Október 24,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Már haloványlila, orgonaillatú fingunk sincs, hogy talán másképp is lehetne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,656,490 forint, még hiányzik 1,343,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hazaáruló. Gazember. Tolvaj.

Mocsok. Bűz. Szenny.

Aljas. Bérenc. Gyáva.

Rettegés. Erőszak. Nyomor.

Csúszómászó. Szélsőséges. Csürhe.

Elmúttnyócév. Bukottkormány. Elmebeteg.

Ezek sosem fogják megérteni, hogy…

Az ő sötét szellemi trágyadombjukon…

Ha ezeknek a kezébe kerül, akkor…

Ezek polgárháborút akarnak, vért akarnak…

Mind csak a maga hasznát lesi…

Szolgálják a gazdájukat…

Tudjuk, ki pénzeli őket…

Sarokba szorított vadállatok…

Ocsmány, lábszagú férgek…

Szerintem én bizonyos mértékig perverz vagyok. Merthogy szándékosan olvasok kormánypárti és ellenzéki sajtót is, hadd ne egymás tükréből ismerjem meg őket, hanem inkább első kézből. Úgy sokkal tanulságosabb, kétszer annyi ideig elszórakoztat, és ha nyomtatott sajtó formájában kerül a kezembe, akkor dupla mennyiségű klozettpapírnak örvendezhetek.

A fenti kis fogalomlista pedig, kéremszépen, a tanulság. Ugye, milyen szívet melengető ezt végigolvasni így egybegyűjtve? Színes, illatos kis szóvirágok, csokorba szedve. Kortünet. Kórtünet. Ugyanis mindegyiket előszeretettel használja jobb- és baloldali, kormánypárti és ellenzéki sajtó és politika egyaránt. Egymásra. Az még hagyján… de ránk is. Mindannyiunkra, ezért, azért, amazért. Meg mi is, egymásra. Mindenki mindenki ellen, mert úgy érdekesebb. Vagy mert már haloványlila, orgonaillatú fingunk sincs, hogy talán másképp is lehetne.

Az az óvodás versike jut eszembe, hogy „aki mondja másra, az mondja magára…”. De itt sajnos nem lesz csendespihenő, kakaó, meseolvasás. Csak egy országnyi frusztrált, nagykorú óvodás, akik még mindig nem jöttek rá, hogy hogyan kell civilizált, demokratikus társadalmat játszani.

Goitein Vera 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!