Szeptember 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet tovább nyelni a propagandát, mentegetni a cinkos megalkuvást, aztán majd lesz valami

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,624,552 forint, még hiányzik 1,375,448 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jobb reggeleket és józanságot kívánok mindenkinek! Úgy vettem észre, hogy luxus- és hiánycikk ez, úgyhogy az idevágó jókívánság sosem árthat meg. Csütörtök van, meg február első napja is, és kezd egyre elérhetőbb közelségbe kerülni a mindent semmit eldöntő áprilisi 8-i tréfa. Mielőtt összefoglalnám az összefoglalni valót, egy gondolat erejéig – kvázi kívülállóként – megemlékeznék annak a vendégírásnak a fogadtatásáról, ami a Honvédkórház sürgősségi osztályán kínok között haldokló beteg esete kapcsán, doktor Zacher Tisztaalelkiismeretünk Gábor reakciójával összefüggésben született. Bár nem én írtam a cikket, a felelősséget érte nyilván én vállalom, meg mi itt néhányan.

Az igazság az, hogy mindenre számítottam, de arra már megint nem, hogy ezt az írást is félre lehet érteni és magyarázni. Megdöbbentőnek tartom, hogy

– miután a komplett egészségügyi szakma kibaszottul magára hagyta Sándor Máriát (a társadalom egészét most hagyjuk is) és összezárt a sehova nem vezető nyomorúságáért;

– miután egymást érik az olyan esetek, ahol – elvileg emberi – életek füstölnek el a picsába méltatlanul, embertelen körülmények, kínok és keservek között;

– miután az egész kormányzat álhíreket kiáltva tesz úgy, mintha az albán színvonal alatt teljesítő magyar egészségüggyel minden a legnagyobb rendben lenne;

– miután a hozzátartozójukat nem ritkán égbekiáltó körülmények között elveszítő embereknek beledörgölik a pofájába, hogy a sürgősség nem azt jelenti, hogy ott bárki is gyorsan sorra kerül;

– miután a doktor urak statisztikai adatokkal zsibbasztják a fájdalomtól köpni-nyelni nem tudó pácienseket és hozzátartozóikat,

vannak olyanok, akik szerint égbekiáltó, hogy egy intézmény- vagy osztályvezető orvost felelősségre lehessen vonni bármiért. Mert szegény semmiről nem tehet, mert nem ő a hibás, mert ő csak egy szerencsétlen, túlterhelt humánerőforrás. Ő a nagybetűs áldozat. És aki számonkéri, hogy egy rohadt fájdalomcsillapító vajon túl nagy kérés lett volna-e, az csak azt éri el, hogy az orsvosok elmennek ebből az országból, szégyellje magát.

Nem én írtam a cikket, nem én vagyok a szerző édesanyja, de megint közelebb kerültem annak megértéséhez, hogy miért tartunk itt, ahol tartunk. Mert ebben az országban senkit nem lehet felelősségre vonni semmiért, mert azonnal ott terem további nyolcvan ember, aki kikéri magának és megsértődik helyette is. Aki elmagyarázza, hogy a másik miért nem tehet semmiről. A Klik alá begyűrt iskolaigazgatótól nem lehet elvárni, hogy visszapofázzon, mert neki is családja van, akiket el kell tartani, hát tudjuk, milyen ez. A kórházigazgató/osztályvezető főorvostól nem lehet megkérdezni, hogy mennyire normális, hogy a páciens vért hányva, fájdalomtól üvöltve haldoklik a folyosón órákon keresztül, mert ő is csak egy ember, aki a rendszer áldozata. Nem ő tehet róla, hogy naponta 200 embert kell ellátnia. És így szépen körbe is értünk. Senki soha semmiről nem tehet, ezt kell elfogadni, hogy ezek a körülmények, és beletörődni. Hogy a páciens a kretén, a kínok között meghalt ember hozzátartozója a kretén, amiért felelősöket keres ott, ahol nincsenek felelősök, nincs lelkiismeretfurdalás, nincs számonkérhetőség.

Hát pontosan ezért tart itt ez az ország, mert a többség azzal a szilárd meggyőződéssel éli le az életét, hogy ő a maga kis szemétdombján úgysem tud tenni semmit, úgyhogy mi a fenéért háborgassa az eleve elrendelést. Törődjön bele, hogy ez van, és mindenkinek jobb lesz. Amikor a túlterhelt ápoló, Sándor Mária ugyanezt elmondta két éve, hagyták hamvába pusztulni a tiltakozását. Most ugyanazok a problémák hatványozottan jelentkeznek, az egészségügyi dolgozók még túlterheltebbek lettek, még többen elmentek, de a butaság most is összezár. De akkor is, ha emberi életekről van szó? Akkor is.

