Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Magyar ügyintézés a 21. században

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elköltöztem: eladtam a házam, vettem egy kisebb lakást, bent a városban (egyedülálló nyugdíjasként, így olcsóbb lesz az élet). Ez – eddig – magánügy. Nade a szemétügy, az nem ennyire egyszerű. A vevőmmel együtt (szintén egyedülálló hölgy) elmentünk az NHKV (eddig azt hittem, a rövidítés Nemzeti HulladékKezelő Vállalatot takar, de ez túl egyszerű lenne, most már tudom: Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság a becsületes neve) ügyfélszolgálatára.

Gyorsan, ügyesen megtörténtek az átírások, csak egy probléma akadt: mindkettőnknek volt kedvezménye az egyszemélyes háztartás miatt, hiszen kevesebb szemetet termelünk, ugyebár. Nade, ezt igazolni kell, újra! Hmmm. Szerintetek 70+ évesen férjhez mentem? Gyereket szültem? Netán osztódással szaporodtam? Jó! El kell menni az önkormányzathoz, kérni egy igazolást, hogy mindez nem történt meg. OK.

A tér másik oldalán ott az önkormányzat, átsétálunk, sorszámot húzunk, viszonylag hamar sorra kerülünk. Nyomtatványt adnak, ki kell tölteni és 3.000 forintos illetékbélyeget ráragasztani (fejenként). Némi értetlenkedés, vita után az ifjabb hölgy ismét átszalad a tér túloldalára (jó nagy térről beszélünk ám, Közép-Európa legszebb, legnagyobb tere), ahol a posta is található, és hoz két bélyeget. Rányaljuk, benyújtjuk.

Mondom, most még vissza is érünk az NHKV Zrt. ügyfélszolgálatra az igazolással. Hölgy az ablak mögött: áááááhhh, azért nem ilyen egyszerű, az igazolást majd postán küldik ki, két héten belül. Az NHKV-nál azt mondták, ha 10 napon belül bemutatjuk, akkor már a következő számla is a kedvezményes tarifát tartalmazhatja, ha nem, akkor a teljes árat, de majd jóváírják.

Azóta itthon ülök, és mint pók a hálójában várom a neten megrendelt cuccokat itthoni, kínai, amerikai stb. webshopokból, valamint az önkormányzati igazolást. A cuccok megérkeztek…

Mi is ez? Szívatás, pénzlenyúlás? Dehogy: magyar ügyintézés a 21. században.

Andracek Ilona

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!