fel, amikor összeállt azokkal, akiket korábban lenácizott. Ahol a baloldal kormányoz, ott most is megszorításokat hajtanak végre, a kerületekben emelik a parkolási díjakat, csökkentik az óvónők fizetését, megsarcolják a  piaci árusokat, de a főváros is drasztikus adóemelésen töri a fejét.

*

  • Demeter Márta (LMP) felvetése: a kormány fideszes magánalapítványokhoz szervezi ki a közpénzeket. A képviselő szerint a megbetegedések száma emelkedik, és egyre többen halnak meg a koronavírus miatt, eközben azonban a kormány azzal van elfoglalva, hogy fideszes magánalapítványokhoz szervezze ki a közpénzeket. Kijelentette: amint lehetőségük lesz rá, felelősségre vonnak mindenkit, aki részt vett a közpénzek privatizációjában. Azzal vádolta a kormányt, hogy képtelen érdemi és a hatékony intézkedéseket hozni a járvány kezelésével kapcsolatban.

 

  • Rétvári Bence, emberi erőforrás és államtitkár reagálása: az ellenzék segítség helyett csak kamuvideókat, álhíreket terjeszt és vádaskodik a járvány elleni védekezés kapcsán. Magyarország igenis sikeresen és eredményesen kezeli a járványt, hazánkban nem hallani olyan esetekről mint nyugat-európai országokból, ahol folyosókon fekszenek a betegek, és nincsen elég lélegeztetőgép vagy ágy. Magyarországon minden betegnek jut ágy, megfelelő személyzet és a lélegeztetőgép is. Az alapítványokkal kapcsolatban leszögezte: az elmúlt 10 évben a kormány stabil gazdaságot teremtett, a következő 10 évben pedig az a terv, hogy legyen olyan területek, amelyekben Magyarország világelső lesz. Mi ezt az egyetemekben látjuk, önök pedig ebben ellenérdekeltek – tette hozzá az SZFE-t és az egyetemi autonómiát önkényesen kinyíró kormánypárt államtitkára.

*

  • Varju László (DK) felvetése: Orbán Viktor gazdaságpolitikája megbukott. A magyar gazdaság zuhanóban van, 12 év alatt 12 ezer milliárddal nőtt az államadósság, 100 forinttal lett gyengébb a nemzeti fizetőeszköz és a valós munkanélküliség legalább 8 százalékos. A kormány mentőcsomagjának nagy része kamu, a vállalkozások és a munkavállók százezrei küszködnek, de nem kapnak valós segítséget az államtól. A pánikba esett kormány kapkod és maga teszi még mélyebbé a válságot. Bírálta, hogy a kormány 900 milliárd forintos devizahitelt vett fel, de ezt nem munkabértámogatásra, munkanélküli segélyre, 100 százalékos táppénzre, a családi pótlék  emelésére és a nyugdíjasok támogatására költi.

 

  • Schanda Tamás innovációs és technológiai államtitkár reagálásában visszautasította, hogy a „Gyurcsány-párt” képviselője megpróbálja kioktatni hitelfelvételről, foglalkoztatásról, államadósságról és szociális biztonságról a kormányt, miközben nincs még egy olyan párt, amely a politikai programjának részévé tette, hogy elvegyen egyhavi bért az ápolóktól, orvosoktól, tanároktól, közalkalmazottaktól, hogy csökkenti a családtámogatásokat és kórházakat zár be. Önök taszítottak szociális létbizonytalanságba sok százezer embert, és felvették az IMF gigahitelét, amiért cserébe újabb megszorításokat vállaltak – szavalta gépiesen a penészes szöveget Schanda, akinek az az orbánista dicsekvés is ráfért az orcájára, hogy kötvénykibocsátás azt mutatja, a magyar gazdaság stabil lábakon áll, úgy lehet finanszírozni az országot, hogy nem kell nemzetközi szervezetkhez fordulni.

Tíz éve ez megy.

Van akár egyetlen olyan pont, ahol az ellenzéki képviselők felvetései találkoznak az állampárt előre leírt, betanult, ezerszer ellőtt ócska elmúltnyolcévezéseivel?

Van akár egyetlen fideszes államtitkár fent nevezettek közül, aki megpróbált akárcsak távolról és érintőlegesen arról beszélni, amiről a problémafelvetés szólt?

Még mindig úgy gondolja az ellenzék (ezt a kérdést időnként szerintem fel kell tenni, hátha), hogy van értelme hétről hétre azt hallgatni, hogy kinek miért nincs joga a kormányt bírálni, ki a náci, ha a demeterista Fidesz nem az, ki hazudik és ki kapaszkodik a hatalomba?

Emberek halnak meg naponta százasával, százötvenesével és a magyar parlamentben az minősül munkának, hogy a Gyurcsány-párt és az ellenzék miért fogja be a pofáját, és konkrétan ki miért szégyellje magát?

Ott vannak a propagandahazugságokat meghazudtoló napi járványügyi adatok, ott van a recesszióba fulladt drámai valóság, amiről már azt sem tudják, hogy éppen mikor mit füllentettek, és mi még mindig azt hallgatjuk, hogy mi volt 2006-ban és 2009-ben, és hogy a kétharmados önkényt az ellenzék nem hagyja hatni, alkotni és gyarapítani?

Szerencsétlenek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!