Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lenyűgöző ez a magas szinten űzött, stratégiai szánkba ürítés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jó reggelt, szerda van, eső lesz, és gond nélkül megalakult a vadonatúj országgyűlés. Leginkább ugyanazokkal a jól ismert, lehasznált arcokkal. A régi és leendő és örökzöld miniszterelnök is csak néhányszor rángatózott bele az eskü szövegébe, egészen szép teljesítmény, már ennek is lehet örülni.

Hallottátok a fideszes megmondóemberek sátáni, ördögi kacaját? Láttátok a propaganda mocsarának gúnyos, megvető közpénzhuhogásairól szóló cikkeit? Tele van az ég alja is ezekkel. A kanapéharcosok csúnyán lebőgtek, élőláncra esély sem volt, olyan kevesen voltak, hogy francokat vagytok ti többség, a leendő kormány legitimációja (via Káderjános) minden vitán felül áll. Szerencsétlen balfaszok vagytok csupán, akik ott égettétek magatokat a placcon pár tucatnyian és volt pofátok a propagandagépezet jelen lévő betanított szalagmunkásait is lehazaárulózni. Meg vegyétek nyugodtan szimbolikus égi jelnek a jégesőt is, ez ennyi volt, és ennyire szánalmas, frusztrált senkik vagytok – Mráz Ágoston Sámuel Huba Töhötöm is megmondta -, hogy se vezető, se program, se cél, csak a hőbörgés. Maroknyi senki üvöltözik és sípol bele a kétharmados, régivágású kereszténydemokráciába.

Nos, körülbelül ennyit értett meg az állampárt médiája abból, ami tegnap a parlamenten kívül történt (ott, ahova az urak világ szégyenére nem mertek kimerészkedni). Ahhoz képest, hogy Trump időközben kilépett az iráni atomszerződésből, ez az egész fennforgás jelentéktelennek tűnik. Nem jelentéktelen, csak annyira vigasztalan és reménytelen. És akkor sem jelentéktelen, ha semennyire nem vigasztal, hogy a tisztelt házból – ahol neki is feltétlenül jelenése volt a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő Zaid Naffa mellett – éppen távozó Schmidt Mária terrornagyasszonyt és NER-ideológust kifütyülték a tüntetők. Igaz, hogy zene volt ez füleimnek, de ennyi.

Olvastam, hogy mekkora fasza beszédet mondott a nem létező köztársaság elnöke, a Fidesz környezetvédő kifutófiúja tegnap a parlamentben. Hát tényleg, könnyekig meg vagyok hatódva, baszki! Szerintem is örüljünk és érezzük magunkat megtisztelve, amiért a nemzet horgásza egy hónapos késéssel elnézést kért azoktól az emberektől, akiket félnapos sorbanállással szopattak meg a demokrácia ünnepén; örüljünk, hogy Áder János utólagosan megvilágosodott, mintha eddig nem lett volna egyértelmű, hogy a senki által sehol nem jegyzett tök ismeretlen pártocskák bizniszt csinálnak a demokrácia ünnepének hullája fölött. De szerintem kapjunk már inkább az agyunkhoz! Ez a szánalmas kesztyűbáb a parlament alakuló ülésén a fentiek mellett ezt is elóbégatta:

az uniós közéletet a világos jövőkép hiánya, a kicsinyes vitákba feledkező politikusok, szellemi restség és unalomig ismételt közhelyek jellemzik.

Ez az ember moralizál és minősítget, aki évek óta kussol, miközben Magyarországon semmilyen típusú vita nincs, mert barátja és cinkostársa az aljasságban szétverte a nyilvánosságot és menekül a sajtó elől, Európának meg vitézül beszól egyszer egy évben, mert kurvára semmi tétje nincs. Ne tegyünk már úgy, mintha kibaszottul rendben lenne ez az egész, miközben a nagyon bátor, nagyon jó arc Áder egyetlen szót nem szólt például tegnap arról, hogy újságírókat tiltanak ki a parlamentből az alakuló ülésről csak azért, mert nem a Fidesz seggében tenyésznek, és mert Kövér László portásnak ez a heppje. Hogy gyűlöl mindent és mindenkit, aki nem a Fidesz kottájából muzsikál.

