Június 8,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legalább több szakképzett egészségügyi dolgozó fog külföldre menni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 424,907 forint, még hiányzik 2,575,093 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ártunk és ormányunk máris felfedezte, hogy a szakdolgozók hiányoznak az egészségügyből. Igazán sokat töprenghettek, mire rájöttek. Orvos van elég – bár nem éppen ideális az eloszlás -, az ő fizetésüket nagyjából már rendezte a kormány és ugye a hálapénz nem ment ki  a divatból idő közben. Nem véletlen, hogy az orvostársadalom nem állt ki az egészségügyi dolgozók mellett.

Egészen nyugodtan lehet ösztöndíjprogramot indítani. Úgy majd több szakképzett egészségügyi dolgozó fog külföldre menni. A szakdolgozók attól még alulfizetettek – bár már nem minden területen és nem annyira, mint eddig – és olyan mértékben túlterheltek, hogy kevesen bírnak tartósan a szakmában maradni. Ameddig ezen nem sikerül változtatni, addig nem érdemes abban reménykedni, hogy lesz majd, aki beköti az infúziót, kicseréli az ágyneműt és beadja a gyógyszereket.

Ónodi-Szűcs: a szakdolgozók hiányoznak leginkább az egészségügyből.

A humánerőforrás-krízist elsősorban a szakdolgozók hiánya okozza az egészségügyben, az egy főre jutó orvosok száma megfelel a nyugat-európai átlagnak – jelentette ki az egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Ezért indított a kormány ösztöndíjprogramot azon fiatalok számára, akik vállalják valamilyen egészségügyi szakképesítés megszerzését – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán.
 A 2021 végéig zajló ösztöndíjprogramra január 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők; a havi 40 ezer forintos díjat, a nappali képzés teljes ideje alatt megkapják a sikeresen pályázók – fűzte hozzá.
 Arról is szólt, hogy a rendelkezésre álló 4,4 milliárd forintos keretből 3200 tanuló támogatására nyílik lehetőség, de elképzelhető, hogy megemelik a keretet. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!