Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, hogy nem a Fidesz okozta a válságot, de hogy nem is javított rajta, az egészen biztos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Természetesen a mai napra is tartogatott a Fidesz egy Gyurcsányozást, amelynek oka nem más, mint hogy a DK-s Varju László azt találta mondani, hogy a hónapok óta tartó drágulás az évtizedes forintgyengítés eredménye, amely a Fidesz gazdaságpolitikája volt az elmúlt években. A mondat második felével nehéz lenne vitatkozni, ugyanis Matolcsy György valóban szándékosan gyengítette a forintot, ezzel óriási hasznot termelve, amelyet kimentett a különböző alapítványokhoz, amely így magánvagyonná vált és senki sem kérdőjelezheti meg többé. Nem emiatt alakult ki a válság alapvetően, de hogy nem segített a helyzeten, az egészen biztos.

Gyurcsánynak a háború is csak a saját hatalmáról szól – reagált a Fidesz csütörtökön a DK-s Varju László nyilatkozatára.

A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írta, Gyurcsány Ferenc láthatóan mindennap megüzeni, hogy készül és vissza akar térni a kormányzásba, “neki a háború is csak erről szól”.

“Egész Európa és Magyarország is szenved a háború és a brüsszeli szankciók következményeitől, háborús infláció, háborús energia- és gazdasági válság van. Gyurcsány Ferencnek azonban most is kizárólag csak azon jár az esze, hogyan tudna újra hatalomra kerülni” – írták. Gyurcsány Ferencet “azért zavarta el a magyar nép, mert ő háború nélkül is gazdasági válságba, tömeges munkanélküliségbe és az államcsőd szélére taszította az országot, energiaválság nélkül is háromszorosára emelte a gáz és duplájára az áram árát, háborús infláció nélkül is elvette a munkavállalók, a nyugdíjasok és a gyermekes családok pénzét” – közölték.

“Gyurcsány és a baloldal tönkretette az országot” – zárta közleményét a Fidesz. Varju László, a DK országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, mostanra a Matolcsy György vezette jegybank is beismerte, hogy nagy a baj a magyar gazdasággal, és jelezte, a párt szerint a hónapok óta tartó drágulás “az évtizedes forintgyengítés, a Fidesz gazdaságpolitikájának egyenes következménye”.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!