Augusztus 7,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Luxembourgban is Zsófia győzelme a téma. A választási krumpliról nem esett szó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 401,634 forint, még hiányzik 2,598,366 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sok, többé vagy kevésbé mértékadó elemzés készült és készül a borsodi 6. számú választókerületben vasárnap történtekről, de egy sincs és nem is lesz ezek között, amely akárcsak a nyomába érhetne Szijjártó Péter külügyminiszter közösségi oldalon közzétett, mély és tartalmas eredményértékelő szakértésének. Nincs az az emésztést elősegítő MTI-hír, ami agyonverhetné a luxusjachtozás koronázatlan királyának gyorselemzését Koncz Zsófia és a Fidesz világraszóló választási győzelméről.

Az éppen Luxembourgban tartozkodó Szijjártó nem csak rendkívül élesen és pontosan látja az elnyomott Fidesz által végrehajtott hatalmas bravúrt, egyszersmind azt is bizonyítja, hogy egyáltalán nem volt ablakon kidobott pénz az az útiköltséggel együtt 22 millió forint, amit idén január és július között fizettek ki a magyar adófizetők a külgazdasági és külügyminisztérium feneketlen költségvetéséből azért, hogy Szijjártó Péter megszámlálhatatlan külföldi utazásának legfontosabb, pártpropagandára kiválóan alkalmas pillanatait sztárfotókkal és ütős filmfelvételekkel is dokumentálják.

Nem szeretném lelőni az 1 perces remekműben foglalt választási szakértői poénokat, de az igazság az, hogy ezeket lehetetlen is lelőni. Egy számomra ismeretlen embernek – aki a barátjaként üdvözölt – magyarázza minden külügyminiszterek teremfocistája a csillogó győzelmet. Hogy ez volt az első alkalom, hogy az egész ellenzék összefogott ellenük, és még soha nem fordult elő ebben a választókerületben, hogy a Fidesz több mint 49 százalékot szerzett volna. Soha, de most bezzeg az 51 százalék is összejött.

Tehát ha keményen dolgozunk, az egyesült ellenzék ellen is tudunk nyerni. Ezt bátran kimondhatjuk

– összegezte a vaskos konzekvenciákat Szijjártó, de a biztonság kedvéért még elpanaszolta a kollégának, hogy Nyugat-Európában senkit nem zavart, hogy egy szélsőjobboldali párt koalícióra lépett a liberálisokkal és a szocialistákkal, lényegében mindenkivel. Azt nem tudom, hogy mire gondolt a miniszter úr, mert jelen pillanatban a Fidesznél szélsőjobbabra már csak a Mi Hazánk van, de ezt hagyjuk is. Fontosabb, hogy azért egy kicsit hiányos lett ez a beszámoló, nem? Se a választási krumpliról, se az ingyen laptopról, se a kampányban megfordult egy főre eső miniszterekről és államtitkárokról, se az elégetett közpénzről, se a finom fenyegetőzések kíséretében beígért fűről és fáról, se a minden kritikán aluli kampányról nem esett szó. Nem baj, majd legközelebb.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!