Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már kevesebbel is beérik az elvtársak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó ebédhez szól a napi rablómese. Változtatás nélkül közöljük a szombati hurráéljen rovatunk alapját képező hurráéljent:

Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen

A kormány stratégiai célja, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik legélhetőbb országa legyen – hangsúlyozta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az 56. Közgazdász-vándorgyűlésen szombaton, Debrecenben.

Rákossy Balázs rámutatott: ehhez javítani kell az ország versenyképességét, meg kell őrizni a makrogazdasági stabilitást, a fenntartható növekedést, növelni kell a magyarországi vállalkozások hatékonyságát, tovább kell folytatni a bérek emelését. 

Az államtitkár jelezte: a tartós növekedés érdekében egyúttal erős magyar vállalkozásokra van szükség, a munkát terhelő adókat alacsony szinten kell tartani, és el kell érni, hogy az oktatás és a munkahelyek minősége is javuljon. (via MTI)

Jó, egyrészt ha tudja valaki, hogy kicsoda az a Rákossy Balázs, akkor én kérek elnézést.

Kettő: Orbán Viktor 2017. szeptember akárhányadikán kijelentette, hogy a matolcsyzmusnak köszönhetően 2030-ra lehagyjuk az osztrákokat és más uniós országokat is. Kijelentő mód.

Három: Matolcsy György, a matolcsyzmus élő szobra 2018. március valahányadikán azt állította, hogy csak 2050-re fogjuk utolérni  nyugati szomszédunkat.

Most 2018. szeptemberét írjuk és miután korábban egy fél év alatt 20 évvel romlottak az esélyeink arra, hogy a migránsok által nyomorba döntött szomszédos országot (amelynek fővárosa évek óta a világ legélhetőbb városa!) kenterbe verjük, mire véljük ezt a szerényke, vágyvezérelt halandzsázást?

Már elég lenne, ha csak a legélhetőbb országok egyike lennénk? Nem úgy volt, hogy már most is mi vagyunk a gazdasági motorja (+ a V4-es sikerországok) Európának?

Ja, nem vagyunk. De hova tűnt az ellentmondást nem tűrő kijelentő mód? Már kevesebbek is beérik az elvtársak? Már csak kívánják azt, amiről korábban teljes bizonyossággal állították, hogy bekövetkezik? Végül is 2030, vagy 2050 már olyan mindegy. Ha így folytatják, lesz az 2073 is. Nekik olyan mindegy. Csak addig kell már valahogy kibírni, aztán utánuk az özönvíz.

Számukra már most is ez Európa messze legélhetőbb országa. Annyi gazemberséget, amennyit itt következmények nélkül lenyomtak a populáció torkán nyolc év alatt, sehol máshol nem úsztak volna meg. Nyugodtan hátra lehet dőlni és sóhajtózni, jósolgatni, vágyakozni tovább. Az eddig is bejött.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!