December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Majdcsakleszvalami

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugarat, jó reggelt, szép napot mindenkinek! Tegnap lezajlott Lukasenka békemenete, ahol a hivatalos adatok szerint 65-70 ezer ember jelent meg. Szakértő becslések szerint ennek a fele sem, jó az 3 ezernek is. A fotók alapján a fele is erősen túlbecsültnek tűnik. A belarusz elnök lemondását követelő tömeg este hatkor nagyjából 200-250 ezer lehetett, szintén nem hivatalos becslések szerint. Ahogy az rendes diktátoroktól megszokott, külföldi ellenség támadt a belarusz népre, ám majd az atyácska megvédi őket. Gondolom, főleg akkor, ha Putyin kollégája besegít.

Jut is eszembe, állítólag nálunk is várható utcára vonulás. Én ugyan nem néztem Bayer műsorát, de a vadpajtások szerint belengette a lovagkeresztes, hogy jövő ősszel a jobboldal utcára vonul, ha kell. Azt most meg nem tudnám mondani, mi köze Bayernek a jobboldalhoz és mi a fenéért vonulnának utcára akár a híres nemzeti író, akár Orbán Viktor érdekében. A szélsőjobb nem azonos a jobboldallal és nagy valószínűséggel ez egy év múlva sem fog érdemben változni.

Visszatérve Fehéroroszországra: valahogy a lakájmédia nem érzi különösebben fontosnak, hogy beszámoljon az eseményekről. Igaz, Szijjártó Péter a rá jellemző határozottsággal és karakánsággal állt ki a magyar kormány véleményével a nyilvánosság elé, ami ez esetben a Facebook. Gondolom a nagy melegre való tekintettel most elmaradt a toporzék, a mi Petink azt mondta (ezt most én foglalom össze, hogy rövid legyen): majdcsakleszvalami.

A toporzékolásügyi teremfocista közösségi oldalán kószálva találtam valamit, ami elgondolkodtatott. Nem Szijjártó mondta vagy írta, az ő kijelentéseinek értelmezése nem szokott túlzottan sok agysejtet igénybe venni, hanem egy kommentben olvastam:

Péter ebbe nem kéne bele avatkozni,mert jönnek a választások és Magyarországon ugyan ez fog történi! Mindegy hogy milyen fölénnyel myerünk majd,ezek már felvannak készülvel majd a káoszra,és az ordibálásra,hogy lenyultátok a választást! A liberálisok képtelenek elfogadni a többség döntését,és csakis olyan kormányt akarnak akiknek ők szabják meg hogyan legyen! Majd emlékezzetek 2022-ben,hogy Pest ugyanolyan káosz állapotban lessz,mint most Minszk! Ez a fogatókönyv már régen meg van irval ahogyan a covid-19 története is!!! És ha majd nem lépnek fel ellenük kellőképen az nagy cirkuszt hagy majd maga után!!!

Nem kétlem egy pillanatig sem, hogy a hozzászólást író Miklós nevű úr valódi Fidesz hívő. Már a helyesírásából látni a nemzeti elkötelezettséget, ez az állandó harc – az anyanyelv ellen – nagyon jellemző a hívek körében. Arra azonban egészen idáig nem is gondoltam, hogy dicsőséges kétharmadék képesek úgy nézni a fehéroroszok szabadulási kísérletét, mintha az a magyarországi választás színpadi főpróbája lenne. Ezek szerint morális fölényék erős párhuzamot éreznek a két ország között.

Nem tudom, mikor és mi lesz a vége a belarusz szabadulási törekvéseknek, de azt valószínűnek tartom, hogy nagyon nehéz évek következnek. Az orosz alamizsna nélkül az ország gazdasága nem fog megállni a lábán, hiszen Lukasenka – saját érdekében – nem engedte fejlődni a gazdaságot. Az orosz piac felszívta, bármit, bármilyen minőségben termeltek, a baráti kölcsönök segítettek a bajban, a töredék áron kapott olaj pedig segített felszínen tartani az országot. Ha Putyin nem kebelezi be, bocsánat, ha nem menti meg az idegen erőktől Belaruszt, és sikerül megszabadulni a disznótelep vezetőjétől – ez nem erkölcsi minősítés, hanem Lukasenka eredeti szakmája -, akkor is nehéz idők jönnek, mert az elmaradt fejlődést pótolni kell, az pedig áldozatokkal jár. Sok áldozattal. A zsarnok elzavarása önmagában nem old meg egyetlen gazdasági problémát sem, csupán a lehetőségét teremti meg annak, hogy a belaruszok a saját kezükbe vehessék a sorsukat, vele azt a romhalmazt is, amit a Lukasenka-Putyin álompár csinált az országukból. Mégis ez az egyetlen kiút. Tiszteletet érdemelnek azok az emberek, akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy tegyenek a szabadságukért.

Érdekes módon a lakájmédia bugyrai nagy erőkkel hallgatnak a belarusz eseményekről. Mintha nem is történne semmi arrafelé.

Szép kicsiny hazánkban nincs forradalom, jelenleg csak a szélsőjobb hirdetett háborút a szivárványos zászló ellen. Most éppen Novák Előd és az ő hazája mászott fel egy tűzoltólétrára és szedte le hősiesen a zászlót a városháza homlokzatáról. Bizonyára hordoz valami mély lelki tartalmat ez a hősies cselekedet, akárcsak a fradisták múltkori zászlóégetése, de én nem nagyon tudok, igaz, nem is akarok belelátni ezeknek a bátor harcosoknak a fejébe. Azt azért remélem, hogy a zászló nem ütött vissza. Már azon sem lepődnék meg túlzottan, ha egy záporos napon tüzet nyitnának a szivárványra. Nemzetileg persze.

Így állunk tehát ezen az augusztusi hétfő reggelen. A szélsőnél is szélsőbb zászlókkal harcol, a morális fölény pedig fosik a 2022-es magyarországi választástól, mert biztos akkor is hőbörögnek majd a liberálisok, ahogy most Fehéroroszországban. Ó de szép! És még csak most kezdődik a hét.

Jó ébredezést, szép napot mindenkinek!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!