Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Más körülmények között a fejemet verdesném a falba, de ezen már csak röhögni tudok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,105,377 forint, még hiányzik 894,623 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bumm! Jó reggelt, kis örömök is örömök, végre mondhatom a csütörtököt. Egyben üdvözlök mindenkit ebben a felszámolhatatatlannak látszó diliházban, ha úgy tetszik, a pajkaszegi Kakaós briós szobor hazájában! Próbálom nagy ívben kerülni a közhelyeket, de nem egyszerű: basszátok meg, amilyen országot ti csináltatok ide néhány retkes év alatt, olyan a világon nincs. Csak ebben például az a tragédia – ITT a szaralakú briós története -, hogy egy nem létező település nem létező szobrának felújítását célzó törvényjavaslatot ugyanazzal a lendülettel söpörnek le az asztalról (el se olvassák, megnézik, hogy ki nyújtotta be, és félrebasszák), mint mondjuk az otthonápolás foglalkoztatási jogviszonyként való elismeréséről szóló, emberek ezreinek életét közvetlenül és véresen komolyan érintő javaslatot. Mert ezek az utasításokat bégetve végrehajtó szavazógépek, ezek a kétharmadban ücsörgő arrogáns gecik pontosan ennyire vesznek komolyan minden ellenzéki beadványt, mint az említett két esetben: semennyire. Se isten, se ember, csak a gennyes, cinikus hatalmi érdekük.

Egy barátom kérdezte tegnap, miután kiderült, hogy Simicska megszabadul az Orbán Viktorral vállvetve összeharácsolt gazdasági érdekeltségeitől és átad mindent a rezsim-kompatibilis, nem geciző Nyerges Zsoltnak, hogy szerintem ez azért van, mert haldoklik az ember? Voltak korábban a ramaty egészségi állapotára vonatkozó hírek, a kérdés nem feltétlenül alaptalan. Mivel nem szoktam együtt lógni Simicskával, erre a felvetésre nem tudtam érdemben válaszolni, viszont szerintem a magyarázat ennél sokkal földhözragadtabb: Simicska most vette tudomásul a nyilvánvalót. Politikai projektje megbukott, ő már a büdös életben nem kerül a hatalom közelébe, ezért – ha a korábban neki alanyi jogon járó közpénzek hiányában nem akar mindent is elbukni – számára ez az egyedüli jó döntés. Ezt főleg azok kedvéért mondom, akik elhitték egyetlen szavát is ennek a nagyszerű embernek, akik abban reménykedtek, hogy Simicska Lajos azért borított asztalt, és állt neki üvöltve gecizni, mert végtelenül aggasztotta és elege lett abból, amit a kollégiumi szobatársa művel ezzel a jobb sorsra érdemes országgal. Egy büdös francot. Simicska a saját, különbejáratú, mocskos érdekeit tartotta szem előtt. Akkor is, azóta is, most is. Ha a kétharmados fideszes győzelem másnapján, a Magyar Nemzet meggyilkolása kapcsán ez még mindig nem volt nyilvánvaló, akkor most legalább az lehetne. Miután a közterületi reklámhelyekben utazó cégétől is megszabadul, a nyilvánosság ezen része is megszűnik létezni. Ezután már tényleg egységesen mindenhonnan a fideszes propaganda üvölt majd. Az Index és a Hír TV (féknyúznak nem nyilatkozom) borítékolható sorsára ugye nem kell már külön kitérnem? Aki még mindig nem érti: Nyerges Zsolt csak parkolópálya, a következő lépésben minden megy Mészáros Lőrinchez.

Szerencsére ez a kéményen drogozó, demokráciára, jogállamiságra és egyéb megzabálhatatlan haszontalanságokra tök immunis magyar nemzetet pont ugyanolyan hidegen hagyja, mint az Európai Unió – öntudatlanul a pusztulásba menetelő – különböző politikai érdekcsoportjait. Úgyhogy ma minden bizonnyal megtudjuk, Orbán hogyan alázta meg látványosan és félreérthetetlenül Berlinben Angela Merkelt. Mer’ a magyar emberek és a keresztény kultúra, és nem engedjük és a többi lábszagú kamu- és fedősztori. Most megint úgy érzem, elveszett ez az egész ügy. Mert az valahol hihetetlen világbajnok aberráció, hogy a uniós támogatásokból hízó, korrupt, gátlástalan kelet-európai diktátorkezdemény kétharmadokon át zsarolja Európát, kavarja, habosítja az oroszbarát fekáliát és ő szabja a feltételeket. Hogy tudniillik Magyarország semmilyen kétoldalú megállapodást nem köt Németországgal addig, amíg Ausztria és Németország között nem születik megállapodás. Helyes, éjjen a miniszterelnök úr, aki megvéd minket. Köszönjük neki.

Bár Novák Katalin nagyságának köszönhetően megtudhattuk, hogy a szereptévesztett, aljas legfőbb közszolga Rogán, Vajna és őkelme társaságában vígan borozgatott Bajorországban (Leslie Mandoki kertipartiján), úgy egyébként Magyarországon titkos, hogy a miniszterelnök mikor, hova, mennyiből utazik az adófizetők pénzén. Ezt onnan lehet tudni, hogy sem a TEK, sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda, sem Pintér Sándor belügyér hosszú hónapok óta nem hajlandó elárulni (sem közérdekű adatigénylésre, sem képviselői kérdésre), hogy Orbán pontosan hány hivatalos külföldi utazást tett tavaly, hova ment el és mindez mennyibe került. Az egyes szervek és nyúlványok hárítják a felelősséget, mindenki kussol, senki nem érzi magát kompetensnek a kérdésben, de közben azt hazudják, hogy a miniszterelnöknek minden hivatalos külföldi útja nyilvános, és ezekről az Orbán-kormány minden esetben tájékoztatást is ad. Hazugság. A kormánynak a saját honlapján hivatalból közzé kellene tenni ezeket az adatokat, ám a nyilvános dokumentumok között nincs ilyen elszámolás,  a Miniszterelnökség éves költségvetési beszámolói közül konkrétan a 2015-ös az utolsó. És az istenadta népnek jól van ez így.

