Szeptember 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Matolcsy György szerint Magyarország ismét élen jár valamiben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,782,224 forint, még hiányzik 1,217,776 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újabb nap, újabb Matolcsy-okosság. Az MNB elnöke szerint elkezdődött Eurázsia korszaka, ami lényegében azt jelenti, hogy egyre nagyobb szerepet kapnak a kontinens országai, ezért együttműködésük is egyre fontosabbá válik. Ezzel persze nehéz lenne vitatkozni, hiszen a kelet-ázsiai gazdaság valóban igen komoly tempóban növekszik – noha ezekhez nem tartozik egyetlen olyan állam sem, amelyek vezetőivel Orbán olyan szívesen találkozgat -, azonban Matolcsynak nem ez volt az egyetlen magvas mondanivalója az idén első alkalommal megrendezett Eurázsia Fórumon.

Az egykori nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarország élen jár a Kelet és Nyugat közötti kapcsolatok kiépítésében. Hogy itt mégis mire gondolhatott, azt fel nem foghatom, hiszen Orbán vagy épp Szijjártó nevének felemlegetése a nyugati országokban nevetség tárgya. Egyiküket sem veszik komolyan, legfeljebb elviselik az erős nyugati országok, ezért Magyarországot fontos kapocsnak nevezni igen érdekes. Hogy a keleti szomszédainkkal – leginkább a diktatúrákkal – valóban jó kapcsolatot ápol Orbán azt nem tagadja senki, de más a helyzet, ha megnézzük Magyarország kapcsolatát mondjuk Szingapúrral vagy Dél-Koreával. Attól ugyanis, hogy Azerbajdzsán vagy Kazahsztán jó viszonyt ápol Magyarországgal, sokra nem megyünk.

Elkezdődött Eurázsia korszaka, az eurázsiai kontinens országai egyre nagyobb szerepet kapnak, együttműködésük egyre fontosabbá válik – mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az idén első alkalommal megrendezett Eurázsia Fórum konferencián szerdán Budapesten.

Az MNB elnöke kiemelte: az atlanti korszak után egy olyan új több száz éves korszak előtt állunk, ahol az infrastruktúra, az oktatás és a közgazdasági tudás kiemelten fontos lesz, ezért az eurázsiai kontinens országainak szorosabb összefogására van szükség. Magyarország élen jár a Kelet és Nyugat közötti kapcsolatok kiépítésében, az európai országok közül elsőként csatlakozott az Egy övezet, egy út kezdeményezéshez – hangsúlyozta Matolcsy György.

Az MNB elnöke elmondta: az atlanti korszak ötszáz évet ölelt fel, most egy másik, több száz éves történelmi korszak határára értünk, amelyben az eurázsiai országok együttműködése határozza meg a fejlődés menetét. Matolcsy György rámutatott: furcsa tény, de az euró megjelenése, bevezetése nyitotta meg az eurázsiai államok szorosabb együttműködését. Az euró ugyanis konkurenciát jelent a dollár számára a világ pénzpiacain, az eurázsiai országok egyre gyakrabban eurót használnak az egymás közötti elszámolásban.

A jegybank elnöke kiemelte: a hiány korszakának vége, most a bőség időszaka következik, az információ, az energia, a nyersanyagok egyre olcsóbbakká válnak. Eurázsia államai közös pénzt használnak majd a jövőben, amely digitális lesz, az aranyon és az elektromosságon alapul majd – jelezte Matolcsy György. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!