Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legalább találjuk fel mi a hidegvizet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mindig nagy öröm az, ha vannak jó ötletek, új technológiák, ha van innováció. De nem lenne túlságosan nagy baj, ha a világító kerékpárút után sikerülne valahogy kitalálni azt is, hogyan lehetne úgy befoltozni egy kátyút, hogy az ne jelenjen meg néhány hónappal később ismét, ráadásul az előző méreténél is nagyobb formátumban. Aztán azt is ki lehetne találni, hogy lehetne levezetni az útról a csapadékvizet, de azon is eltöprenghetnének az innovátorok, hogy mi módon lehetne úgy elhelyezni a csatornafedeleket, hogy azok egy szintben legyenek az útburkolattal. Mert most az van, hogy vagy centikre kiállnak az útból, vagy centikre be vannak süllyedve. Egyik sem az igazi. Főként, mert valamiért olyan módon helyezik el őket, hogy sem megközölni, sem kikerülni nem lehet.

Egyszóval vannak még kiaknázatlan lehetőségek az országban. Ha már nem tudjuk eltanulni olyan országoktól, ahol találtak megoldást ezekre a problémákra, akkor legalább találjuk fel mi a hidegvizet. Az is jó, csak történjen valami előrelépés.

(Az illusztrációként használt fotó Kazahsztánban készült, de nyugodtan készülhetett volna bármelyik magyar településen is)

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) 2018 áprilisában létrehozott egy kísérleti építési bizottságot, amelynek pályázatán azóta 28 innovatív termék vagy technológia bizonyíthatta gyakorlati alkalmazhatóságát a mindennapi közlekedésben – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Zalalövőn, egy világító burkolatjelekkel ellátott kerékpárút bemutatásán.

Schanda Tamás hozzátette: az innovatív fejlesztések sorába tartozik a világító burkolatú kerékpárút, illetve a világító útburkolati jelek használata. Az aszfaltburkolatba kevert szemcséktől éjszaka fényt kibocsátó utat korábban Esztergomban tesztelték a biciklisek, a világító burkolatjeleket pedig a Komárom-Esztergom megyei Tát és Nyergesújfalu közötti szakaszon próbálták ki először, most pedig Zalaegerszeg és Zalalövő között alkalmazzák. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!