Meg az is jól van, hogy egy, a szájába adott dohos szólamok mechanikus visszaöklendezésén kívül semmi máshoz nem értő szellemi és erkölcsi nyomoronc kiáll és eldanolja, hogy miért gyenge a forint. Na, miért? Hát mert az ellenzék. Hollik István matricázó művész következik:

Hazug és álságos, hogy éppen azok beszélnek a forintról, akik nem szavazták meg a forintosítást és kiszolgáltatták a magyar családokat a devizaspekulációnak. Amikor 2010 után a parlament a devizahitelek forintosításáról szavazott, az ellenzék azt nem támogatta, a szocialistáktól kezdve az LMP-n, a DK-n át a Jobbikig elutasították a forintosítást.

Ja, és hogy most, 2018 júliusában miért kibaszott gyenge a forint? Azt nem tudtuk meg, Holliknak azt nem írták fel a papírjára.

Miközben a Direkt36 éppen most írta meg, hogy Kína után Vietnamban is reklámozzák az új magyar bevándorlási bizniszt a kötvényprogram szereplői (ezt a programot állítólag nem támogatja az állam, de kurvára nagyon érdekes, hogy az üzletet részben ugyanazok a cégek bonyolítják, akik a Rogán-féle kötvényprogramban is részt vettek), a Kúria kimondta: közérdekből nyilvános adat, hogy hány letelepedési kötvényt jegyeztek a kereskedő cégek. Egyes becslések szerint eddi azt lehet tudni, hogy a kötvényüzlet közel 160 milliárd forintot hozott a cégeknek, miközben a gazdag bevándorlók (leginkább kínai, orosz, arab) számára kitalált, Rogán Antal-féle papíron 17 és fél milliárd forintot bukott a magyar állam. Azt is tudjuk, hogy összesen nyolc ilyen cég van, ebből egy kivételével mindegyik offshore helyszínen van bejegyezve, azt viszont nem tudjuk, hogy az egyes cégek ebből mekkora profitra, mekkora bevételre tettek szert. Igaz, hogy a törvények, bírósági ítéletek elvileg mindenkire vonatkoznak, láttuk, hogy amikor a bűnbanda szennyeséről van szó, hajlanak azok az istenverte törvények és ítéletek, mint a valóság.

A végére egy kis színes hányinger. Novák Katalin családügyi izé, aki Orbán nyomában liheg éppen Németországban, válaszolt a liberális Bősz Anettnek, aki nyílt levélben invitálta őelőítéletességét, vegyen részt az idei Pride-on, hátha segít kiheverni a fóbiáit. A Fidesz pillanatnyilag legmagasabbra kapaszkodott női tagja válaszolt: nem, szó sem lehet róla. (Szerintem se menjen, még a végén elkap valami fertőzést). A válaszlevél teljes egészében is szórakoztató, de idézek egy részt belőle:

Sajnálom, hogy az egymás iránt szükséges tiszteletet néhányan hajlamosak kizárólag egy irányban értelmezni. Amikor egyes országokban betiltják a lányok szoknya-viselését, amikor az édesanyát nem lehet édesanyának, az édesapát édesapának szólítani, amikor gyerekeket eszközként használnak ideológiai küzdelmekhez, akkor nem emberi jogokról, nem tiszteletről, hanem éppen ellenkezőleg, tiszteletlenségről és a jogok elvitatásáról van szó. 

Nekem fogalmam nincs, hogy miről beszél ez a nő, de szégyellem magam helyette is, mert aki ilyen hallucinációkkal kénytelen együtt élni, annak nagyon szar lehet minden egyes napja. Remélem, nem a gazdájára gondolt, aki gyerekek hadán verekedte át magát a választási kampányban és használta őket olcsó biodíszletként az ideológiai küzdelmeihez. Ehh. Buták vagytok, mint a csillagtalan éjszaka, de legalább büszkék is arra, hogy jó pénzért csaholva-szűkölve retteghettek reggeltől estig. Ajánlok is rögtön egy olvasmányt ebben a témakörben, ingyen reklámozom a szellemi nyomort. A színes-szagos buzerancia-agymosást énekelte meg a költő, ami indokolt is, mer’ a buzik meg akarják hamisítani a népmeséket is, ott tartunk. Más körülmények között a fejemet verdesném a falba, de ezen már csak röhögni tudok, nini:

A nők közötti barátságra vágyó hagyomány- és múlthamisítóknak pedig javasoljuk Szapphó irodalmi hagyatékát. Az ókori hellén hagyományban benne van az ilyesmi, mert benne volt az életmódjukban is, az európai hagyományból pedig azért hiányzik, mert nincs benne az európai életmódunkban.

Jól van akkor. Köszi mindenkinek, aki elvergődött idáig az olvasásban, tudom, hogy a fele is sok lett volna. Ettől függetlenül később még visszatérünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!