Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Maruzsa Zoltán: A Belügyminisztérium elkötelezett az oktatás minőségének javításában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na persze nem arról van szó, hogy megemelnék a tanárok fizetését, mint ahogy arról sem, hogy leállnának a kirúgásokkal. Dehogy. Maruzsa annyit jelentett be csupán, hogy a szülők véleményezhetik a tanárokat egy skálán, amely alapján majd értékelni tudják az oktatás helyzetét. Az nem érdekes, hogy sok helyen tanár sincs, aki a tantárgyakat oktathatná a gyermekeknek, a fontos most az, hogy kérdőíveket küldözgessenek vissza a drága szülők. Na nem arról, hogy mit gondolnak a magyar oktatás helyzetéről, min javítanának, dehogy, pontokat adhatnak a pedagógusokra – már ha van épp olyan ott, ahova a gyermekük jár -, és az iskolára is. Azt már csak megemlítem, hogy ezt is felhasználhatja arra a kormányzat, hogy a rosszul értékelt tanárokat elbocsássa a hivatalából. De rossz az, aki a rosszra gondol, ugye.

A Belügyminisztérium elkötelezett az oktatás minőségének javításában, ezért tulajdonít jelentős szerepet a szülői vélemények, javaslatok megismerésének – mondta Maruzsa Zoltán, a tárca köznevelési államtitkára csütörtökön az MTI-nek.

A szülői kérdőív egyebek mellett a szülők, a gondviselők véleményét kérdezi arról, hogy saját tapasztalatuk szerint milyen a pedagógusok értékelési gyakorlata. A szülők számára ez az egyik legfontosabb visszajelzés gyermekük óvodai, iskolai teljesítményéről, fejlődéséről – fűzte hozzá az államtitkár. Maruzsa Zoltán szavai szerint a pedagógus írásos és szóbeli értékelése, iskola esetén a kapott osztályzatok, az értékelés rendszeressége és megalapozottsága alapján láthatja a szülő, melyik tantárgyakra érdemes nagyobb figyelmet fordítani.

“Az értékelés egyúttal a gyermek jellemének, hozzáállásának formálására is alkalmas eszköz, ezért célszerű a fejlesztő értékelés alkalmazása, amelyben a gyermek is érzékeli, hogy a kapott értékelés a fejlődését szolgálja, nem egy önmagában álló, pusztán számszerű ítélet a teljesítményéről” – fogalmazott. A kérdőívet már több mint 100 ezren töltötték ki, ilyen széles körben még soha nem mondhatták el a szülők, gondviselők véleményüket az iskoláról – ismertette Maruzsa Zoltán.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!