December 6,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Más országokban ebbe nem csupán a Matolcsyhoz hasonló unortodox futóbolondok, de a komplett kormány belebukott volna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 287,293 forint, még hiányzik 2,712,707 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

De gyönyörű!

Összeolvadt a Magyar Nemzeti Bank által alapított alapítványok közül a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) és a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA), feladataikat az újonnan létrejött Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány (PADS) fogja ellátni – közölték az alapítványok az MTI-vel szombaton.

A közlemény szerint az új alapítvány ötvözi a korábbi két alapítvány céljait és teljes vagyonát. 

Emlékeztetnek, hogy a Pallas Athéné Alapítványokat az MNB a 2014-ben megalkotott Közgondolkodási Programjának részeként hozta létre, amelynek célja többek között, hogy emelje a magyarországi közgazdasági oktatás színvonalát és növelje az általános közgazdasági műveltséget oktatási programok szervezésével, kiemelkedő tehetségek egyéni gondozásával.

Az alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. egy nappal korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az alapítványok 4,316 milliárd forinttal gyarapították vagyonukat alapításuk óta. A vagyongyarapodás mellett 6,8 milliárd forint értékben több mint 1300 oktatási, tudományos pályázatot támogattak.

A június 30-i állapot szerint az alapítványoknak juttatott összesen 266,4 milliárd forintnyi vagyon értéke 270,716 milliárd forintra nőtt. Az alapítványok és az általuk alapított gazdasági társaságok összességében 96,721 milliárd forintot ingatlanban, 63,983 milliárd forintot befektetési jegyben, 59,869 milliárd forintot vállalati kötvényekben, 25,350 milliárd forintot állampapírokban és 24,793 milliárd forintot bankbetétben tartanak.

Az Optima közleményében felidézte, hogy az alapítványok a rájuk bízott vagyont nem költhetik el, csak befektethetik, és annak hozamát használhatják fel tevékenységük finanszírozására. (MTI)

Azért idézzük fel a dicső múltat! Ezek az alapítványok már a létrejöttükkor zseniálisak voltak. Az MNB feladata nem az, hogy üzleti tevékenységet folytasson, ennek ellenére Matolcsy Rómeó simán alapítványokba és az alapítványokon keresztül alapítványkezelőkbe tolta azt az árfolyamnyereséget, amit azok az emberek fizettek meg, akik elveszítették ennek örömére az autójukat, lakhatásukat (a kilakoltatások ma is vígan zajlanak), egész életük munkáját, de minimum belerokkantak a megemelkedett törlesztőrészletek fizetésébe. Na, ezek az alapítványok ebből jöttek létre.

Az Optima közleményében felidézte, hogy az alapítványok a rájuk bízott vagyont nem költhetik el, csak befektethetik.

Ó, de csodálatos! Nem is költik el, legfeljebb kétszeres áron vásárolnak ingatlanokat a csókosoktól. Szóval nem költötték el a pénzt, csak befektették. Értem.

Azt már meg sem említem, hogy Matolcsy Rómeó mára hites felesége – akkoriban még szeretője, az elhasznált nej kapott egy települést fájdalomdíjként -, valamint a hölgy édesanyukája és testvére igen jól eléldegélt az alapítványok ölében, de még Polt Péter kedves felesége is ott sertepertél két alapítvány vezetőségében.

Mindezek fényében könnyfakasztóan szépséges a fenti közlemény, amennyiben úgy beszélnek erről az egész dologról, mintha az ország érdekében, teljesen legálisan működő valamiről lenne szó, nem pedig egy újabb módszert látnánk a közvagyon fosztogatására. Parádés. Az meg főleg, hogy sokan el is hiszik, hogy jól van ez így. Más országokban ebbe nem csupán a Matolcsyhoz hasonló unortodox futóbolondok, de a komplett kormány belebukott volna. Még Afrikában is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!