Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


M. Richárd egyre szabadabb

M. Richárd már több mint egy évvel ezelőtt okozott halálos balesetet a Dózsa György úton, mégis a mai napig le-föl mászkál Budapesten. Megteheti, mert valakinek fontos az, hogy ne a rácsok mögött sínylődjön. A bíróságnak – úgy tűnik – nem volt elég az, hogy bekokainozva, jogosítvány nélkül, a megengedett sebességet sokszorosan túllépve ölt meg két embert. M. Richárd óvadék ellenében – melyet maffiakapcsolatainak köszönhetően vélhetően könnyen kifizet – hamarosan akár Pest megyét is elhagyhatja.

Eközben Czeglédy Csaba továbbra is cellájában várja, hogy az ügyészség végre vádat emeljen ellene. Azután, hogy többb mint egy éven keresztül az sem derült ki, hogy mégis miért kell őt szigorú őrizetben tartani. M. Richárd ugyanis – aki a mai napig szinte szabadon mozoghat Budapesten – a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottjaként 8 év börtönt kapott. A Dózsa György úti gázoló nem adót csalt, mégcsak nem is okiratot hamisított, hanem fegyvereket szerzett be a maffia számára. Ez úgy tűnik idehaza nem súlyosbító tényező, épp ellenkezőleg.

Enyhébb bűnügyi felügyelet és 7,5 millió forintos óvadékot állapított meg a Dózsa György úti gázoló ügyében a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint az M. R. ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmény miatt indult büntetőügyben ha a végzés véglegessé válik, az óvadékot három hónapon belül lehet befizetni és ezt követően a gyanúsított Budapest és Pest megye közigazgatási területét csak külön engedéllyel hagyhatja el, lakó-, illetve tartózkodási helyét engedély nélkül nem változtathatja meg. A bűnügyi felügyelet szabályainak betartását továbbra is a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.

A bíróság végzése szerint M.R. továbbra is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2015-ben Budapesten az Andrássy úton közúti veszélyeztetést követett el egy kerékpáros sérelmére, akit ezt követően még bántalmazott is. Majd 2017. május 15-én szintén Budapesten, a Dózsa György úton a megengedett sebességet jelentősen meghaladva összeütközött egy szabálytalanul elé beforduló másik gépjárművel. A baleset következtében két ember vesztette életét, többen pedig súlyosan megsérültek. Az is megállapítható, hogy a halálos baleset okozását megelőzően M. R. kábítószert fogyasztott – írta a törvényszék, megjegyezve: “bár ez a vezetési képességére nem volt kihatással”.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS