Május 20,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már megint szülni kell, de szaporán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,285,802 forint, még hiányzik 1,714,198 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Annyira gyönyörűeket mondott Novák Katalin – akit én személyesen is nagyon nagyra tartok, mert végtelenül okos -, hogy nem lehet könnyek nélkül olvasni az erről szóló közleményt.

Már csak azt lenne jó valahogy elérni, hogy ezek a nagyszerű gondolatok – védés, gyarapodás, biztonság – ne csak bizonyos családokra vonatkozzanak (gondolok itt kiemelten az Orbán, Tiborcz, Vajna, Mészáros, Rogán, Lázár, Szijjártó vezetéknevet viselő famíliákra), hanem úgy általában mindenkire. Tudása, szorgalma, teljesítménye szerint mindenki elérhesse a céljait. Mármint ez lenne a minimum. De ez nem így van. Novák Katalin is megtapasztalná, ha nem helyezkedett volna olyan ügyesen, ahogy, hanem egyszerű többgyermekes szülőként próbálna megélni a munkájából egy nógrádi, szabolcsi, borsodi, vagy akárhol lévő településen.

A magyar modell pillanatnyilag így fest: a felső ezer lerabol mindent, a következő tízezer jól megél ebből, a fiatalok ész nélkül menekülnek az országból, a maradék pedig kapja a szóvirágokat csokorban. Például a milliós fizetéssel megtámasztott Novák Katalintól.

Miközben szeretett kormányunk egyik konferenciát a másik után tartja – közpénzből, mi másból? – a lenézett hülye civilek beleszakadnak abba az emberfeletti erőfeszítésbe, hogy segítsenek a kilátástalan helyzetben lévő honfitársainkon. Családokon, gyerekeken is. Konferenciát ugyan nem rendeznek, csak gürcölnek, hogy kevesebben éhezzenek, fázzanak, vagy dobják el az életüket, mert nem látnak más megoldást. Csak szólok.

A család az egyik legnagyobb nemzeti kincs, amit ápolni, védeni, gyarapítani kell – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön egy nemzetközi konferencián, Veszprémben.

Novák Katalin a vasárnapig tartó IX. Családkongresszus nyitónapján kiemelte: egész Európában alacsony a gyermekvállalási kedv, ezért különösen fontos, hogy olyan magyar modell legyen, amelynek lényege, hogy “odafigyelünk a fiatalokra, a családokra, s amelynek eredményeként megőrizzük és gyarapítjuk nemzeti kincsünket, a családot”. 
    Ezt célozza egyebek mellett a jövő évi költségvetés is, amelyben 2 ezer milliárd forintot meghaladó összeg jut a családok támogatására – tette hozzá.
    Közölte: az Európai Unióban 100 családban 160 gyermek, Magyarországon pedig 150 gyermek születik átlagosan, ami elmarad a kívánatos 200-as átlagtól. Ezért nagyon fontos szem előtt tartani a “közös európai felelősségünket” – húzta alá.
    Szavai szerint a “kincsünk a család” jelmondat, amelyet a konferencia mottójának választottak, jól mutatja, hogy felülmúlhatatlan értékről van szó. Hangsúlyozta: ezt az értéket nem elég csodálni, védeni kell, hiszen el is lehet herdálni. 
    Egy családi környezetben készült fénykép sokkal többet árul el valakiről, mint egy hivatalos fotó, egy gyermek születése, a család gyarapodása pedig az élet legfontosabb pillanata – fogalmazott Novák Katalin.
    Fontosnak nevezte, hogy családközpontú legyen az ország, “ezért a célért a kormány együtt dolgozik a családszervezetekkel”.
    Előadását követően Novák Katalin Pro Familiis díjat adott át Anna Záborská szlovák európai parlamenti (EP-) képviselőnek. A kereszténydemokrata politikust az EP-ben a családok érdekében végzett tevékenységéért, valamint a családok jövőjét érintő konferenciák szervezéséért díjazta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.
    A vasárnapig tartó konferencia szakmai előadásokkal, családi és gyermekprogramokkal folytatódik. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!