Kicsinyes viták és közhelyek, mi? Miközben a magyar jogállamiságról és demokráciáról szóló felvetésekre a kormány hagymázas-sikamlós-másra mutogatós-dörgölőzös dolgozatban magyarázza Európának, hogy miért demokrácia ez itt, és mivel a polgároknak még mindig szabad hozzáférésük van a Facebookhoz és a Twitterhez és még mindig elviselhetetlen a nem állampártot dícsőítő, nem kormányzatilag álhíreket terjesztő online felületek túlsúlya, ahol lehet bírálni a rezsimet és külön Orbán Viktort, le lehet szállni rólunk. Ez meddig lesz még érv bármire, hogy ameddig az internetet nem kapcsolják le, addig ez annak a jele, hogy itt minden fasza? Arról miért nem beszél soha Áder János, hogy nem kéne annyit lopni, kicsit szerényebben kellene gyűlöletet kelteni és mi lesz ezzel az országgal ha újabb négy évig hergelik az egyik felét a másik fele ellen?

Siralmas ez az egész szelektív normalitás úgy, ahogy van. A nemzetbiztonsági bizottsággal bezárólag, ahol (micsoda hír, anyám!) már nem osztanak lapot Németh Szilárdnak. És akkor mi van? Semmi. Remélhetőleg államtitkár lesz belőle, mert az ilyen értékes harcosokra mindig, minden fronton szükség van. Megnyerték a választást, már ki emlékszik arra, hogy Szél Bernadett vélt Soros-zsoldossága miatt hónapokig ellehetetlenítették a bizottság működését? Senki. Szél Bernadett hirtelen-váratlanul már nem jelent semmiféle kockázatot. Értjük ezt a magas szinten művelt, stratégiai szánkba ürítést? A tisztelt Ház EGYHANGÚ döntése alapján már semmi akadálya nincs annak, hogy az a képviselő, akit korábban Soros emberének tituláltak, és akinek a jelenlétében nem voltak hajlandóak titkos ügyekről tárgyalni, beüljön abba a bizottságba, amelyiket Németh Szilárd a fentiekre hivatkozva bénított meg? Szerintem ennél jobb példát keresve sem találhatnék arra, hogy mennyire semmibe vesznek ezek mindenkit.

Bármekkora hatalmuk is van, bármennyire is úgy tesznek, mintha nyeregben lennének, az teljesen egyértelmű, hogy egy nyugodt pillanatuk nincs, és nem is lesz. Ezen az sem segít, ha kiröhögnek párezer embert, aki sokan mások helyett is veszik a bátorságot, és kifejezik az elégedetlenségüket. Meg az sem segít, ha fenik a kaszát, élesítik az újabb háborús kottát, ha sorosoznak, migránsoznak és jajveszékelnek. Az a kétharmados fideszes többség, amelyik minden korábbi gyakorlatával szembemenve elbújik szó szerint a polgárok és a sajtó elől, az bármit is mond, soha nem dőlhet hátra.

Ezt a szívbemarkoló videót csak azért teszem ide, hogy elmondhassam: bár Lázár Jánosnál dörzsöltebb, nagyobb munkabírású politikust nagyítóval sem találni a Fideszben, ebben a rendszerben senkinek nem biztos a helye. Az, hogy a sokévi átlagnál intelligensebb, önjárásra és önálló gondolatok kifejtésére is alkalmas Lázárt eltakarították (Rogán marad, beszarás!), annak a bizonyítéka, hogy a legkeményebben dolgozó harcosokat is kivégzi Orbán, ha saját korlátlan hatalma vonatkozásában veszélyt lát bennük. Nos, én nem hiszem el Lázárnak, hogy a csúcsminiszterség után hízelgő bárkinek visszavonulni mezei politikusnak, győzködje csak magát és másokat, ha ez jó ötletnek tűnik. A lebbenő függöny és a rezignált muzsika ellenben menő.

Annyira nem akarok senkivel kitolni, hogy ezzel a muzsikával indítsam a napot, úgyhogy most jön a zene és jövünk, ahogy tudunk! Szép napokat!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!