Hát ezért van jól így minden, ahogy van. Elég négyévente szavazni és közben várni, hogy majd magától megoldódik minden. Elég abban reménykedni, hogy mi soha nem kerülünk oda, ahova a másik, és különben is, mi a francnak nem kapált egész életében, mert akkor nem lenne beteg és nem szorulna bármilyen orvosi ellátásra; különben is múlt héten mi is 10 órát vártunk a zurammal a sürgősségen, itt ez a normális. Hát ennyi. Lehet tovább nyelni a propagandát, mentegetni a rezsimmel cinkos megalkuvást, és majd lesz valami. Az elvtársak addig is köszönik szépen a szívességet.

Havasi Bertalan ismertetése szerint az elmúlt évihez képest a miniszterelnök megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt. A családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás így 4.783.328 forintra csökkent. A miniszterelnök anyagi helyzetében egyéb változás nem történt – közölte a sajtófőnök. Havasi Bertalan hangsúlyozta: Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik. (MTI)

Ezt még tegnap este volt szíves leközölni a nemzeti közpénz-hírügynökség. Azóta már a sajtó is beleturkált a drága politikusok fabatkát nem érő vagyonnyilatkozataiba, amibe idén is azt írtak, amit akartak. Miután a kutya nem ellenőrzi (pl. a NAV, a rendőrség vagy az ügyészség), hogy van-e köszönőviszony e kézzel kitöltött, ócska dokumentumok és a valóság között, annyi a lényeg, hogy idén is lehet nyálat csorgatni, az ingatlanok száma, az új autók, bankbetétek, hitelek fölött.

Hogy mennyire semmit nem érő fecnik ezek, azt Havasi úrfi előretolt vagdalkozása pontosan jelzi. Mindenki hazudik, akit a hisztérikus röhögőgörcs kap el, amikor azt konstatálja, hogy a puritán tudatrepedés a feleségével közösen mindösszesen 251 ezer, azaz havi 20 ezer forintot volt képes összespórolni tavaly. Igazuk van, hazugozzanak le mindenkit, az eddig is működött. Ez is csont nélkül lemegy a hívek torkán. Plebejus ez, leamortizált debilhátizsákkal, talponállva zabálja a virslit az utcán. Hát nem olyan, mint szegény édesapád, istennyugtassa, az is hogy szerette a focit, meg a gyomrát? Hát de, pont olyan. Áldott jó ember ez, és szerény, mint az ibolya.

Úgyhogy körülbelül ekkora a hírértéke/jelentősége ennek a szájbatekert vagyonnyilatkozatosdinak, bár azt azért tökéletesen megmutatja, hogyan kell beleszarni egy ország szájába. Hogy közben Mészároslölö már a 235-325 milliárd forintot érő Telenorra is szemet vetett? Az sem zavarja a drága magyar embert. A szellemileg árvízkárosult disznószerelő azt sem tudja, hány csilliárd van a nevén, emez meg éppenhogy kijön a közpénzfizetéséből. Életszerű, normális, örömteli.

Nem baj, mert a demokrácia legalább hasít, akárcsak a fent említett egészségügy. Miközben a világszínvonalú magyar egészségügy már az albán alá küzdötte fel magát, a magyar demokrácia pontosan úgy virágzik, mint Lesothóban.

Úgyhogy azt még feltétlenül ide rakom, hogy miután a kormány a tegnapi határidő lejártáig sem méltatta válaszra a diákokat és 12 pontos követelésüket, sajtónyilvános vitára hívták a miniszterelnöki javadalmazásból nyomorgó jóembert, aki február 7-ig kapott haladékot, hogy válaszoljon. A Független Diákparlament jelezte, ha Orbán nem áll ki, február 23-án újabb demonstráció lesz Budapesten. Jobb, ha nem kommentálom, hol érdekli ezt a gyáva, arrogáns, minden politikusok szégyenét, hogy mi a kínja a diákoknak.

Ez a helyzet így szerda csütörtök reggel örömére, mindenkinek szép napot kívánok, később folytatódunk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!