Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már csak ennyire futja?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a Fidesz ma(is) dedósat játszik, és olyan nevetséges közleményekkel bombázza az MTI-t, amelyeken maximum mosolyogni lehet, annak egy szavát sem érdemes komolyan venni. A Fidesz szerint nem a kormány, hanem Márki-Zay Péter vitte csődbe Hódmezővásárhelyt, ami – véleményem szerint – a tegnapi Partizán adására érkezett válaszreakció lehet. Gulyás Márton a járvány időszakában felcsapott közszolgálati médiának, ha már a közpénz milliárdokból finanszírozott MTVA-nak ez nem megy. A Partizán című műsorban tegnap megszólaltatták Karácsony Gergelyt, Márki-Zay Pétert és Neményi Andrást a járvánnyal kapcsolatban. Itt elhangzott, hogy ha a jelenlegi helyzet tovább tart, augusztusra elfogy Hódmezővásárhely önkormányzatának a pénze, mivel a kormány segítségnyújtás helyett megszorításokkal sújtotta őket. Ez egyébként nem csak Vásárhelyre igaz, de ez most mellékes. Lássuk a Fidesz dedós reakcióját a Márki-Zay Péter által elmondottakra.

Nem a kormány, hanem Márki-Zay Péter vitte csődbe Hódmezővásárhelyet – közölte kedden a Fidesz helyi szervezete az MTI-vel.

A közlemény szerint “szemenszedett hazugság”, hogy a kormány elvonása miatt ment csődbe Hódmezővásárhely. A gépjárműadó és a parkolási díj valós elvonása összesen mintegy 150 millió forintot jelent Hódmezővásárhely 16 milliárdos költségvetésében. A valóság az – írták -, hogy a járványhelyzet “lerántotta a leplet” arról: Márki-Zay Péter az elmúlt két évben csődbe vitte a várost, és a polgármester “most megpróbálja kihasználni a járványhelyzetet arra, hogy saját alkalmatlanságát elfedje”.

Azt írták: a korábbi fideszes városvezetés 2018 márciusában stabil gazdasági helyzetben, hitel nélkül, jelentős tartalékokkal, valamint a város számláján lévő mintegy 3 milliárd forinttal adta át Hódmezővásárhely vezetését Márki-Zay Péternek. A polgármester “két év alatt felélte az önkormányzat tartalékait”, olyan felesleges beruházásokra pazarolta el a város pénzét, mint a közgyűlési szavazatszámláló rendszer kiépítése, ami 15 képviselő szavazatának megszámolásához kell, vagy a polgármesteri hivatalba tízmilliókért kiépített mágneskártyás beléptetőrendszer, illetve a “haveri cégeknek” adott több tízmilliós informatikai megbízások.

A polgármester elpazarolta a város pénzét, és egyetlen forint többletforrást sem hozott a városba. Márki-Zay Péter most több száz önkormányzati dolgozó bérét veszi el, és a vásárhelyi családokkal fizetteti meg “saját alkalmatlanságának árát”. Nem a 150 milliós elvonás, hanem Márki-Zay Péter kétéves pazarló, felelőtlen és alkalmatlan gazdálkodása miatt nem tud bért fizetni a város augusztustól – áll a közleményben. (MTI)

A beszélgetést egyébként alább tudják megnézni olvasóink:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!