November 30,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már megint üldözés van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem igazán követem Gyurcsány Ferenc ténykedését, Nacsa Lőrinc hőbörgéséből pedig szokás szerint nem derül ki, hogy mire reagál, lehet találgatni. De ha a DK vezetője felemelte a szavát a szakrális, klerikális állam ellen, amilyen irányba igyekszik tolni az országot a kormány, akkor nagyon jól tette. Mindegyik ellenzéki párt be van szarva attól, hogy véleményt nyilvánítson az egyházi térhódítás ellen. Kerülik, mint a forró kását. Szerintem tévesen, hiszen nem a hívő emberek jogainak csorbításáról van szó, hanem arról, hogy Magyarországon az egyház befolyása, a kormány és az egyház hatalommegosztása egészen középkori állapotokat hoz létre.

Senki – biztos vagyok abban, hogy Gyurcsány Ferenc sem – beszél arról, hogy az állami feladatokat vállaló és ellátó egyházi intézmények ne kapjanak állami forrásokat ezekre a tevékenységekre. Kapjanak. Pontosan annyit, amennyit egy állami iskola, önkormányzati idősotthon kap. De villámgyorsan tenni kell valamit az ellen a törekvés ellen, hogy a magyar adófizetők pénzét és a közvagyon egy részét kérdezés nélkül az egyháznak adja át a kormány cserébe azért, hogy az egyház segítsen megtartani Orbánnak a hatalmat. Minden tiszteletem a hívő embereké, de nem az egyházé. Senkinek nincs joga senkit üldözni a vallásáért, de azért sem, ha nem vallásos. Nálunk ez utóbbi bevezetése zajlik, ennek véget kell vetni.

Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat – kommentálta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese az MTI-nek csütörtökön Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzését, amelyben a DK elnöke többek között azt a kérdést vetette fel, lehet-e kritizálni az egyházakat.

   Nacsa Lőrinc azt mondta: Gyurcsány Ferenc rendszeresen minden fórumot megragad, hogy támadja az egyházakat, és “a legsötétebb korokat idéző módon felszólít, vádaskodik, fenyegetőzik, Marosán György és Rákosi is csettintene a jó tanítvány hallatán”.
    Az országot tönkretevő volt miniszterelnök ráadásul kormányon ki se fizette az egyházi iskoláknak jogosan, szerződés szerint járó forrásokat, és azóta is támadják az egyházak társadalmi tevékenységét és a nekik adott állami támogatást – tette hozzá a kormánypárti politikus.
    Nacsa Lőrinc felhívta a figyelmet arra, hogy az állami támogatásból az egyházak diákokat oktatnak, időseket látnak el és közösségeket szerveznek.
    “Ne legyen kétségünk, ha jönne az árnyékkormány, akkor újra lenne Állami Egyházügyi Hivatal. Arra kérjük Gyurcsány Ferencet, hogy ne vegye a szájára az egyházakat” – fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!